به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید حمید حسینی درباره انتخابات اتاق بازرگانی ایران در فارس اظهار داشت: قبل از انتخابات اخیر تلاش هایی برای اصلاح قانون اتاق بازرگانی انجام شد اما از آنجایی که مجلس پیش بینی کرده بود قانون جدید اصلاح نشود. به انتخابات رسید، بنابراین جلسه ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، دبیر شورای عالی نظارت و پیشنهاد مجلس در این جلسه تشکیل شد. به تعویق انداختن انتخابات اتاق بازرگانی ایران.
این فعال اقتصادی گفت: اما وزیر صمت این پیشنهاد را نپذیرفت و اعلام کرد که اساسنامه انتخابات اصلاح شود و سعی شود در اساسنامه انتخابات اتاق بازرگانی موارد مصوب قانون در نظر گرفته شود تا انتخابات اتاق بازرگانی مانند قبل. گذشته که عده ای با کارت عضویت یکبار برای رای دادن آمده بودند، پس انتخابات نباید برگزار شود.
یکی از اعضای هیئت مدیره خانه مشترک ایران و عراق گفت: بنابراین دبیرخانه شورای عالی نظارت متشکل از وزیر امنیت، وزیر اقتصاد، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان استاندارد و 3 نفر از اعضای هیئت مدیره مدیران اتاق بازرگانی ایران، پیشنهاد اصلاح اساسنامه ارائه شده را به اتاق بازرگانی دادند. بر این اساس اتاق بازرگانی پیشنهاد را بررسی و اصلاح کرد و در نهایت این پیشنهادات به هیأت عالی نظارت بر انتخابات ارسال و در آنجا پذیرفته شد و همه اعضا نیز امضا کردند که انتخابات اتاق بازرگانی بر اساس مقررات بازنگری شده
حسینی گفت: در اساسنامه اصلاح شده مقرر شده است فردی که وارد اتاق بازرگانی می شود گردش مالی داشته باشد، مالیات پرداخت کند و حداقل دو سال سابقه عضویت در اتاق داشته باشد و به طور کلی فردی که وارد اتاق بازرگانی می شود. بازرگانی بازرگانی باید از نظر اقتصادی فعال باشد. همچنین در اساسنامه مقرر شده است که هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران باید به تایید واجا برسد و این آیین نامه به امضای اعضای شورای عالی نظارت یعنی نماینده دولت و نایب رئیس نیز رسیده است. . رئیس اتاق بازرگانی ایران (خوانساری وصلاح ورزی).
حسینی گفت: از این رو این آیین نامه ملاک انتخابات اتاق بازرگانی ایران شده است و از یک ماه پیش اعلام شد که نامزدهای ریاست اتاق بازرگانی ایران باید ثبت نام کنند تا درخواست آنها از اتاق بازرگانی ایران دریافت شود. وزارت اطلاعات
وی با بیان اینکه مهلت مشخصی برای مدت زمان بررسی از سوی وزارت اطلاعات تعیین شده است، گفت: فهرست نامزدهای ریاست اتاق بازرگانی ایران از طریق اتاق بازرگانی به وزارت اطلاعات ارسال شد. اما وزارت اطلاعات به دلیل اینکه یک نهاد دولتی است باید به درخواست دولت پاسخ دهد، این لیست را از اتاق قبول نمی کند و بنابراین وزارت حریم خصوصی لیست را به وزارت اطلاعات و وزارت اطلاعات ارسال می کند. اطلاعات پس از بررسی های لازم، پاسخ درخواست را در مهلت مقرر به وزارت حریم خصوصی ارسال می کند.
این فعال اقتصادی گفت: در نظرسنجی وزارت اطلاعات تعدادی از کاندیداها احراز صلاحیت شده اند و قرار بر این است که نتیجه نظرسنجی برخی متعاقبا اعلام شود، اما آنچه مسلم است ج این است که بر اساس تحقیقات وزارت اطلاعات، سلاح ها در تحقیقات وزارت اطلاعات تایید نشده است.
* انجمن نظارت بر انتخابات نتیجه تحقیقات وزارت اطلاعات را نادیده گرفت
وی گفت: وزارت حراست یک روز پس از دریافت درخواست وزارت اطلاعات به اتاق بازرگانی ایران ارسال می کند اما انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی با بی توجهی به این درخواست نتیجه را به نامزدها اعلام می کند. کاندیداها نیز نتایج نظرسنجی را می پذیرند و حتی برخی انصراف می دهند، اما با توجه به اینکه انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بر اساس خواست طیف خاصی از اتاق تشکیل شده و در تعیین اصل بی طرفی رعایت نشده است. انجمن نظارت بر انتخابات و اینکه در واقع جهت گیری داشته اند، این انجمن نتیجه تحقیقات را نادیده گرفته و به همه اجازه می دهد در انتخابات شرکت کنند و به همین دلیل در روز انتخابات، این دو وزارورزی که صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان رد شد. وزارت اطلاعات در انتخابات شرکت می کند و فرد دیگری که هنوز نتیجه تحقیقات از سوی وزارت اطلاعات مشخص نشده است در انتخابات اتاق شرکت می کند.
حسینی گفت: البته برخی از کاندیداها حتی یک روز قبل از انتخابات نتیجه نظرسنجی خود را دریافت می کنند و در انتخابات شرکت می کنند اما انجمن نظارت بر انتخابات به بهانه عدم اعلام نتیجه نظرسنجی ها به اتاق بازرگانی. قبل از مهلت مقرر اعلام می کند که «نتیجه نظرسنجی پذیرفته نمی شود و بنابراین از نظر ما همه کاندیداها واجد شرایط هستند» و با این استدلال، انتخابات اتاق بازرگانی را با حضور افراد مورد نظر خود برگزار می کنند. و در نتیجه این انتخابات شاهد هستیم که فرد رد صلاحیت شده توسط وزارت اطلاعات به ریاست اتاق بازرگانی ایران مسلح شده است.
وی با بیان اینکه انجمن ناظران انتخابات معتقد است باید به آرای بخش خصوصی احترام گذاشته شود و نتیجه انتخابات پذیرفته شود، گفت: این در حالی است که همه انتظار داشتند که انتخابات بر اساس شرایط و نتیجه تحقیقات انجام شود. وزارت اطلاعات ضمن احترام به آرای بخش خصوصی در صورت رعایت قانون کشور و مقررات انتخاباتی اتاق می توان به آن احترام گذاشت.
* لزوم رد یا پذیرش نتیجه انتخابات اتاق توسط شورای عالی نظارت
این فعال اقتصادی گفت: با این شرایط اکنون شورای عالی نظارت باید بگوید که انتخابات قابل قبول است یا باید نتیجه انتخابات باطل شود. ضمناً این شورا می تواند اعلام کند که نتایج انتخابات دو نفر رد صلاحیت شده و فردی که هنوز صلاحیت وی تأیید نشده است باطل اعلام و نتیجه انتخابات بر اساس رای سایر نامزدهای انتخابات اعلام می شود.
وی بیان کرد: وقتی سازمان اطلاعات کشوری به هر دلیلی به حضور فردی در پست مهم و حساسی مانند رئیس اتاق بازرگانی ایران اعتراض می کند باید به این موضوع توجه شود چرا که این موضوع قطعاً خواهد بود. برای اتاق بازرگانی مضر باشد و اتاق بازرگانی را تضعیف کند.
* مجلس وارد انتخاب غیرقانونی سلاح شد
حسینی با بیان اینکه اکنون مجلس به این موضوع رسیدگی کرده و در حال بررسی است، گفت: از این رو انتظار می رود هیات نظارت بر انتخابات بدون حضور سه نفر از اعضای اتاق در مورد این انتخابات تصمیم گیری کند. در نهایت شورای عالی نظارت در مورد این انتخابات تصمیم گیری و تصمیم نهایی را اعلام خواهد کرد.
وی همچنین گفت: متاسفانه با توجه به مطالب مطرح شده در روز انتخابات عده ای با شور و شوق اعلام کردند که بالاترین مقام اجرایی کشور یعنی رئیس جمهور اعلام کرده اند که نهادها و سازمان ها در انتخابات مجلس دخالت نکنند. بازرگانی این موضوع نیز فضا را برای پیشبرد اهداف ایجاد کرد.
یکی از اعضای هیات مدیره خانه مشترک ایران و عراق گفت: اکنون که متوجه شده اند با ورود مجلس و شورای عالی نظارت تصمیماتی در مورد این انتخابات گرفته خواهد شد که به نفع آنها نخواهد بود. . حالا می گویند اگر این انتخابات با دخالت شورای عالی نظارت منحل شود یا آرای آن پذیرفته نشود باعث می شود اتاق بازرگانی بین المللی یا کارنتیر اگر نمی دانند ایران را تحریم کنند. سازمانهای بینالمللی یا فکر میکنند اتاقهای بازرگانی مانند فیفا اس، این در حالی است که در دنیا چیزی شبیه به آن نداریم که اتاق بازرگانی بینالمللی اساسنامه داشته باشد و اتاق بازرگانی کشور دیگری آن را نقض کند و با آن برخورد کند.
وی افزود: برخی از اتاق های بازرگانی در دنیا دولتی هستند و وجوه دولتی دریافت می کنند مانند اتریش، چین و برخی دیگر مانند اتاق بازرگانی ایران خصوصی هستند اما تحت نظارت دولت یا برخی کاملا خصوصی هستند. مانند اتاق بازرگانی انگلیس و آمریکا، بنابراین آنها اصلا خصوصی نیستند. سوالی که ایشان مطرح کردند درست نیست، سوال کارنتیر هم سوال بین گمرکی است و ربطی به اتاق بازرگانی ندارد. تجارت.
absnews