وی افزود: اما تفاوت این دور با دوره های قبل، ادعای برخی گروه های تاثیرگذار و قدرتمند در مورد نحوه برگزاری انتخابات و بحث تخلفات و تقلب های مربوط به آن است که همانطور که دیدیم. پس از جلسات مختلف و بازشماری دستی برخی از شعب اخذ رای در نهایت، کمیسیون عالی انتخابات عراق اولین نتایج را با حداقل تغییرات تایید کرد، بنابراین باید پرونده نتایج انتخابات عراق را به همین ترتیب بررسی و بپذیریم.
اردشیر پشنگدر گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که اخیرا کمیسیون انتخابات عراق نتایج انتخابات پارلمانی این کشور را تایید کرده و در واقع اعتراضات را شامل نشده است، بر اساس این تایید تعدادی از گروه های عراقی در بیانیه ای جدید خود را اعلام کردند. اعلام کرد که نتایج انتخابات عراق را نخواهند پذیرفت، با توجه به مخالفت مجدد این گروه ها، روند تشکیل پارلمان دولتی در عراق اکنون چگونه خواهد بود؟ وی گفت: طی 16 سال گذشته و در چهار دوره انتخابات گذشته، به طور کلی، روند تشکیل اولین جلسه پارلمان و متعاقب آن تشکیل کابینه جدید در عراق همواره موضوعی پیچیده بوده است. مصرف و گاه بحران و بن بست سیاسی سیاست 9 ماه بعد از انتخابات رکورد زد! همانطور که می بینیم، این روند به نوعی بعد از انتخابات پنجم تکرار می شود و بنابراین جدید نیست.
ما نباید این کارشناس مسائل خاورمیانه را فراموش کنیم استاندارد برگزاری و برگزاری انتخابات عراق با حضور چند صد ناظر بین المللی و سیستم مناسب نسبتاً قابل قبول و بالا بوده است.وی افزود: مشکلی که منجر به اعتراض شد تغییر مکانیسم استانی و لیست انتخابات به مکانیزم منطقه ای و فردی است که طی آن تغییرات جدی در نتایج ایجاد شده است و طبیعی است که بازندگان این امر انتخابات که قبلاً کرسی های بیشتری داشت، از مخالفت با این نتایج و روندها متحمل شوکه شد.
وی افزود: در واقع با نهایی شدن پرونده دعوی در بیت تشیع و جلسه از نگاه جریان سائرون، این احتمال وجود دارد که مثلث های صدر، بارزانی و حلابوسی در مرکز حکومت جدید عراق قرار گیرند.
پشنگ در پاسخ به سوالی درباره موانعی که اعتراضات می تواند در روند تشکیل پارلمان و دولت عراق ایجاد کند، گفت:علاوه بر تعداد کرسیها، این گروهها قدرت بیشتری در خارج از پارلمان دارند که میتواند اوضاع سیاسی عراق را متشنجتر کند، اما من فکر میکنم مقتدی صدر شانس بسیار بیشتری برای تشکیل دولت اکثریت دارد تا دولت وحدت ملی. و احتمالاً دولت آینده، بر جنبش صدر و مشارکت کردها (مسعود بارزانی و بافل طالبانی) و اعراب سنی به رهبری محمد الحلبوسی تمرکز خواهد کرد.
انتهای پیام/
وی در پاسخ به این سوال که آیا اعتراضات این گروه ها به جایی می رسد و دلیل اصلی مخالفت آنها با نتایج انتخابات پارلمانی عراق چیست؟ وی تاکید کرد: از روز اول اعلام نتایج، مخالفان وی نیز می دانستند که با توجه به مکانیسم بازداشت و ناظران آن، احتمال تغییر اساسی نتایج بسیار کم خواهد بود. به همین دلیل فکر میکنم اعتراضات آنها در ظاهر به نتایج ادعای تقلب بود، اما در عمل میخواستند با استفاده از این فشار، جریان پیروز به رهبری مقتدی صدر را از طرح تشکیل فراکسیون اکثریت بیرون بکشند.. به این ترتیب آنها می خواهند دوباره دولت وحدت ملی در عراق با مشارکت همه احزاب و ائتلاف ها تشکیل شود و بخشی از آن باشد، اما مقتدی صدر می خواهد دولت اکثریت را با مشارکت کمتر به پارلمان بیاورد. تشکیل کابینه این درگیری تا به امروز ادامه داشته است. اظهارات اخیر سخنگوی عصائب الحق نیز حاکی از آن است که آنها می دانند که نمی توانند نتایج را تغییر دهند و بعید است که به کابینه دعوت شوند، بنابراین او از تحریم نتایج، نتایج و روندهای سیاسی و تشکیل اپوزیسیون صحبت کرده است.
یک پژوهشگر ارشد خاورمیانه، امور عراق و کردستان با اشاره به نتایج انتخابات عراق و تایید این انتخابات توسط دولت، گفت: مقتدی صدر نسبت به دولت شانس بیشتری برای تشکیل دولت اکثریت دارد. کمیسیون انتخابات و نیز تشکیل حکومت در کشور. این یک وحدت ملی است و دولت بعدی احتمالاً با محوریت جنبش صدر و با مشارکت کردها (مسعود بارزانی و بافل طالبانی) و اعراب سنی به رهبری محمد الحلبوسی خواهد بود.