علیرضا پیمان پاک، معاون امور بازرگانی و تنظیم بازار گفت: در چند سال گذشته به دلایل مختلف در بخش کشاورزی با چالشهای تولید مواجه بودهایم که باعث کمبود یا مشکل کمبود در تامین نهادههای تولید شده است. برنامه Rosy Now در رادیو اقتصاد.
وی افزود: طی چند سال گذشته و با پیگیری های انجام شده و اقدامات دولت در حال حاضر جایگاه بسیار خوبی در تمامی نهاده های کشاورزی داریم.
وی ادامه داد: در بحث ذرت و در تولید مرغ و تخم مرغ، نهاده های مورد نیاز دام و طیور را تامین کرده ایم و امروز تولیدکنندگان ما حدود یک میلیون و 500 هزار تن ذرت در سامانه بازار دارند و در انتظار است. یک خریدار
پیمان پاک افزود: حدود یک و نیم میلیون تن ذرت در بنادر کشور در لنگرجه تخلیه شده یا در حال ترخیص یا در انتظار تخلیه است و حدود یک و نیم میلیون تن در آبهای ایران در راه است. یا در راه
معاون وزیر با اشاره به اینکه تولیدکنندگان ما در حال انجام این عرضه هستند و با خیال راحت تولید می کنند، گفت: در زمینه مرغ ماهیانه حدود 150 میلیون جوجه داریم و در حوزه شیر و گوشت مشکلی وجود ندارد. تولید هم همینطور.»
وی افزود: در زمینه جو نیز فصل برداشت جو محلی در آستانه آغاز است و حدود 300 هزار تن جو در بازار به فروش رسیده است که در انتظار خریداران است و در زمینه کنجد و سویا نیز 400 هزار تن جو به فروش رسیده است. سویا در بازارها به فروش رسیده و منتظر خریدار است و بیش از یک میلیون تن در داخل کشور و بنادر موجود است.
وی ادامه داد: تا پایان شهریورماه تمام نهاده های تولیدی ما در زمینه پروتئین و لبنیات تامین شد و در زمینه روغن، برنج و شکر نیز ذخایر کافی وجود دارد و در حال حاضر 90 هزار تن شکر در اختیار داریم. بازاری که تقاضا ندارد.
بیمان پاک گفت: 200 هزار تن شکر توسط بخش خصوصی خریداری شد و به لطف خدا تا فصل برداشت چغندر مشکلی در زمینه شکر نداریم دو ذخیره تکمیل شده و بخش خصوصی در حال تامین نفت است.
وی بیان کرد: برنامه ریزی های خوبی در زمینه تامین مرغ انجام شده و بیش از یک ماه و نیم است که انجام شده و حمایت ها ادامه دارد و مرغ مورد نیاز کشور از داخل تامین شده است.
بیمان پاک گفت: امسال برنامه ای برای واردات مرغ نداریم و قرار است کل ذخایر کشور از داخل کشور ایجاد شود.
وی بیان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و دانه های روغنی که عرضه داخلی به دلیل شرایط جوی با کمبود مواجه است، عرضه کنندگان روغن و واردکنندگان روغن و دانه های روغنی مجبور به خرید محصولات تولید داخل برای واردات خود هستند.
خبرنگار: کبری عزیزم