چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

فرصتی طلایی برای صنعت داروسازی ایران در بازار ونزوئلا

کارشناس مسائل آمریکای جنوبی با اشاره به ارزانی ونزوئلا و ظرفیت شرکت های دارویی در ایران معتقد است که با برنامه ریزی مناسب و استفاده از بازار ونزوئلا و پس از آن بازار 300 میلیونی آمریکای جنوبی ، فرصتی برای ورود داروسازی ایرانی به جهان است. عرصه ارائه می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز ، کاظم معتمدخواه ، کارشناس مسائل آمریکای جنوبی در یادداشتی می نویسد: تاریخ پزشکی و داروسازی در ایران با تاریخ کهن ما پیوند تنگاتنگی دارد. قبل از اسلام اساتید دانشگاه جندی شاپور و پس از اسلام پزشکان بزرگی مانند بوعلی سینا ، ابوزکریای رازی ، حنین بن اسحاق و پسرش و … پیشگامان داروسازی در کشور ما بودند. فرهنگستان هنر میرزا تقی خان امیرکبیر با اساتید خارجی اولین پیشگامان علم داروسازی مدرن بود ، اما طب سنتی ما همیشه در بین مردم جایگاه خود را داشته است. امروز ، پس از قرن ها ، کشور ما هنوز افتخارات بزرگی در تولید 97 درصد داروهای مورد نیاز در کشور دارد.
اما تجربه نشان داده است که هیچ علم و صنعتی بدون ورود به عرصه جهانی نمی تواند پیشرفت کند. در دنیای اقتصاد ، یک اصل تخلف ناپذیر وجود دارد که می گوید رونق صنعت به صادرات بستگی دارد و صنعتی که کالاهای خود را به دیگران تحویل ندهد ، در داخل خفه می شود. اگر صنعت داروسازی ایران به دنبال تداوم و بقا در قرن 21 است ، باید سعی کند محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کند و این یک شروع دشوار است زیرا این محصول باید در بازار جهانی ثبت و مجاز شود. در دست ایالات متحده و اروپا است. همچنین این کشورها هرگز اجازه نمی دهند رقیب جدید شایسته ای به راحتی وارد بازار شرکت های خود شده و شغل خود را از بین ببرد. به همین دلیل است که ایران باید فرصت های بزرگی برای تغییر وضعیت پیدا کند و ونزوئلا فرصت طلایی است که باید از آن استفاده کرد.
ونزوئلا به دلیل تحریم های ناعادلانه آمریکا فاقد بسیاری از اقلام ضروری از جمله دارو است. بنابراین ، به طور موقت و موقت مقررات ثبت دارو را به حالت تعلیق درآورده و فرصت مناسبی را برای ورود داروهای ایرانی به بازار این کشور به مدت یک سال و نیم ایجاد کرده و یک شبکه توزیع و یک داروسازی پیچیده با بیش از 140 مرکز ثابت و داروخانه های سیار (خودروهای توزیع کننده داروهای ایرانی) تا جای خود را در بین ساکنان این کشور باز کنند. تجربه نشان داده است که کیفیت عالی و قیمت مناسب داروهای ایرانی می تواند سلیقه مردم ونزوئلا را برآورده کند. یکی از شکایات این روزهای آنها عدم بازار و تکمیل کلیه داروها توسط کشورمان است. آنها ایرانی هستند.
دو نکته در مورد صادرات دارو از ایران به ونزوئلا باید مورد توجه قرار گیرد: اول اینکه داروهای ارسال شده به ونزوئلا باید سرریز داروهای داخلی باشد. البته ، داروها به کشورهای دیگر که در داخل اشباع شده اند صادر می شود و داروهای کمیاب یا مورد نیاز در داخل مجاز به خروج نیستند و از نظر اخلاقی نباید به دیگر کشورها ارسال شود ، اما نکته دوم این است که به دلیل مزایای خاصی ، یارانه های ویژه برای برخی از داروهای تولید شده ، شرکت های دارویی باید مجاز به واردات مواد اولیه با ارز آزاد و صادرات این نوع داروها باشند.
لازم به ذکر است که قیمت داروها در ونزوئلا به دلیل تحریم های ناعادلانه بیشتر از سایر کشورها است و صادرکنندگان ایرانی می توانند با رعایت انصاف از شرایط ویژه این کشور استفاده کنند. بر اساس مطالعات و مطالعات میدانی ، بازار ایران برای داروها ، تجهیزات پزشکی و یکبار مصرف در ونزوئلا می تواند اجازه صادرات حداقل 100 میلیون دلار در سال توسط کشور ما را بدهد و این انقلابی در صادرات دارو به ایران است.
این رویداد مهم در شرایط حساس کنونی که جمهوری اسلامی ایران با تحریم مواجه است و مجبور است ارز وارد کند ، داروها می توانند به کالای پولی تبدیل شوند و همچنین فناوری و کارخانه های دارو را برای صادرات بیشتر ، ایجاد شغل بیشتر و ایجاد یک جهش بزرگ در تولید تغییر دهند. صادرات همانطور که گفته شد ، این فرصت به راحتی بدست نیامده و برای همیشه دوام نخواهد داشت.
ونزوئلا علاوه بر اینکه بازار خوبی برای داروهای ایرانی است و از آنجا که دولت این کشور در حال حاضر شرایط سختی را برای ثبت و ورود آن ایجاد نمی کند ، مزیت بزرگ دیگری برای ما دارد و آن پیوستن به معاهده مرکوسور (کشور آمریکای جنوبی ، از جمله برزیل) آرژانتین ، اروگوئه و پاراگوئه) با 300 میلیون نفر جمعیت ، که می تواند به داروهای ایرانی اجازه دهد وارد بازار بزرگ کشورهای آمریکای لاتین شده و برای صادرات دارو از کشورمان به منطقه ای بزرگ ، اعتبار بین المللی کسب کنند.
برای رسیدن به این بازار گرانبها کافی است مقامات و متخصصان وزارت بهداشت ، سازمان توسعه تجارت ، وزارت امور خارجه و اتحادیه های تولید و صادرات داروهای ونزوئلا آن را جدی گرفته و معتقدند که با تلاش بیشتر بازار این کشور و کسب منطقه و دور نخواهد بود که پزشکان و متخصصان ایرانی در آمریکای لاتین جایگاه شایسته خود را کسب کنند و روزی ما یک پزشک و داروساز را به این منطقه اعزام کنیم. البته ما باید عجله کنیم ، در غیر این صورت در آینده با تغییر شرایط در منطقه و ونزوئلا خطر از دست دادن لحظات از دست رفته را داریم.

فرصتی طلایی برای صنعت داروسازی ایران در بازار ونزوئلا

انتهای پیام

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *