سلب مسئولیت: دیجیاتو فقط این متن تبلیغاتی را نمایش می دهد و ویرایشگر مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.
مدیریت یک تیم نرم افزاری طبیعتاً کار دشواری است و اگر رویکرد مدیریتی نادرست باشد، چالش ها چند برابر می شود. از جمله این چالش ها می توان به سوء تفاهم بین اعضای تیم و مشتریان، تخصیص نادرست منابع، مشکلات ارتباطی بین اعضای تیم و حتی اختلاف سنی بین اعضا اشاره کرد. با این حال، نکاتی وجود دارد که در صورت آگاهی از آنها می توانید بر این چالش ها غلبه کنید. در این مقاله از میزیتو به ارائه چند راهکار مهم برای مدیریت تیم نرم افزاری می پردازیم.
اهداف و انتظارات تیم توسعه نرم افزار را به وضوح تعریف کنید
اعضای تیم های توسعه نرم افزار معمولاً با مراحل کلی کار خود آشنا هستند. با این حال، زمانی که یک پروژه پیچیده است یا زمانی که افراد روی پروژه های متعدد کار می کنند، موارد سردرگمی افزایش می یابد. برای حل این مشکل، مدیران باید اهداف پروژه را با دقت و وضوح تعریف کنند.
یکی از دلایل پیروی از رویکرد مدیریت پروژه چابک برای مدیریت یک تیم نرم افزاری، افزایش وضوح اهداف و برنامه ریزی بهینه است. به همین دلیل، آمار نشان می دهد که حدود 86 درصد از تیم های توسعه نرم افزار از این رویکرد استفاده می کنند. ساختار تکراری و چرخه ای در روش چابک اعضای تیم را بر روی اهداف افزایشی متمرکز نگه می دارد. به عنوان مثال هر دو هفته یکبار اهداف جدیدی از این طریق تعیین می شود.
درک تجربیات و مهارت های اعضای تیم برای مدیریت یک تیم نرم افزاری بهینه
هر یک از اعضای تیم های توسعه نرم افزار دارای مجموعه ای از مهارت ها و تجربیات هستند و حتی مواردی از همپوشانی مهارت ها وجود دارد. به عنوان یک مدیر تیم توسعه، ممکن است متخصص نرم افزار نباشید. با این حال، باید بدانید که هر یک از اعضای تیم به عنوان مثال به کدام زبان برنامه نویسی مهارت دارند یا در انجام کدام کار تجربه بیشتری دارند. این دانش به شما کمک می کند وظایف را بین اعضای تیم تقسیم کنید.
موفقیت در این روش دارای مزایای زیر نیز می باشد:
- انجام وظایف در زمان کوتاهتر و با دقت بالاتر
- با برنده شدن بیشتر و سریعتر، روحیه تیم را بهبود بخشید
- ارتقای فرهنگ همکاری
انتخاب بهترین رویکرد مدیریت پروژه؛ مهمترین نکته در مدیریت یک تیم نرم افزاری
راه های زیادی برای مدیریت پروژه های نرم افزاری وجود دارد که هر کدام مزایا و چالش هایی دارند. آنها همچنین باید بر اساس معیارهایی مانند محدودیت های پروژه، تعداد پروژه های همزمان و سطح تجربه اعضای تیم با آن روش انتخاب شوند.
دو رویکرد رایج در این زمینه، رویکرد چابک و آبشاری است. روش آبشار یک روش خطی است که در آن وظایف از بالا به پایین در یک ساختار آبشاری سازماندهی می شوند. به این ترتیب، شما دقیقا می دانید که همه چیز از کجا شروع و به کجا ختم می شود. با این حال، رویکرد آبشار، رویکردی است که کمترین انعطاف را دارد. بنابراین، زمانی که پروژه دارای محدودیت های متغیر باشد، این رویکرد مناسب نیست.
زمانی که محدودیتهای زمانی و نیازهای مشتری و پروژه دائماً در حال تغییر است، باید از یک رویکرد چابک استفاده کنید. در این رویکرد، پروژه به بخش های کوچکتر تقسیم می شود، در حالی که هر قسمت برای بهبود قابل تکرار است. به این بخش ها اسپرینت می گویند.
بهترین پلت فرم مدیریت تیم نرم افزاری را انتخاب کنید
پلتفرم های مدیریت پروژه مانند Mizito همکاری موثر و ارتباطات کارآمد و شفاف را ارائه می دهند. این ویژگی باعث می شود همه اعضای تیم به سمت اهداف مشترک حرکت کنند، حتی اگر وظایف آنها جداگانه باشد. به عنوان مثال، بسیاری از این پلتفرم ها دارای ابزارهای گرافیکی یا ابزارهایی مانند نمودار گانت هستند که نمایشی بصری از تمام وظایف و پروژه ها ارائه می دهند.
مزایای مختلف این نرم افزار باعث افزایش بهره وری می شود. اعضای تیم و مدیران نیز در هر زمان می دانند که چه کاری انجام شده است و در چه بازه زمانی، چه کاری هنوز در حال انجام است، چه کسی مسئول چه کاری است و چه کاری انجام نشده است.
نرم افزار Mezito برای نرم افزار مدیریت تیم
میزیتو بهترین پلتفرم مدیریت پروژه در ایران است. این پلتفرم کار تیمی را برای شرکت های توسعه نرم افزار تسهیل می کند و اعضای تیم می توانند با استفاده از آن ارتباط و همکاری موثرتری داشته باشند. به عنوان مثال، ابزار Mizito مدیریت فایل ها و اسناد پروژه را آسان می کند. همچنین می توانید از آن برای ارسال هر نوع تصویر، فایل صوتی، تصویری، متنی، فایل پی دی اف و … برای یکدیگر استفاده کنید.
Mizito دارای فضای ذخیره سازی ابری است که نیاز سازمانی به خرید تجهیزات سرور و غیره را از بین می برد. از طرف دیگر، میزیتو از روش های مدیریت پروژه چابک یا چابک پشتیبانی می کند. به عنوان مثال، می توان با استفاده از این پلتفرم آنلاین، اسپرینت و همچنین تابلوهای کانبان ایجاد کرد. بنابراین مدیریت پروژه های نرم افزاری با استفاده از روش های اسکرام، کانبان و حتی اسکرامبان با استفاده از آن امکان پذیر است.
Mizito همچنین همکاری همزمان را برای اعضای تیم و مدیران پروژه فراهم می کند. این ویژگی به ویژه زمانی که تیم ها دارای اعضای راه دور هستند بسیار مهم است. از طرفی اعضای تیم می توانند از ویژگی شبکه اجتماعی داخلی این پلتفرم برای بهبود ارتباطات استفاده کنند.
برخی از ویژگی های دیگر Mizito را مرور می کنیم:
- توانایی اولویت بندی کارها
- وابستگی بین وظایف را شناسایی و تأیید کنید
- زمان شروع و پایان هر کار را تعیین کنید
- پیگیری زمان برای وظایف
- ابزار نمودار گانت فارسی
- نرم افزار موبایل و استفاده از کامپیوتر
با استفاده از Mizito پروژه نرم افزاری را در کمترین زمان و با بهترین کیفیت اجرا کنید
رویکرد مدیریت پروژه چابک ابتدا برای مدیریت تیم های نرم افزاری توسعه یافت و از آن زمان در صنایع و بخش های دیگر مورد استفاده قرار گرفت. اگر به پلتفرمی نیاز دارید که با روش های مختلف مدیریت پروژه از جمله رویکردهای اسکرام و کانبان سازگار باشد، میزیتو بهترین انتخاب برای شماست. برای بهره مندی از امکانات متنوع میزیتو و آشنایی با بخش های مختلف آن، می توانید به بخش راهنما وبسایت ما مراجعه کنید.
سوالات متداول
عملکرد تقویم پروژه Mezito چیست؟
با تقویم پروژه Mizito، می توانید وظایف را در پنجره تقویم فارسی مشاهده کنید.
شبکه اجتماعی میزیتو چه ویژگی هایی دارد؟
امکان برگزاری جلسات درون تیمی آنلاین، ارسال پیام، ایجاد گروه های گفتگو و ایجاد کانال از جمله مزایای این قسمت از پلتفرم مدیریت پروژه میزیتو است.
منبع خبر: https://digiato.com/promoted/overcoming-software-team-management-challenges
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز