بهرام رمضانی عضو انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز اظهار داشت: با تغییر نرخ ارز واردات شکر و انتقال آن به بازار دوم، تولید داخل و شکر وارداتی در حال حاضر با همین قیمت عرضه می شود و بازار به تعادل رسیده است.
وی افزود: پس از این اتفاق، صنایع تولیدکننده شکر و واردکنندگان از سوی دولت مجبور شدند محصولات خود را در سامانه بازار وزارت جهاد کشاورزی عرضه کنند.
عضو انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر ایران ادامه داد: این موضوع به دلیل خرید نشدن شکر عرضه شده در بازار، واردکنندگان و تولیدکنندگان را با مشکل مواجه می کند.
وی بیان کرد: خرید از بازار مشکلاتی را برای خریداران ایجاد می کند که باعث می شود از خرید شکر از بازار رضایت نداشته باشند.
رمضانی بیان کرد: کارخانه ما محصول خود را با قیمت مصوب در بازار به فروش می رساند، اما بسیاری از تولیدکنندگان و واردکنندگان با مشکل فروش شکر مواجه هستند و از سوی دیگر شاهد رخوت سرمایه در بازار هستند.
وی گفت: کارخانجات با مشکل نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند که با توجه به این مشکل در برخی موارد صنایع محصولات خود را پیش فروش می کنند و در صورت عدم پیش فروش محصول، تولید آنها با مشکل مواجه می شود.
وی بیان کرد: کارخانجات باید بتوانند به موقع و در مدت 72 ساعت به کشاورزان پرداخت کنند و اگر مجبور شوند محصولات خود را در سامانه بازاری که محصولاتشان به فروش نمی رسد عرضه کنند، با مشکل و نارضایتی اجتماعی مواجه می شوند.
رمضانی گفت: دولت باید بر فعالیت بخش خصوصی نظارت داشته باشد اما دخالت در فعالیت آنها مشکلات تولید را ایجاد می کند.
وی افزود: در این شرایط تولیدکنندگان و واردکنندگان در صورت عدم فروش محصولات خود در بازار تهدید به تحریم شدند.
رکود خرید چغندر قند در کارخانه بیستون شکسته شده است
وی گفت: پارسال 150 هزار تن چغندرقند و 221 هزار تن از این محصول امسال تاکنون دریافت کرده ایم.
انتهای پیام