در سال های اخیر پروژه فاضلاب تهران پیشرفت نسبتا خوبی داشته است. به این ترتیب در تهران 87 درصد شبکه جمع آوری فاضلاب و خط انتقال و 55 درصد تصفیه خانه نیز تکمیل شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، اجرای طرح سالمسازی شهر تهران از سال 1374 در زمینی به مساحت 70 هزار هکتار در مناطق 22 گانه شهر تهران و تحت پوشش قرار دادن 11 میلیون نفر در افق برنامه 1410 آغاز شد.
این طرح بر اساس اولویت های اجرایی به پنج فاز عملیاتی تقسیم می شود و بر اساس برنامه ریزی انجام شده، حدود 9 هزار کیلومتر شبکه جمع آوری، 76 کیلومتر تونل فاضلاب، نصب بیش از 900 هزار اتصال فاضلاب و احداث 22 واحد تصفیه خانه فاضلاب در این پروژه قرار دارد. . اجرا خواهد شد.
مطالعات این پروژه توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی در سال 1995 آغاز و در نهایت در سال 1998 به تصویب رسید و در مهرماه همان سال فعالیت های اجرایی و بسته به اهمیت طرح و حساسیت های مربوطه آغاز شد. طرح فوق در یک مناقصه رقابتی بین المللی مورد بازنگری قرار گرفت و در نهایت در سال 1390 به تصویب نهایی رسید.
با توجه به هزینه های قابل توجه پروژه، مشکلات اجرایی و محدودیت منابع مالی و به منظور تسریع در اجرای پروژه، جستجوی وام از سازمان های بین المللی آغاز شد و در نهایت این شرکت در سال 1383 موفق به اخذ فاز اول شد. مبلغ 145 میلیون دلار وام از بانک جهانی.
اهداف کیفی پروژه حفاظت از محیط زیست، مدیریت منابع آب، ارتقای سطح بهداشت عمومی، جلوگیری از آلودگی منابع آب زیرزمینی به عنوان بخشی از منابع تامین آب، تبدیل هزینه های بالای تصفیه به هزینه های پیشگیری کم، توسعه فضاهای سبز و تصفیه آب هوای شهر، جلوگیری از استفاده از پساب خام برای آبیاری، تبدیل آب از چرخه یکبار مصرف و مخرب به چرخه چند منظوره و تولیدی و تزریق پساب به سفرههای زیرزمینی اطراف تهران برای تصفیه سطح آب اشاره شده است.
تاکنون و از سال 1374 بیش از 90 درصد لوله های فاضلاب در تهران نصب شده است. حدود 7500 کیلومتر از مجموع 8200 کیلومتر شبکه جمع آوری و لوله گذاری فاضلاب به جز بخشی از مناطق 21 و 22 غرب تهران و بخش هایی از مرکز شهر مانند مناطق 6، 7، 11 و 12 که قسمتی از بافت متراکم شهر، در بقیه قسمت های لوله گذاری که تکمیل شده و پیش بینی می شود حداکثر ظرف سه یا چهار سال آینده خطوط لوله به اتمام برسد.
محسن اردکانی – مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران – در خصوص آخرین پیشرفت پروژه های فاضلاب به ای بی اس نیوز گفت: در تهران 87 درصد شبکه جمع آوری فاضلاب و خط انتقال، 55 درصد تصفیه خانه فاضلاب اجرا شده است. یا حدود 400 میلیون در سال. متر مکعب فاضلاب شهری را جمع آوری، تصفیه و به فاضلاب قابل استفاده در کشاورزی و صنعت تبدیل می کنیم.
وی با بیان اینکه قرارداد فازهای هفت و هشت فاضلاب جنوب در سال 1397 منعقد شد و تا بهمن ماه 1390 حدود 8 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و تاکنون 40 درصد پیشرفت داشته است، گفت: بر اساس برآوردها فاز مایع. سال آینده وارد مدار می شود و سال آینده فاز لجن را وارد مدار عملیاتی می کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه این تصفیه خانه یکی از بزرگترین تصفیه خانه های فاضلاب در منطقه است و حجم تصفیه فاضلاب در این تصفیه خانه 100 میلیون متر مکعب در سال است، گفت: تصفیه خانه فاضلاب فیروزبهرام هم اکنون در حال بهره برداری است. 4.5 میلیون مترمکعب فاضلاب در ثانیه فرآوری می کند و انشعاب تصفیه دیگری را نیز در بالادست نصب می کنیم و تا پایان سال حداکثر ظرفیت این تصفیه خانه به شش میلیون مترمکعب در ثانیه می رسد. ضمن اینکه در روزهای اخیر پالایشگاه دیگری را در مهرآباد رودهن راه اندازی کردیم و توانستیم ظرف یک سال این پالایشگاه را بسازیم.
اردکانی با بیان اینکه در حال برنامه ریزی برای پالایشگاه دیگری در بومهن، رودهن، رباط کریم و پرند هستیم، گفت: با موافقت وزیر برای هفت پالایشگاه، پالایشگاه فیروزکوه، دماوند، قرچک، ورامین و سه پالایشگاه دیگر فاینانس خارجی خواهیم داشت. دسته قرار گرفته است.
همچنین تولید فاضلاب در تصفیه خانه های فاضلاب شهر تهران نسبت به میانگین تولید فاضلاب در دو سال گذشته 26 درصد افزایش یافته است. میانگین حجم فاضلاب تولیدی در سالهای 1400 و 1401 از 271 میلیون مترمکعب به 341 میلیون مترمکعب امروز رسید. با تکمیل و بهره برداری از واحدهای 7 و 8 تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران، سالانه بیش از 82 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید فاضلاب این تصفیه خانه اضافه می شود.
انتهای پیام