چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

فارس با بحران 100 درصدی آب مواجه است/ برنج کاری با سهمیه آب دریاچه طشک و بختگان • رکنا

فارس با سهمیه بندی آب دریاچه های طشک و بختگان با بحران 100 درصدی آب و برنج مواجه است.

به گزارش خبرنگار رکنا به نقل از ایلنااز فارس، پدر علم هیدرولوژی معتقد است که باید نظرها بر اساس داده ها باشد و پیشتر گفته بود: «امروزه تغییرات اقلیمی برای سرپوش گذاشتن بر اشتباهات مدیریتی 30.40 سال گذشته توجیه می شود که بر خلاف این است. واقعیت”. “

علاوه بر بحران منابع آب های سطحی، بحران منابع آب زیرزمینی و بیلان منفی و فرونشست بیشتر دشت های استان نشان می دهد که حجم بحران آب در فارس از مرز فاجعه گذشته است.

تحقیقات کاربردی گسترده در زمینه های مختلف کشاورزی نشان می دهد که علل بحران آب های سطحی و زیرزمینی مشکلات و مشکلات بهره برداری بی رویه از آب های زیرزمینی و چالش های آب های نامتعارف است و یکی از دلایل اصلی این بحران عدم توجه به آب های زیرزمینی است. تعادل آب حوزه آبخیز

منابع آب همچنان به منابع زیرزمینی فارس بدهکار است

پدر هیدرولوژی و استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه بهره برداری بی رویه از آب در سال های اخیر باعث شده منابع آبی همچنان به منابع زیرزمینی فارس بدهکار باشد، اظهار کرد: در حالی که بارندگی های اخیر ممکن است وضعیت آب را بهبود بخشد. کمی ولی متاسفانه این بارندگی ها تاثیری ندارد. در بحران آب وجود ندارد.

پروفسور عزت الله رئیسی اردکانی در گفت و گو با رکنا به نقل از ایلامی افزود: بهره برداری بی رویه از آب در سال های اخیر سطح ایستابی استان فارس را به حدی پایین آورده است که بارندگی ها نمی تواند این بحران اساسی را تحت تاثیر قرار دهد.

وی ادامه می دهد: علیرغم اینکه در 3 تا 4 سال گذشته بررسی دقیق آب های زیرزمینی در استان فارس انجام نشده است، اما از سال 1385 تا سه سال گذشته روند استخراج معادن و وضعیت آب های زیرزمینی استان کاهش یافته و میزان میزان استحصال منابع آب بیشتر از مقدار باران است.

4570334

فارس با بحران 100 درصدی آب مواجه است

پدر علم هیدرولوژی با تاکید بر اینکه بارندگی ها بعید است تاثیری بر منابع و سفره های زیرزمینی استان فارس داشته باشد، می گوید: استان فارس همچنان با بحران 100 درجه ای آبی مواجه است.

رئیسی آب کشت برنج را در چند سال گذشته از دریاچه طشک، بختگان و منطقه خرمه می گوید و ادامه می دهد: متأسفانه سال هاست که منطقه هفت بند خرمه و دریاچه طشک و بختگان زهکشی نمی شود.

وی با اشاره به اینکه حتی یک قطره آب از طریق مسیل ها وارد خرامه نمی شود، می گوید: امروز هزینه کشت برنج در سال های اخیر را می دهیم و وضعیت شهرستان خرامه و دریاچه طشک و بختگان به شدت نگران کننده است.

استاد دانشگاه شیراز می گوید: میزان آب ورودی به دریاچه طشک و بختگان در سال های دور حدود 600 متر مکعب بوده که در سال های اخیر به صفر رسیده است و از سال 1385 عملاً آبی وارد دریاچه طشک و بختگان نمی شود.

رئیسی با اشاره به اینکه یک بار ورود آب به دریاچه طشک و بختگان باعث آبیاری استهبان انگیرستان شده است، می افزاید: طی چند سال گذشته شاهد آبیاری استهبان انگیرستان با تانکر بوده ایم که نشان دهنده ابعاد فاجعه است.

وی با اشاره به اینکه میزان بارندگی در دریاچه های بختگان و طشک حدود 200 میلی متر و در بالادست 500 تا 600 میلی متر است، می گوید: در شرایط فعلی بدون هزینه و پمپاژ چاه حفر می کنیم و آب مورد نیاز را تامین می کنیم. مزارع با این آب

دریاچه بختگان

ما فرهنگ سازی نکردیم

شاخص آب کشور حاکی از آن است که در چند سال گذشته نتوانسته ایم در بین مردم و مدیران فرهنگ سازی کنیم که آب پایدار داریم و می گویند یک جا آب بردن در آن منطقه مشکل ایجاد می کند.

استاد دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه طبق بررسی هایی که روی سد سیوند انجام دادیم، هدف اصلی از ساخت این سد جلوگیری از وقوع سیلاب در منطقه مرودشت بوده است، ادامه می دهد: وقوع سیل در شهرستان مرودشت و منطقه آن در سال های گذشته باعث ایجاد سد سیوند شده است.

حفر چاه خشک دریاچه کافتر

وی گفت: حفر چاه های زیادی در مناطق بالای سد سیوند و سرحد دو دنگه باعث خشک شدن دریاچه کفتر در بالای سد سیوند شده است. چاه ها باعث جاری شدن آب از دریاچه به چاه ها می شد.

پدر آب ایران که معتقد است مدیران در سال های اخیر نگاهی جزئی به حوزه آب داشته اند و آن را به صورت کلی در نظر گرفته اند، می گوید: کل حوزه آبی از ابتدا تا آخرین نقطه که تبدیل به خلیج فارس می شود باید باشد. با برنامه ریزی خوب در نظر گرفته شده و در این بخش ها باید پروژه تعریف شود.

رئیسی با اشاره به اینکه مسئولان مجاز به استفاده از آب سیلابی هستند که به خلیج فارس می رود، می گوید: مسئولان می توانند از این آب در سدسازی و احداث دریاچه های مصنوعی استفاده کنند.

این استاد دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه اصل توسعه پایدار در استان فارس در سال های اخیر در منابع آبی رعایت نشده است، ادامه می دهد: جبران این معضل و حفر چاه و شهری بسیار سخت شده است. توسعه باعث شده است که آب به پایین دست نرسد.

رئیسی می گوید: بحران آب در استان فارس با مشکل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مواجه است نه مشکل فنی.

به گزارش ایلنا، بحران آب در ایران یکی از بزرگ‌ترین معضلاتی است که در سال‌های اخیر همه جنبه‌های زندگی و صنعت را تحت تأثیر قرار داده است و بروز این بحران دلایل زیادی دارد که برخی از آن‌ها به آب و هوا و اقلیم مربوط می‌شود. شرایط برخی به دلیل ضعف مدیریت در این زمینه بود.


خبر از رکنا


اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *