وی افزود: در منطقه غرب استان از مناطقی با توپوگرافی ناهموار صعب العبور داریم به همین دلیل عملیات انتقال آب و سیستم و ساخت تونل در شرایط بسیار سختی انجام شد و به سختی حدود 90 کیلومتر این سیستم راه اندازی شد و در نهایت مجدداً سدی به نام قوچم ساختیم با ظرفیت 60 میلیون متر مکعب، این سد مخزن بسیار خوب و مطمئنی است که آب را تقریباً تا انتها به سمت استان می رساند. کردستان در شرق یعنی منطقه دهگلان و قروه در امتداد سد قوچم باید خطی به طول 60 کیلومتر راه اندازی کنیم تا حدود 20 کیلومتر تا دهگلان و 40 کیلومتر تا قروه که آزاد نام دارد تکمیل شود. سد و سیستم انتقال.
وی افزود: اما نعمت ما مردم است و در روزهای ابتدایی که در خانه ملت اختیار نمایندگی به ما داده شد، مردم استان خواستار اجرای این طرح بودند چرا که آب سد آزاد یکی از باکیفیت ترین آب های ایران بود و توقعات زیادی برای حق مردم وجود داشت که سنندج را از ما داشتند؛ از همان روزهای اول به اجرای تکمیل این پروژه ادامه دادیم و خوشبختانه این اتفاق افتاد و امروز شاهد هستیم. شادی مردم؛ زیرا بالاخره آب آشامیدنی این منطقه از نظر طعم و بو چندان قابل شرب نبود و در آن زمان مردم از چشمه های اطراف شهر استفاده می کردند یا آب معدنی می خریدند که برای مردم شهر سنندج خوشایند نبود.
همچنین در ادامه این جلسه محسن فتحی نماینده سنندج در شورای اسلامی گفت: پروژه لوله انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه فاضلاب سنندج که در سال گذشته حدود 20 تا 25 درصد پیشرفت داشته است. دولت در زمان دولت سیزدهم حدود 75 تا 80 درصد این پروژه در مدت کوتاهی اجرا شد.
absnews
شیبانی یکتا در خصوص زمان و هزینه اجرای این پروژه گفت: این کار تقریبا 10 سال به طول انجامید، از سال 85 تا 95 که به سد قوچم رسیدیم و این سد را تخلیه کردیم، دو اتفاق افتاد که در این مسیر 90 کیلومتری تولید شد. زمین مناسب برای این مسیر آبی است و ما آن را توسعه می دهیم. نکته آخر اینکه در سال های گذشته که سد قشلاق مشکل کم آبی داشت، این خط را به سمت بالادست سد قوچم انشعاب دادیم و برای کمک به مخزن سد قشلاق آب از سد آزاد در این سد ریختیم. با توجه به شرایط خاص سد قشلاق و ورود پساب های مختلف متاسفانه این سد به تدریج کیفیت آب خود را از دست داد و آب سد آزاد کمک کرد تا با کیفیت بهتری به دست مردم برسد و در سال 1377 با توجه به سیلاب های رخ داده مخزن سد قشلاق به حدی بزرگ شد که دیگر برای مردم قابل تحمل نبود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، کریم شیبانی یکتا مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ضمن شرکت در ویژه برنامه بررسی جزئیات پروژه بزرگ آبرسانی سنندج در کردستان گفت: استان کردستان در منطقه غربی آن بارندگی زیاد و زمین کم و زمین کوهستانی و صعب العبور دارد در حالی که در شرق کردستان شرایط برعکس داریم یعنی در شرق کردستان بارندگی کمتری داریم در حالی که زمین های حاصلخیز خوبی داریم. میزان بارندگی در نیمه غربی کردستان تقریباً دو برابر نیمه شرقی است، بنابراین تقریباً در سال های 85 و 86 در غرب کردستان بین شهرهای سنندج و مریوان سدی به نام سد آزاد این سد با ظرفیت راه اندازی کردیم. 300 میلیون مترمکعب برای انتقال آب در آنجا ساخته شد کردستان: انتقال آب به شهر کردستان مستلزم نصب یک سیستم انتقال شامل لوله و دو تونل به طول تقریبی 90 کیلومتر بود.