چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

فاکتورهای الکترونیکی راه حل ساماندهی بازار میوه هستند

07:03 27 اوت 1403

اگرچه ایران یکی از ده کشور تولیدکننده میوه در جهان محسوب می شود که سالانه بخشی از میوه و تره بار تولیدی را به بازارهای هدف صادر می کند و از کمبود عرضه از بازار داخلی رنج نمی برد، اما تفاوت قیمت از مبدا تا مصرف زیاد است که منجر به تبدیل شدن السامانی به بازار میوه شده است. از این رو در جلسه اخیر ستاد کارگروه میوه و تره بار به منظور شفاف سازی در بازار میوه به عمده فروشان یک ماه فرصت داده شد تا نسبت به صدور فاکتور الکترونیکی اقدام کنند.

در همین رابطه مسعود امراللهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کارگروهی برای تنظیم میوه و تره بار برای شفاف سازی قیمت انواع میوه و تره بار تشکیل شده است. میوه فروشی های شهرستان وابسته به وزارت جهاد کشاورزی و بر اساس مصوبه اخیر این کارگروه، میوه فروشان عمده فروشی برای صورتحساب الکترونیکی یک ماه مهلت دارند و از این رو در پایان ماه، فاکتورهای دستی و بدون نیاز به صدور فاکتور صادر می کنند. مشخصات و مهر و موم غیر قابل قبول بوده و تخلف محسوب می شود.

امراللهی اضافه کرد: اجرای این طرح نیاز به زیرساخت خاصی ندارد و عمده فروشان می توانند با رعایت شرایط و صدور فاکتور از طریق آن، از نرم افزارهای موجود، رایانه های شخصی و کارت خوان های قابل حمل به پایانه های فروشگاهی تبدیل شوند و نیازی به هزینه و یا عدم نیاز باشد. دستگاه مخصوص داشته باشد

مدیرکل دفتر بازرسی و کنترل وزارت جهاد گفت: فروشندگان یک ماه فرصت دارند مقدمات و تسهیلات صدور صورتحساب الکترونیکی را اجرا کنند در غیر این صورت 10 درصد از فروش هر فاکتور علاوه بر جریمه و محرومیت مالیاتی. معافیت، منتظر متخلفین خواهد بود.

مسئولان اتحادیه میوه فروشان و بازرسی اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی بارها حداکثر سود مصوب قانونی را 35 درصد اعلام کرده اند که متاسفانه برخی از مغازه داران با اعمال سودهای خودسرانه بیش از این رقم را پیشنهاد می کنند. از این رو مسئولان سازمان بازرسی اعلام کردند عدم ارائه فاکتور خرید غیرقابل قبول است و در صورت مواجهه با آن برای اولین بار بر اساس کشف قیمت اقلام را درج می کنیم.

حد قانونی سود برای صاحبان فروشگاه های خرده فروشی 35 درصد است.

مجتبی شادلو، نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: اطلاع از قیمت و شناسایی محصول در بخش کشاورزی بسیار مهم است، زیرا محصول ما استاندارد خاصی ندارد و مانند تولید صنعتی نیست که اولاً برجسته باشد. و شاخص های درجه دوم شناخته شده است.

به گفته وی، برخی خرده فروشی ها تفاوت قیمت و سود مصوب قانونی را رعایت نمی کنند و سود صیفی جات را بر اساس قیمت تمام شده محاسبه می کنند، در حالی که حداکثر سود قانونی بر اساس فاکتور 30 ​​تا 35 درصد است.

شادلو ادامه داد: برای تنظیم بازار میوه باید سازوکاری اجرا شود تا اتحادیه های تخصصی بتوانند در کنار دولت نظارت کنند تا بازار میوه به درستی ساماندهی شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با تاکید بر شفافیت بازار میوه گفت: در حال حاضر تفاوت قیمت میوه از مزرعه تا خرده فروشی بیش از دو برابر سود مصوب قانونی است در حالی که این به دلیل هزینه های است. حقوق، دستمزد، حمل و نقل و اجاره مغازه ها… طعم ضرورت را به کار می گیرند تنظیم این بازار با اتخاذ راهکار مناسب.

بر اساس آخرین آمار، 2.8 میلیون هکتار پارک و باغ در کشور وجود دارد که بیش از 20 میلیون تن محصول در آن تولید می شود.

بهره برداری از 3800 میوه فروشی دارای مجوز در سطح شهر

اسداله کارکار رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران گفت: سال هاست که به دنبال اجرای صدور رسمی هستیم زیرا نبود فاکتور رسمی و معتبر یکی از دلایل اصلی بی نظمی در بازار است.

به گفته وی، اگر در ابتدا نتوانیم بار را استاندارد و قانونی کنیم، با قیمت های فوق العاده به دست مصرف کننده می رسد، در حالی که با صدور فاکتور الکترونیکی، بازرسان اتحادیه و اتاق اصناف بر اساس سود قانونی خود دستوراتی را می دهند فاکتور در سطح شهر در نظر گرفته می شود که در این صورت خواهد بود بازار متعادل است.

کارگر ادامه داد: هنگام صدور فاکتور الکترونیکی حتما باید نوع کالا، اقساط، درجه یک و دو قید شود تا در صورت وقوع تخلف در سطح شهر، به راحتی قابل رصد باشد. بنابراین سایر مغازه داران متخلف نمی توانند کالای درجه دو را به جای کالای درجه یک عرضه کنند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران با بیان اینکه صدور صورتحساب الکترونیکی در سطح شهرستان به دلیل اجرای نظارت و کنترل صددرصد موثر است، تصریح کرد: یک بدنه تک بعدی در نظارت سطح شهر کار نمی کند و در سطح شهرها کارایی لازم را دارد. اتاق بازرگانی و تعزیرات حکومتی بر این موضوع نظارت دارد، بنابراین با صدور صورتحساب الکترونیکی، مغازه داران برای بار اول و دوم در بازرسی ها اخطار دریافت می کنند و برای بار سوم جریمه می شوند.

وی گفت: طبق آمار حدود 3 هزار و 800 مغازه دارای پروانه بازرگانی در سطح شهرستان داریم که برخی از آنها مجوز و برخی بدون پروانه کسب می کنند. با این حال، کل شهر اعم از صاحبان مغازه های دارای مجوز و غیرمجاز تحت نظارت است.

با وجود تنوع اقلیمی و تامین 100 درصدی میوه مورد نیاز کشور از جمله 4 رقم گرمسیری و همچنین رشد 20 تا 30 درصدی محصول باغی در سال زراعی جاری، انتظار عموم مردم این است که میوه با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد. قیمت های مناسب که متاسفانه برخی از مغازه داران به دلیل اعمال قیمت های دلخواه منجر به هرج و مرج و اخلال در سیستم بازار می شود و با تعیین مهلت یک ماهه برای کارگروه میوه و تره بار برای عمده فروشان جهت صدور فاکتور الکترونیکی انتظار می رود که بازار به تعادل برسد.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *