سایر موضوعات

منطقه اقتصادی لامرد از خبر خوش رئیس سازمان بورس استقبال می کند

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اعلام اینکه در پایان سال جاری 9 قرارداد سرمایه گذاری در این منطقه منعقد شده و یا در شرف انعقاد است که نتیجه 900 میلیون یورویی برای منطقه است، استقبال کرد. برنامه سازمان بورس برای طراحی و تشکیل «دفتر تامین سرمایه» مناطق» را برجسته کرد و گفت: این طرح به نفع صنایع کشور خواهد بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، کورش فتاحی در حاشیه برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی کیش اینوکس 1402 در نشست خبری خود با بیان اینکه نمایشگاه امسال فرصت بسیار خوبی برای ارائه منطقه ویژه اقتصادی لامرد که زیر نظر ایمیدرو فعالیت می کند به مردم است، گفت: فعال در زمینه مالی و تدارکات. سرمایه معرفی کنیم گفت: فرصت خوبی برای سرمایه گذاران بود تا با منطقه ویژه اقتصادی لامرد آشنا شوند و به همین دلیل با درک مزیت های رقابتی موجود در منطقه، سرمایه گذاری و صنعتگرانی را که در منطقه ویژه اقتصادی لامرد حضور دارند، کمک کنند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) که قطب صنعتی و معدنی کشور است، در راستای موضوع مهم، تصمیم به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی گرفته است. جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی بدون بهره‌برداری از این مناطق برای خدمت به صنعتگران صنعت معدن ایجاد می‌کند تا برداشت حاصل از معادن فرآوری و به صنایع پایین دستی عرضه شود تا ارزش افزوده مضاعفی پیدا کند.

وی تاکید کرد: در مرز سه استان بوشهر، هرمزگان و فارس (در انتهای استان فارس) قرار داریم که این ویژگی خاصی را به ما می دهد که از ظرفیت سه استان برای کمک به توسعه منطقه استفاده کنیم. . خوشبختانه این منطقه به دلیل شرایط نسبتا مساعد و رطوبت زیر 20 درصد (به دلیل موقعیت پست نیمکتی) با وجود دو تکیه گاه و بهره مندی از پدافند غیرعامل شرایط خوبی را برای استقرار صنایع فراهم می کند. علاوه بر این، همجواری با عسلویه که مرکز پتروشیمی کشور است، امکان بهره مندی از مواد غذایی تولید شده در پتروشیمی های این منطقه را فراهم کرده است و از این منطقه علاقه مندان زیادی به این رشته می آیند. سرمایه گذاری شرکت های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

فتاحی خاطرنشان کرد: وجود دو فرودگاه بین المللی لامرد و عسلویه در نزدیکی منطقه امکانات خوبی را ایجاد کرده است. همچنین فراموش نکنیم که در حوزه کشورهای خارجی و منطقه خلیج فارس از آنجایی که در چنین شرایطی صنایع به صادرات بیشتر تشویق می شوند، مزیت بیشتری برای منطقه ایجاد می کند. همچنین دسترسی به کشورهای قطر، بحرین، کویت، امارات، امارات، عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی از طریق حضور بندر پارسیان شرایط بسیار خوبی را برای ما فراهم کرده است.

این مسئول در ادامه به دستاوردهای اخیر منطقه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در مدت اخیر از حمایت های مالی و فنی خوبی برخوردار بوده ایم که باعث شده است در اجرای زیرساخت ها از جمله تامین آب شاهد رشد بسیار سریعی باشیم. گاز، برق و همچنین ایجاد فضاها و شریان های دسترسی و همچنین فضاهای سبز و سایر الزامات موجود.

فتاحی در این خصوص گفت: یکی از بزرگترین پروژه های ما انتقال آب خلیج فارس از منطقه استان فارس است که اولین نقطه آبرسانی آن منطقه ویژه اقتصادی لامرد است و صنعتگر نداریم. علاوه بر این، ما در منطقه ای قرار داریم که بزرگترین میدان گازی خشکی در منطقه لامرد در حال اکتشاف است. علاوه بر این، ذخایر گاز دیگری نیز در این منطقه وجود دارد. بنابراین مشکلی از نظر گازرسانی وجود ندارد و دسترسی به گاز در اختیار صنایع مختلف است. نکته مهم بعدی تامین برق است، در این حوزه نیز 4000 مگاوات برق پیش بینی می شود که در حال حاضر حدود 1000 مگاوات توسط یک شرکت سرمایه گذاری تامین می شود و تا تابستان سال آینده امیدواریم 330000 مگاوات برق به بهره برداری برسد. . بنابراین ما مشکلی با استقرار صنایع انرژی سنگین در منطقه نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر چهار پرونده سرمایه گذاری نهایی شده است. یکی از آنها سرمایه گذاری آلومینیوم در جنوب کشور است که 300 هزار تن شمش آلومینیوم برای صادرات تولید می کند. ما همچنین یک نیروگاه خورشیدی تجدیدپذیر، یک کارخانه تولید آسفالت و یک کارخانه تولید بتن داریم. همزمان دو کارخانه تولیدی دیگر نیز به زودی افتتاح خواهد شد. یک پتروشیمی که امیدواریم در دهه فجر افتتاح شود و دیگری کارخانه ای در زمینه تولید دی اکسید منیزیم است که آن هم به زودی افتتاح می شود. فراتر از این شش کارخانه، خبر خوب این است که از ژانویه سال گذشته (در 9 ماه گذشته) وارد دشت سرمایه گذاری شده ایم. به نظر من ایجاد منطقه ویژه اقتصادی برای استقرار صنایع در کشور تماما مرهون تامین سرمایه صنایع است.

مدیر کل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با تاکید بر اینکه بر اساس این ماموریت، این منطقه وارد دشت سرمایه گذاری شده است، اعلام کرد: سه قرارداد سرمایه گذاری منعقد شده است. ساخت مجتمع پتروشیمی با 277 میلیون یورو سرمایه گذاری با رشد مالی 27 درصدی که چندی پیش با حضور وزیر نفت افتتاح شد. کارخانه منیزیم با سرمایه گذاری 13 میلیون یورویی که به زودی افتتاح می شود و در حال حاضر در حال تجهیز کارگاه است و سومین قرارداد نیز در حوزه پتروشیمی منعقد شده که در حال تامین مالی آن هستند.

فتاحی ادامه می دهد: سه قرارداد دیگر فولاد نیز منعقد شده و در آستانه نهایی شدن است. از سوی دیگر، دو قرارداد از سه قرارداد مربوط به بخش آلومینیوم و یک قرارداد در حوزه پتروشیمی در شرف انعقاد است.

وی اعلام کرد: مجموع این 9 قرارداد که تا پایان سال جاری منعقد می شود در مجموع 900 میلیون یورو برای منطقه درآمدزایی خواهد داشت. قول می دهیم در آینده منطقه ویژه اقتصادی لامرد به یکی از قطب های مهم صنعتی کشور تبدیل شود.

فتاحی با اشاره به دیدار خود با رئیس سازمان بورس گفت: خوشبختانه در این جلسه متذکر شد که سازمان بورس به عنوان بازوی تامین کننده عظیم سرمایه کشور قصد دارد مدل جدیدی را برای تامین سرمایه طراحی کند. به مناطق آزاد و ویژه کشور.کند ملقب به “جدول تامین مالی مناطق” که از لامرد از این طرح منطقه ویژه اقتصادی استقبال می کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا