فعالان ارزهای دیجیتال باید بر روی یک پلت فرم شفاف و قابل مشاهده فعالیت کنند
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) نگرانی رگولاتوری از تهدیدات توسعه ارزهای رمزپایه را ریشه عدم شناخت و بی توجهی به فرصت های آن دانست و گفت: برای حل این مشکل باید ایجاد کرد. شفافیت و نظارت در این حوزه و فعالان رسمی در این حوزه فرصت توسعه در فضایی شفاف و قابل مشاهده را دارند.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدسعید شادکار، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) در نشست سیاسی شدن ارزهای رمزنگاری شده و دارایی های رمزنگاری شده و جایگاه آنها در نظام پولی کشور، گفت: حوزه ارزهای رمزنگاری شده است. قطعا تهدیدها و فرصت های زیادی برای اقتصاد ایران به همراه دارد. تهدیدها شامل فرار سرمایه، پولشویی و کلاهبرداری، تضعیف حاکمیت پولی و اثرات نامطلوب بر بازار ارز است. البته این موارد واقعی نیستند و در صورت مواجهه صحیح قابل مدیریت هستند.
وی افزود: یکی از شاخص ترین فرصت ها در فضای ارزهای دیجیتال، استفاده از نوآوری ها در این حوزه برای حل چالش های ارزی است.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه در حال حاضر از فرصت ها در این حوزه به درستی استفاده نمی شود و اقدامات مناسب برای مقابله با تهدیدات در دستور کار نیست، گفت: به نظر من این وضعیت ناشی از ترس جدی است. و دغدغه رگولاتوری در این حوزه که ریشه در عدم شناخت و رصد این حوزه دارد. مشکل اصلی در کنترل تهدیدها و استفاده از قابلیت ها، غلبه بر ترس و نگرانی رگولاتور است. به همین دلیل ایجاد شفافیت و نظارت در این حوزه ضروری است و فعالان رسمی در این حوزه امکان فعالیت در فضایی شفاف و قابل رصد را دارند.
به گفته شادکار، مقررات و ساماندهی در صورت اجرای صحیح می تواند موجب توسعه نیز شود. توسعه نوآوری در این زمینه در فضایی منظم و منظم امکان پذیر است. پیشنهاد من به اعضای این حوزه و رگولاتورها به ویژه در بانک مرکزی این است که ایجاد بستری برای همکاری با فعالان این حوزه برای غلبه بر ترس و ناآگاهی کنونی را در دستور کار قرار دهند.
به همین دلیل است که بر اساس این گزارش، نشست «سیاسیسازی ارزهای رمزنگاریشده و داراییهای رمزنگاریشده و جایگاه آنها در نظام پولی کشور» در ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال برگزار شد. این حوزه توسط «پژوهشگاه امور اقتصادی وزارت اقتصاد» برگزار می شود. این نشست پنجمین نشست تخصصی دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در آبان تا اسفند ماه سال جاری با موضوع «حکمرانی پولی» برگزار شد. ثبات و رونق اقتصادی» برگزار شد.در پنجمین نشست این کنفرانس فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با پدیده رمزارزها و دارایی های رمزنگاری شده برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام