فعال اقتصادی را تحریم نکنید
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه نباید یک فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم، گفت: هر چه فعال اقتصادی دارد در داخل این کشور است و برود و برنگردد فرقی نمی کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در همایش امنیت اقتصادی، سلامت و مشارکت، با بیان اینکه این همایش سرآغاز نظام مند شدن امنیت اقتصادی در کشور است، گفت: مدت هاست که او به دنبال ایجاد ارتباط بین قوه قضائیه و فعالان اقتصادی بود تا از دریافت پرونده های اقتصادی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: نامگذاری و تعیین شعار سال بر اساس مسائل اقتصادی بیانگر این است که دغدغه امروز نظام این مسائل است و امروز نظام تثبیت شده است و بحث امنیتی وجود ندارد بلکه مسائل اقتصادی و معیشتی بسیار مهم است و دشمنان ما هستند. آنها هم از این بابت نگران هستند که موضوع را درک کرده اند و اتاق فکر دشمن روی مسائل اقتصادی متمرکز شده و برای این کار برنامه ریزی می کند.
مصدق گفت: مقام معظم رهبری بارها فرموده اند که باید در مقابل اصول مقاومت کرد و این مقاومت به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، بلکه پیوند باید با حفظ اصول و ارزش های ملی و دینی باشد.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: قوه قضاییه هم در تهران و هم در استان ها در این راستا آن را پایه گذاری کرد و امروز نگاه اقتصادی رزمندگان نیز مطرح شد. نگرانی فعالان اقتصادی مشخص است. اکثر فعالان اقتصادی طرفدار نظام هستند و دولت باید از آنها حمایت کند.
وی افزود: قوه قضاییه همانقدر که می تواند از اقتصاد حمایت کند، اقدامات آن نیز می تواند به اقتصاد آسیب برساند، اما همانطور که قوه قضاییه با فساد مبارزه می کند، به همان میزان از اقتصاد حمایت می کند.
مصدق گفت: قوانین سنگینی وجود دارد که باید بررسی شود و مصمم هستیم در مسیر امنیت اقتصادی و سلامت اقتصادی از خرد جمعی استفاده کنیم.
معاون اول قوه قضائیه گفت: باید جلسه دیگری با فعالان اقتصادی تشکیل شود و ظرف یک ماه آینده پیش نویس تهیه شود.
وی با بیان اینکه دولت آمادگی همکاری در همه زمینه ها را دارد، گفت: حدود 30 مورد نیاز به اعمال بند 477 دارد و هر زمان که لازم باشد، آمادگی رسیدگی به این موارد وجود دارد و باید از اقدامات خودسرانه افراد مداخله گر مبرا باشد. کار فعالان اقتصادی ما کارهایی که آنها انجام می دهند را دنبال می کنیم.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: هر چقدر برای فعالان اقتصادی مصونیت قائل شویم و وقتی به فعالان اقتصادی می گوییم هر کاری می خواهید بکنید و دادستان نمی تواند کاری با شما انجام دهد، در صورت تخلف به همان میزان برخورد می شود.
وی گفت: خودداری از توقیف ماشین آلات تولیدی و ممنوعیت مسدودسازی کارت های بانکی و بازرگانی از جمله اقداماتی است که باید انجام شود. ممنوعیت خروج بی مورد یک فعال اقتصادی، اعدام آن فرد است و نباید یک فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم. هر چه یک فعال اقتصادی دارد در داخل این کشور است و برود و دیگر برنگردد فرقی نمی کند. گاه بی تدبیری هایی بوده که نظام اقتصادی را دچار مشکل کرده است.
مصدق گفت: توسعه داوری و سایر روشهای غیر قضایی برای حل مشکلات تولید و سرمایهگذاری از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در صورت باز شدن پرونده باید با آن برخورد جدی شود.
معاون اول قوه قضائیه درباره نوع احکام گفت: مقام معظم رهبری بارها به موضوع استخاره اشاره کرده اند. امروز هیچ سیاست کیفری منضبطی در مورد مجازات وجود ندارد و ما هر کسی را که مرتکب جرمی شود زندانی می کنیم. این یک سیاست کیفری نیست، بلکه سیاست باید بازدارنده و مطابق رویه باشد.
وی در نهایت با زندانی کردن یک فعال اقتصادی مشکلی را حل نمی کند و گفت: مجرم به جای زندانی کردن باید برای مردم شغل ایجاد کند یا مدرسه بسازد. امروز در بحث کلاهبرداری می گویند هرکس کلاهبرداری می کند باید حبس شود، برای فردی که جرم 100 هزار تومانی انجام می دهد 7 سال و برای فردی که کلاهبرداری 100 هزار میلیارد تومانی انجام می دهد یک سال حبس درست است. حرف ما این است که قانون باید تغییر کند. قطعا برای تغییر قوانین نیازمند کمک فعالان اقتصادی هستیم.
انتهای پیام