خریداران طلا باید توجه داشته باشند که در هنگام خرید طلا باید فاکتور الکترونیکی را از فروشنده درخواست کنند که به سه دسته تقسیم می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، از ابتدای دی ماه 1402، صاحبان مشاغل با گردش مالی بیش از 18 میلیارد تومان در شش ماهه نخست سال جاری، شرکت هایی با هر میزان فروش کالا بسته به موضوع قسمت 2، نقطه ط. تبصره 6 قانون دارایی 1402، طلافروشان و فروشندگان مواد معدنی موظفند از ابتدای دی ماه سال جاری در سامانه مودیان صورتحساب الکترونیکی صادر شود.
یکی از تعهدات فروشنده این است که پس از صدور این فاکتور، یک نسخه چاپ شده یا قابل چاپ به خریدار ارائه دهد.
فاکتور الکترونیکی دارای یک شماره مالیاتی منحصر به فرد است که توسط سازمان امور مالیاتی به هر صورتحساب اختصاص می یابد. فاکتورهای الکترونیکی به سه دسته تقسیم می شوند: فاکتور الکترونیکی نوع اول، فاکتور الکترونیکی نوع دوم و فاکتور الکترونیکی نوع سوم.
هنگامی که خریداران این فاکتور را دریافت می کنند، اگر خود را به عنوان مودیز معرفی می کنند، می توانند آن را در کیف پول خود ببینند و می توانند ظرف 30 روز این فاکتور را تایید یا رد کنند. در غیر این صورت این فاکتور به صورت خودکار تایید شده تلقی می شود و اعتبار آن برای خریدار تایید می شود.
فاکتور الکترونیکی به سه دسته تقسیم می شود:
الف) فاکتور الکترونیکی نوع اول:
در این نوع فاکتور، مشخصات تماس خریدار درج شده است. به عبارت دیگر، خریدار این فاکتور، مؤدی است که مایل است بابت ارزش افزوده ای که در زمان خرید به فروشنده می پردازد، از اعتبار سازمان مالیاتی بهره مند شود. بنابراین خریدار باید مشخصات تماس خود شامل کد ملی یا شماره ملی (شرکت) یا کد اقتصادی خود را به فروشنده ای که می تواند فاکتور نوع 1 صادر کند ارائه دهد.
ب) فاکتور الکترونیکی نوع دوم:
نوع دوم فاکتور، فاکتوری است که مشخصات تماس خریدار را در بر ندارد. یعنی مصرفکنندگان نهایی مردم هستند و وقتی به فروشندهها مراجعه میکنند، فاکتوری دریافت میکنند که باید دارای یک شماره شناسایی مالیاتی 22 کاراکتری باشد. نام محصول و مشخصات آن درج شده است و مشخصات مربوط به واحد و وزن این محصول و در واقع سایر مشخصات و قیمت نهایی در آن درج شده است.
لازم به ذکر است که خود طلا از مالیات بر ارزش افزوده معاف بوده و فقط دستمزد آن مشمول مالیات می باشد. طبق صورتحساب نوع دوم فقط حقوق و سود مشمول مالیات است. بنابراین خریداران نباید برای کالاهای معاف مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند.
ج) فاکتور الکترونیکی نوع سوم:
این نوع اظهارنامه شامل رسید یا گزارش کارتخوان ها یا درگاه های پرداخت الکترونیکی است که دارای شماره مالیاتی منحصر به فرد هستند. در این نوع فاکتورها اعتبار مالیات بر ارزش افزوده برای خریدار لحاظ نمی شود.
انتهای پیام