16:29 – 22 نوامبر 1403
مهدی تقیانی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه دفتر اقتصادی در خصوص جزئیات گزارش تفریغ بودجه گفت: بسیاری از اقلام و مشاهدات بودجه ای که هر سال اتفاق می افتد و تکرار می شود، تاثیر زیادی داشته است. بازخورد مثبت است و هر سال این گزارش را ارائه می دهیم و شاهد برنامه ریزی برای بخش بودجه کشور هستیم.
وی ادامه داد: هر ساله در زمان تنظیم بودجه تعداد نسخه ها را افزایش می دهیم و بسیاری از آنها تضمینی نیستند یا دیر می آیند. این قانون به منزله تذکر و هشدار به مجلس نمایندگان و پالیسی بودجه است که این دستورالعمل ها در موعد مقرر اجرا نمی شود، در حالی که بسیاری از مصوبات ما دائمی و مکتوب یکساله است که باعث ایجاد مشکلات عدیده در این بخش می شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اجرای تکالیف بر اساس قانون در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: اما در گزارش تفریغ بودجه سال 1402 شاهد بودیم که بیشتر تکالیف در سال اول انجام شده است. 6 ماه از سال و این عملکرد عملاً نشان می دهد که سال مالی نقض شده و در سالی که بودجه تصویب شده، بهره در اداره مجموعه ها کمتر بوده است.
تقیانی بیان کرد: در گزارش تفریغ بودجه می توان از هر بند گزارش بهره مند شد به طوری که در گزارش امروز که به شفاف سازی درآمدهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت اشاره شده است، این گزارش برای تهیه گزارش سال آینده بسیار مفید بود. در این گزارش شاهد بودیم که برخی از اقلام بودجه اجرا نشد. این گزارش نشان می دهد که عملکرد این بخش صفر بوده و باید در بودجه سال 1404 هجری قمری لحاظ شود.
وی تصریح کرد: گزارش های کاهش بودجه حاکی از آن است که باید در اصلاح مسیر به این سیاست گذاران توجه زیادی داشته باشیم.
تقیانی افزود: دیوان محاسبات بازوی نظارتی مجلس است و ارائه این گزارش ها کمک زیادی به اصلاح سیاست ها در قوانین مجلس می کند.
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس تایید کرد: وی در گزارش ارائه بودجه امسال در حوزه بهره وری نیز اشاره کرد که عملکرد دولت در بحث بهره وری در سال گذشته بیش از 5 درصد نبوده است در حالی که در بودجه در سال 1404 هجری شمسی بیش از 100 هزار میلیارد تومان برای بهره وری اختصاص یافت. این آمار و ارقام نشان می دهد که دولت بر آنچه مجلس در حوزه تولید انجام می دهد اصرار دارد و باید در این زمینه چشم انداز ایده آلی از سیاست ها داشته باشیم. دولت باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد.