علی کمساری: درخشان ترین فصل اندیشه امام این بود که به زن نقش اجتماعی واقعی بدهد

به گزارش ای بی اس نیوز، حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی کمساری در این مراسم گفت: در میان همه دستاوردهایی که حاصل انقلاب اسلامی و در همه نقش، اندیشه و زندگی امام خمینی (ره) بوده است، دو نکته بسیار حائز اهمیت است. یکی در بعد سیاسی و دیگری در بعد اجتماعی. در بعد سیاسی، مهمترین و مهمترین رکن فکری و عملی امام خمینی (ره) اعتقاد به نقش مردم در سرنوشت خود و به عبارتی مردم سالاری دینی است. امام با تمام وجود و بر اساس بینش عمیق الهی و فقهی خود معتقد بودند که مردم در تعیین سرنوشت خود نقش اساسی دارند و هیچکس نمی تواند به نام مردم و به نام مردم برای آنها تصمیم بگیرد. .
دکتر طباطبایی گفت: نکته جالب این است که بعد از چند سال که به عنوان همسر خاندان امام وارد خانواده امام شدم، شناختم از امام به عشق و شیفتگی تبدیل شد. چون دیدم آنچه امام فرمودند و من از امام شنیده بودم در آنها متبلور شد. خیلی خوب زندگی کردند. در حالی که آنها می جنگیدند، در صلح زندگی می کردند. برنامه ریزی منظم درسی، برخورد با خانواده و دیگران و اعتقاد آنها به خدا.
دکتر کامساری یادآور شد: این دوگانگی، پارادوکس و تضاد اجتماعی در حوزه زنان با تکیه بر اندیشه امام و فقه اجتماعی امام برطرف شده است و امام نقشی را به زنان داده است که پیش از این وجود نداشت. از نظر امام، زنان نه تنها به عنوان مرد، بلکه بیش از مردان باید در عرصه های اجتماعی، سیاسی و علمی ایفای نقش کنند و بر اساس همین اندیشه دینی و فقهی، می بینیم که امروز زنان و دختران این کشور در عرصههای مختلف علمی و ورزشی، صحنههای سیاسی و فضاهای فرهنگی و هنری کارتها و افتخارات پی درپی را ایجاد میکنند.
وی افزود: آرزوی امام این بود که اخلاق بر زندگی فرد این کشور و جامعه ایران حاکم باشد؛ باید احکام الهی بر حکومت حاکم باشد و رهبران همگی اخلاق مدار باشند تا مقصود پیامبر (ص) نیز محقق شود.
وی گفت: دروغ، غیبت و ریا، کرامت انسانی نیست و از صفات شیطانی است و باعث می شود که این صفات آرامش را از انسان سلب کند. شما خود دروغگو و منافق را دوست ندارید. پس با تعالیم امام راه خود را مشخص کنید و هر چه بیشتر امام را بشناسید تا زندگی آرام، شاد و لذت بخشی داشته باشید.
دکتر طباطبایی گفت: امام با دو کتاب «چهل حدیث» و «وصف جنود عقل و جهل» یاران خود را تربیت کرد و به آنان فهماند که زندگی باید عاقلانه باشد و راه با تفکر آغاز می شود. عبادت انسان را کمال نمی کند اگر هوشیار نباشد. پس از تو می خواهم راه پیش رویت را بیاموزی، عاقلانه و آگاهانه از امام بیاموزی که چگونه انسان زندگی کنی.
دکتر طباطبایی ادامه داد: از بابا اسماعیل ترسیدم و پرسیدم چه شده است؟ آنقدر ترسیده بود که به من گفت چیزی نگو، سریع برو برو خانه. وقتی وارد خانه شدم مدتی نگذشته بود که صدای جمعیتی را شنیدم که از خیابان خانه ما عبور می کردند. برای تماشا به پشت بام رفتم و دیدم گروهی فریاد می زدند یا مرگ یا خمینی. آنجا از پدرم پرسیدم خمینی کیست و چرا امروز در شهر ما این اتفاق افتاد؟! پدرم از خمینی برای من تعریف کرد.
همزمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (س) و در آستانه سی و سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) دفتر امور بانوان موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اسالمی، حوزه هنری انقلاب اسلامی و شهرداری تهران اولین گردهمایی «دختران روح الله» را در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار کردند.
وی افزود: اما ویژگی هایی که پدرم برای من تعریف کرد که امام عالم متدین، فقیه اصولی، عارف و فیلسوف است، آنچه به یاد داشتم و نقش امام در ذهنم تنها دو ویژگی بود؛ یکی. شجاعت است و دیگر اینکه حاضر بودند خود را فدای مردم کنند.چون پدرم می گفت که به عنوان یک عالم دینی، همانطور که وظیفه مسلمان نماز خواندن و روزه گرفتن است، مخالفت با ظلم است، رفاه و این که ما به بهانه آزادی نسبت به وضعیت اسفبار مردم، زنان و دختران بی تفاوت هستیم، یا اینکه «غریبی بر سرشان می نشیند، جای سکوت نیست و امام شجاعانه با رژیم شاه مخالفت می کند».
absnews
وی خاطرنشان کرد: روش اصلاح امام این بود که می گفتند اول تذکر دهید و با مردم با محبت رفتار کنید. آنها هم همین دیدگاه را نسبت به شاه داشتند. جمله معروفی از ایشان است که می گوید: «آقای شاه! نصیحت می کنم یا به لشکریان گفتند ما عزت شما را می خواهیم و ارتش ایران برایشان عزیز است.
مدیر گروه عرفان اسلامی پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی گفت: البته این تفکر امام بهایی تمام شد و منجر به تبعید و زندان شد. اما مردم ایران همراهی کردند و پس از چندین سال انقلاب ایران محقق شد. اما هدف امام انقلاب اسلامی این بود که زمینه را برای زندگی اخلاقی و اخلاقی انسان فراهم کند; این هدف پیامبر (ص) بود.
وی تاکید کرد: امروز اجتماع دختران روح الله می خواهد این پیام را بدهد که با وجود گذشت 33 سال از رحلت امام، نسل انقلابی ما همچنان آنلاین و پیرو امام و معتقد است. در آرمان های امام و تنها مکتبی که می تواند مکتب انسان سازی، خلقت و رهبری همچنان موتور پیشرفت این کشور را به حرکت درآورد، ریشه در اندیشه اسلامی دارد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «این انقلاب بی نام خمینی در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست»، افزود: متاسفانه دشمنان انقلاب می خواهند این بعد سیاسی و نام امام انقلاب اسلامی را سرکوب کنند و این انقلاب بی نام و نشان است. اما با کمک شما عزیزان.” چنین چیزی نمی شود و نام امام همیشه خواهد درخشید.
گفت: امام را در جوانی شناختم. می رفتیم جایی برای یادگیری قرآن. پیرمردی با آقایی به نام «بابا اسماعیل» داشتیم که مرا بردند و آوردند. یه روز که رفتم اونجا دیدم بابا اسماعیل با ناراحتی اومد پیشم و گفت بریم. با او به خانه رفتم، اما اوضاع قم بسیار آشفته بود. به حدی که ویترین مغازه ها شکسته شد و چوب به خیابان ها ریخت و تعداد کمی از مردم در خیابان ها قدم زدند.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) افزود: این اصل اساسی در ادبیات سیاسی ما بعدها منجر به تشکیل «جمهوری اسلامی» شد. جمهوری اسلامی یعنی حاکمیت مردم بر اساس موازین اسلامی بر سرنوشت خود و البته این یک تاکتیک و استفاده عرضی و ابزاری نبود، بلکه یک راهبرد در اندیشه امام خمینی (ره) بود. تنها دو ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اصل نظام به رأی گیری تبدیل شد و پس از آن هر سال در زمان جنگ و زیر بمباران انتخابات برگزار می شد و امام همه جا به این نکته اشاره می کردند که «رای ملت است». “
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: این دیدار را به فال نیک میگیرم و آن را سرآغاز فعالیتهای نظاممند، تشکیلاتی و سازمانیافته در حوزه اجتماعی با تأکید بر آن میدانم. روی دختران جوان و در اینجا اعلام می کنیم که «مجمع دختران روح الله» شروع به کار کرده و با توجه به جایگاه و مکانیسم از تمامی ایده ها و طرح ها در زمینه ترویج اندیشه امام توسط دختران و بانوان جوان حمایت خواهد کرد. در کشور اعلام شود.
دکتر فاطمه طباطبایی، مدیر گروه عرفان اسلامی پژوهشکده امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه جوانان امام را به درستی نشناختند و فقط نام امام را شنیدند، خاطرنشان کرد: امام همان طور که بود. برخی می گویند بُعد سیاسی امام باعث شد که سایر جنبه های ایشان مورد غفلت و نادیده گرفتن دیگران قرار گیرد. متأسفانه امروز این چهره سیاسی امام توسط برخی دشمنان انقلاب کمرنگ شده است.
وی گفت: در عرصه اجتماعی مهمترین و درخشان ترین فصل از فصول اندیشه و عمل امام، نقش آفرینی جدی اجتماعی برای زنان و نقش آفرینی زنان در زندگی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بود. شاید برای نسل شما عجیب و غیرقابل باور باشد که زمانی در این کشور دوگانگی وجود داشت که یک زن یا باید متدین، متدین و معتقد به اصول اخلاقی باشد و در خانه بماند و از نقش های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی طرد شود. که باید به این فضاها دست یابد و از ارزش های اخلاقی و دینی دور شود و به اجبار شرایط حاکم برود.
وی تاکید کرد: به جوانان توصیه می کنم راهی را برای خود انتخاب کنند که شما را خوشحال کند. سعادت زندگی انسان، امام زاده زیستن است. خوشبختی ثروت، قدرت و شهرت نیست. خوشبختی زندگی داشتن آرامش است و این آرامش از اخلاقی زیستن حاصل می شود.
مدیر گروه عرفان اسلامی پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ادامه داد: بعد از انقلاب بارها گفتند که ما با همه کشورها دوست بودیم و با هر کشوری که با ما رابطه داشته باشد رابطه متقابل داشتیم. ما می خواهیم با همه کشورها به شیوه ای دوستانه رفتار کنیم.” انجام دادن. اما از آنجایی که این اندیشه امام نباید گسترش یابد، زیرا ضد استکبار و استعمار است و قدرت های بزرگ با وجود اندیشه امام نمی توانند بر کشورهای دیگر مسلط شوند، امام باید مورد غفلت قرار گیرد و از صحنه سیاسی حذف شود. و نسل جدید نباید از آن حضرت باشد، دل خود را ببندد و اندیشه امام را بشناسد.
مدیر گروه عرفان اسلامی پژوهشکده امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود گفت: امام به هر دختر و زن و ملت ایران عشق می ورزیدند و همه غم و اندوهشان مایه رشد و تعالی بود. مردم ایران به ویژه زنان و دختران ایرانی. زیرا همیشه گفته اند که زن در طول تاریخ مورد ظلم واقع شده است و حکومت اسلامی باید ظلمی که در طول تاریخ به زن وارد شده را جبران کند.