در روزهای اخیر جلسات متعددی با حضور مسئولان ارشد کشور برای بررسی علت تاخیر در پرداخت حقوق معلمان در شب عید برگزار شده است که نتایج این جلسات نشان می دهد که به دلیل عدم رعایت قوانین رتبه بندی مقررات اجرایی و فراتر از حد قانونی، حل موضوع مستلزم تغییر قانون است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سازمان برنامه و بودجه درباره اجرای «قانون نظام رتبه بندی معلمان» و مشکلات ایجاد شده در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان ادارات کل آموزش و پرورش استان ها در اسفند ماه 1401، مهمترین عامل مشکل افزایش هزینه های بیش از حد قانونی است و تاخیر در صدور تصمیمات و مشکلاتی از این دست وجود دارد. کمک هزینه اسفند ماه از ادارات آموزش و پرورش استان همراه با حساب طبقه بندی در تاریخ 30 اسفند 1300 به خزانه ارسال شد و در صورت تقاضا توسط وزارت آموزش و پرورش قابل پرداخت بود. این در حالی است که احکام معلمان با تأخیر صادر شد و آموزش و پرورش در 3 اسفند، چهار روز مانده به پایان سال اعلام کرد که به بیش از 9600 میلیارد تومان منابع جدید نیاز دارد.
از آنجایی که این مبلغ بیش از سقف قانون بودجه 1401 است، پرداخت آن عملاً خارج از اختیارات دولت است و باید قانون تغییر کند. به عبارت دیگر مصوبات وزارت آموزش و پرورش در خصوص طبقه بندی در اسفند 1401 حداقل 16 هزار میلیارد تومان کسری اعتبار برای سال های 1400 و 1401 و برای سال 1402 نیز حدود 8 هزار میلیارد تومان ایجاد می کند.
از 3 اسفند جلسات متعددی در سازمان برنامه و بودجه با حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد و در نهایت علیرغم اینکه توزیع حقوق اسفند ماه در 30 اسفند ماه صادر شد. با توجه به تأخیر در صدور احکام که تا 6 اسفند ماه ادامه داشت و ارقام درخواستی بیش از ارزش ابلاغی قانون دارایی 1401 بود، مقرر شد دستمزد اسفندماه معادل دستمزد بهمن ماه باشد.
با این حال، وزارت آموزش و پرورش معوقات را از لیست حقوق ارسالی به خزانه داری کل کشور کسر کرد. اما اثرات آن بر درآمد کارکنان (مستمری بازنشستگی، مزایای پزشکی و مالیات) نادیده گرفته شده است. این مشکل باعث ایجاد اختلال و وقفه در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان ادارات کل آموزش و پرورش استان ها شده است. به طوری که حقوق کارمندان نسبت به سقف بهمن ماه کاهش یافته است.
با توجه به حساسیت موضوع، از همان ابتدا ریاست محترم جمهور علاوه بر تاکید بر حل مشکل، بر ریشه یابی مشکل نیز تاکید کردند و اخیراً جلساتی با حضور مسئولین ارشد برای این امر برگزار شده است. در این جلسات مشخص شد که سازمان برنامه و بودجه در این راستا اشتباه نکرده و برای حل مشکل باید به دنبال تغییر قانون و افزایش سقف اعتبار رتبه بندی بود. دولت همچنان بر این باور است که طرح نمره گذاری صحیح نباید به مذاق معلمان تلخ باشد و بر اساس ظرفیت قانونی برای حل مشکل فرهنگیان در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام