رضا ذبیحی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، درباره تأثیر عضویت ایران در سازمان شانگهای بر مذاکرات وین اظهار کرد: جانشین مذاکرات وین را در نظر بگیرید.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: یکی از مهمترین مسائلی که ایران می تواند از امتیاز این عضویت به نفع خود برای ایجاد تعادل در رفتار قدرتهای بزرگ استفاده کند ، مذاکرات وین است ، بنابراین توجه به آن ضروری است. آی تی. برگه مذاکره “
یک کارشناس مسائل بین الملل گفت که عضویت ایران در سازمان شانگهای می تواند به توازن قدرت بین قدرتهای بزرگ و ایران منجر شود و از جمله می تواند در موفقیت مذاکرات وین نقش مثبتی داشته باشد.
این استاد دانشگاه افزود: اگرچه مدت زیادی طول کشید تا ایران به عضویت سازمان شانگهای درآید ، اما به هر حال از نظر استراتژی گامی مثبت است. با این حال ، نمی توان آن را ابزاری جامع برای خنثی سازی تحریم ها دانست.
جامعه بین المللی گفت: “با این حال ، ما نمی توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که عضویت ایران در سازمان شانگهای دست دیپلمات ها را در زمینه هایی مانند مذاکرات وین پر می کند و از آنجا قدرت مشورتی بیشتری به ایران می دهد. موقعیت عضو این سازمان”. به محقق روابط
انتهای پیام
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: روسیه و چین مدت هاست که درخواست ایران برای عضویت در این سازمان را به تاخیر انداخته اند و این عضویت هنوز از مزایای آن برای ایران دور است. در عین حال ، او نمی تواند این سازمان را ابزاری برای لغو تحریم ها بداند ، زیرا هنوز چنین سطحی از تعامل اقتصادی ایجاد نکرده است که اهمیت آن را تأیید کند و اعتقاد بر این نیست که یک بخش خاص در آن وجود دارد. این منطقه
این کارشناس مسائل بین المللی افزود: این عضویت نقش روسیه و چین را به عنوان متحدان ایران و اعضای 1 + 5 در مذاکرات تقویت می کند ، زیرا آنها به احتمال زیاد تلاش ها را برای دستیابی به مذاکرات مطابق با منافع ملی دو چندان می کنند. ایرانی.
وی افزود: در نتیجه ، مهمترین تأثیر مثبتی که پیوستن ایران به سازمان شانگهای می تواند داشته باشد این است که اگر از قابلیت های خود به درستی استفاده کند ، می تواند به تعادل بین رفتار قدرتهای بزرگ و ایران منجر شود. شرق و غرب با احتیاط بیشتری حرکت کرده و با ایران تعامل دارند.
ذبیحی در پایان گفت: “بر این اساس ، نقشی که دیپلمات ها باید برای این برگه مذاکره در نظر بگیرند ، تسهیل لغو کامل و جامع تحریم ها است. بنابراین ، به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای باید به عنوان ابزاری برای کمک به لغو و لغو کامل تحریم ها نگاه کرد ، نه به عنوان ابزاری که می تواند با چنین وسایلی تحریم ها را دور بزند.
ذبیحی ادامه داد: در سال های اخیر تنش بین ایران و جامعه بین المللی به ویژه به دلیل بحران هسته ای باعث شده است که درخواست ایران برای عضویت در این سازمان به حالت تعلیق درآید. بنابراین ، در صورت تداوم بحران ، نمی توان انتظار داشت که به خود کارت به عنوان ابزاری برای خنثی سازی یا دور زدن تحریم ها تکیه کند.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از تأثیرات مهم این عضویت این است که غرب احساس می کند که در صورت شکست مذاکرات وین ، ایران به قدرتهای شرقی ، روسیه و چین نزدیکتر می شود و بنابراین برای موفقیت انعطاف پذیرتر است. مذاکرات وین نشان می دهد که مزایای بیشتری برای ایران نسبت به گذشته وجود دارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز