وی با اشاره به اقدامات لازم برای توسعه زیرساخت های تولید فرش دستباف خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه زیرساخت ها باید اقداماتی انجام شود که مهم ترین آن مربوط به بیمه و تسهیلات برای بافندگان و تولیدکنندگان فرش است. البته مرکز ملی فرش ایران گام های مهمی در این زمینه برداشته است اما به دلیل محدودیت های اعتباری تاکنون نتیجه ملموسی حاصل نشده است.
وی ادامه داد: بنابراین برای ایجاد و توسعه بازارهای خارجی و داخلی باید وضعیت نیازها و سفارشات مشتریان در تمامی زمینه های مرتبط اعم از ابعاد، رنگ، طرح، کیفیت، قیمت و … بررسی و پایگاه داده، تولیدکنندگان ایجاد شود. محصولات خود را از آن تولید کنند.
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تک رشته بودن، عدم تولید بر اساس تقاضای بازار، عدم اطلاع کافی از نحوه تولید، عدم انطباق مواد اولیه با برنامه و شمارش، عدم ارتباط مستقیم با تجار. و … مشکلات اساسی در سالهای اخیر علاوه بر آسیب رساندن به تولیدکننده برای بازار فرش دستباف پیامدهایی نیز به همراه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: ارتقای سطح تمرکز قالیبافان در تولید یکی دیگر از راهکارهای کاهش مشکلات حوزه تولید است چرا که در این صورت قالیبافان دغدغه تامین مواد اولیه، کیفیت، نقدینگی و … را نخواهند داشت. همچنین تسهیل در ارائه خدمات به قالیبافان از جمله مسائل مربوط به بیمه و بانک، کاهش مسائل نظارتی و تامین استعداد و ظرفیت قالیبافان در زمینه های مختلف از دیگر راهکارهای کاهش مشکلات قالیبافان است.
تولید فرش دستباف بر اساس سفارش و نیاز بازار اکثر مشکلات فروش را حل می کند
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در حال حاضر به دلیل نبود عرضه کننده و محصولات دارای گواهی استاندارد، مشکلاتی ایجاد شده است که در مرحله صادرات در نهایت لطمات جبران ناپذیری به برند فرش ایرانی وارد می کند. “
مهدی کلالی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره مشکلات تولید فرش دستباف در خراسان رضوی و دلایل کاهش صادرات این محصول در استان، اظهار کرد: متاسفانه مشکلات زیادی در تامین و توزیع وجود دارد. مواد اولیه فرش دستباف که باعث تقلب، نارضایتی و کمبود می شود». به تولیدکنندگان فرش دستباف بویژه در زمینه کیفیت و قیمت مواد اولیه اطمینان خاطر داد.
کلالی خاطرنشان کرد: تولید فرش دستباف بر اساس سفارش و نیاز بازار اکثر مشکلات فروش را برطرف می کند. علاوه بر این، نبود بانک اطلاعاتی به روز که وضعیت نیاز بازار داخلی و خارجی را به تفکیک در اختیار تجار و تولیدکنندگان قرار دهد، فروش بسیاری از محصولات را با مشکل مواجه کرده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به راهکارهایی برای کاهش مشکلات در زمینه تولید فرش دستباف گفت: از جمله راهکارهایی که برای به حداقل رساندن این مشکلات ممکن است تامین زمین برای ایجاد و توسعه کارگاه باشد. واحدها تغییر قالی بافان از تک رشته به کارگاه مورد توجه قرار گرفته است زیرا تولیدکنندگان بزرگ به دلیل ارتباط مستقیم با بازرگانان و آگاهی آنها از نیازهای بازار، تولید خود را عمدتاً بر روی تقاضای بازار متمرکز می کنند و بنابراین با مشکلات بازاریابی و فروش کمتری مواجه می شوند.
absnews
وی افزود: در صورت فراهم شدن سیستم سازماندهی شده برای تامین و توزیع مواد اولیه، علاوه بر فراهم شدن شرایط انتخاب و ایجاد رقابت بین تامین کنندگان، امکان کنترل و نظارت نیز تا حد زیادی بهبود می یابد.
کلالی افزود: علاوه بر این، تهیه شناسنامه فرش برای فراهم کردن شرایط برای نظارت و کنترل کیفیت تولید، ایجاد فضای مطمئن برای خریداران و شناسایی سلیقه و نیاز بازار از دیگر اقدامات مربوط به صادرات دستباف است. فرش. به این ترتیب علیرغم اینکه افزایش قیمت دلار می توانست به عنوان یک فرصت در این حوزه تلقی شود، اما با توجه به موارد فوق انتظارات صادراتی برآورده نشده است.
کلالی افزود: از این رو نیاز به ایجاد مراکز معتبر دارای گواهی جهت فروش محصولات دارای نشان استاندارد در کشور امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. اتحادیه های مرتبط می توانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
کلالی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت کارگاه کاهش دوره تولید است، خاطرنشان کرد: بحث بهره وری و هم افزایی نیز از نتایج این اقدام خواهد بود. علاوه بر این، وجود ناظر فنی در فعالیت های کارگاه منجر به کاهش شدید تولید محصولات معیوب می شود. در حالی که یکی از بزرگترین مشکلات مونوفیلامنت معیوب بودن محصولات است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با توجه به نکات ذکر شده و کمبود قالیبافان، شناسایی قالی بافان، حصیرهای مستعد و سنجش ظرفیت موجود در روستاها و شهرها ضروری است. در این بخش نقش دهیاران، بخشداران، شوراها و فرمانداران می تواند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد زیرا در شناسایی و سنجش ظرفیت و در نتیجه سرمایه گذاری می توان مسیر سرمایه گذاری را به سمت مناطق مورد نظر هدایت کرد.
انتقال قالی بافان از تک رشته به کارگاه یکی از راه های کاهش مشکلات تولید فرش دستباف است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با اجرای اقدامات فوق در حوزه های تامین، تولید، بازاریابی و فروش زمینه توسعه صادرات نیز فراهم می شود. البته در زمینه صادرات نیز لازم است اقداماتی از جمله تامین مواد اولیه مرغوب برای تولید فرش باکیفیت انجام شود که در این راستا تدوین و طراحی سیستم کیفیت، جذب و توزیع مطمئن ضروری است.