درباره این فایل بیشتر بدانید:
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوزفایل حاکمیت فضای مجازی» ; یکی از موضوعاتی که در سال های اخیر در حاکمیت فضای سایبری بین المللی مطرح شده است، اختلافات و تنش ها بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر سر نحوه اداره فضای سایبری، به ویژه در ایجاد تعادل بین امنیت داده ها و محرمانه بودن داده ها است. و این به این دلیل است که سیاست های حاکمیتی و امنیت سایبری آنها تحت تأثیر منطق ها و رویکردهای مختلف است.
اتخاذ چنین رویکردهایی پس از افشاگری اسنودن تشدید شد. پس از افشاگری ها، اتحادیه اروپا خواستار مشارکت بیشتر کشورهایی مانند برزیل و هند شد و قدرت نظارتی یکجانبه ایالات متحده توسط ICANN را به شدت به چالش کشید. به همین منظور، کمیسیون اروپا مرکز نظارت بر سیاست جهانی اینترنت را با هدف ایجاد یک برنامه فنی جامع و شفاف برای مشارکت در حاکمیت اینترنت ایجاد کرده است. این مرکز با همکاری کشورهای همفکر مانند برزیل، هند و سوئیس و سازمان های منطقه ای مانند اتحادیه آفریقا و برخی سازمان های غیردولتی ایجاد شد. هدف از ایجاد این مرکز اطمینان از دسترسی و مشارکت همه ذینفعان در فرآیند سیاست گذاری، اطلاعات و بحث در زمینه حاکمیت اینترنت از طریق راه حل های فناورانه بود.
همچنین منابع مالی و انسانی قابل توجهی برای دستیابی به اهداف فرماندهی سایبری ایالات متحده فراهم شد. به عنوان مثال، تعداد نیروهای استخدام شده در فرماندهی سایبری ایالات متحده از زمان آغاز به کار چهار برابر شده و به نزدیک به 5000 نفر رسیده است و بودجه امنیت سایبری هر سال برای حمایت از اقدامات دولت ایالات متحده افزایش می یابد. برای افزایش بودجه، به عنوان مثال، در سال 2013 بودجه امنیت سایبری 52 میلیارد دلار بود، در سال 2016، 14 میلیارد دلار دیگر اضافه شد. دو سوم این بودجه از سال 2013 توسط آژانس اطلاعات مرکزی (سیا)، آژانس امنیت ملی ایالات متحده و اداره تحقیقات ملی درخواست و هزینه شده است. پنتاگون به تنهایی 5.5 میلیارد دلار برای بودجه 2016 درخواست کرده است.
رویکرد اتحادیه اروپا به حکومت الکترونیک
منابع مالی و انسانی قابل توجه آمریکا در فضای مجازی
این اولویت ها تحت تأثیر این تصور رایج است که امنیت سایبری تهدیدی برای امنیت ملی است. تهدیدی که با تقویت قدرت سخت آمریکا در فضای سایبری از طریق استفاده از ابزار نظامی به بهترین وجه با آن مقابله می شود. به عنوان مثال، کمیسیون امنیت سایبری مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در گزارش سال 2008 خود امنیت سایبری را به عنوان یک موضوع امنیت ملی برای ایالات متحده توصیف کرد. بازنگری پرزیدنت باراک اوباما در سیاست امنیت سایبری ایالات متحده منجر به سازماندهی مجدد قابلیت ها و استراتژی امنیت سایبری توسط وزارت دفاع شده است که تا حد زیادی امنیت سایبری را با امنیت نظامی، که شامل حملات پیشگیرانه می شود، یکی دانسته است. بر اساس توانایی خود در ایجاد وحشت در بین دشمنان سایبری خود با افزایش نظامیسازی.
احتمال حملات سایبری آمریکا
اولویت های امنیت سایبری آمریکا چیست؟
در مقابل، رویکرد ایالات متحده به حاکمیت سایبری و امنیت سایبری حول مفاهیم بازدارندگی و دفاع نظامی می چرخد و طیف گسترده ای از اصول و اولویت ها را در بر می گیرد. اولویت های امنیت سایبری ایالات متحده عبارتند از: حفاظت از زیرساخت های حساس کشور و مهمترین سیستم های اطلاعاتی در برابر حملات سایبری. بهبود توانایی شناسایی و گزارش حوادث سایبری به منظور پاسخگویی به آنها به بهترین شکل؛ تعامل با شرکای بین المللی برای ارتقای آزادی اینترنت و حمایت از فضای سایبری باز، امن و قابل اعتماد؛ ایمن سازی شبکه های فدرال با تعیین اهداف امنیتی روشن و مسئول نگه داشتن آژانس ها برای دستیابی به آن اهداف؛ علاوه بر ایجاد نیروی کار آگاه سایبری و فراتر رفتن از وضعیت فعلی مشارکت با بخش خصوصی. اصول حاکم بر حاکمیت سایبری ایالات متحده نیز مبتنی بر رویکرد کل دولت، دفاع شبکه، حریم خصوصی، مشارکت عمومی و خصوصی و همکاری و تعامل بینالمللی است.
رویکرد اتحادیه اروپا به حاکمیت سایبری با تمرکز قانونی بر امنیت سایبری و تأکید بر دفاع سایبری و قابلیتهای قدرت نرم مشخص میشود. در واقع اتحادیه اروپا قدرت سایبری را غیرنظامی توصیف می کند. رویکرد اتحادیه اروپا شامل امنیت انعطافپذیر در حکمرانی سایبری است که در آن امنیت به معنای توانایی ایجاد قابلیتهای تهاجمی و دفاع از محیط سایبری نیست، بلکه مفهوم ایجاد سیستمهای سازگار، انعطافپذیر و قوی و یک محیط نظارتی پیچیده است. وجود مسئولیت مشترک و حضور چند بازیگر است.
absnews