12:50 – 17 مهر 1403
در این برنامه نوید نصر دبیر جایزه ملی تعالی ایران در نگهداری و مدیریت دارایی های فیزیکی به چالش های پیش روی مدیران ارشد امروزی صنایع اشاره کرد و گفت: عملکرد و برنامه بودجه یک سازمان عمدتاً از درآمدهای سازمان خلاصه می شود. و درآمد خروجی عملکرد، بنابراین ما مجبور هستیم خطوط تولید را در دسترس داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم 100 درصد به برنامه تولید و عملکرد خود برسیم افزود: مدیر ارشد باید برنامه تولید و عملکرد را محقق کند و این اولین چالش است. چالش دوم این است که با توجه به سرعت تکنولوژی، نیازهای مشتریان و ذینفعان لحظه به لحظه تغییر می کند، بنابراین باید به این خواسته ها به بهترین شکل پاسخ دهیم.
دبیر هفتمین جایزه تعمیر و نگهداری با بیان اینکه یا باید خطوط تولید به روز داشته باشیم یا سیستم های تولید را به سیستم های انعطاف پذیر تبدیل کنیم، ادامه داد: باید به مقوله توسعه پایدار توجه ویژه ای داشته باشیم و به دنبال گسترش نقش دارایی ها و تجهیزات باشیم.
نصر گفت: در اکثر صنایع ایران به دلیل تحریم ها نتوانسته ایم خطوط به روز را دریافت کنیم و تجهیزات ما قدیمی است و برای افزایش ضریب تولید باید به ضریب خرابی نیز توجه کنیم و در نتیجه ، باید به سطح و تناسب فعالیت های نگهداری و تعمیرات و سیاست های دارایی توجه کنیم.
وی گفت: در مقوله عدم تعادل انرژی چاره ای جز مدیریت بهینه مصرف انرژی نداریم. برای دستیابی به برنامه های عملیاتی باید به فکر تامین منابع پایدار باشیم، بنابراین باید به نقدینگی توجه کنیم.
نصر گفت: در بیش از 80 ارزیابی که انجام دادیم متوجه شدیم برای تقاضای مناسب به زیرساختی به نام منابع اطلاعاتی نیاز داریم. حضور نیروی کار جدید و سرمایه جدید چالش هایی را ایجاد می کند. حفظ منابع انسانی یک چالش است و ما باید سیستم های انگیزشی را جایگزین و تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه سودآوری گروه با بهبود هزینه های عملیاتی و ایجاد ارزش نگهداری که منجر به بهبود بهره وری می شود، گفت: نگهداری محصول ارزش بالا بردن کیفیت محصول و برجسته کردن خطرات ایمنی داراییها هنگام برنامهریزی فعالیتها به منظور به دست آوردن بازده بیشتر در نرخ سرمایهگذاری، ارزش دارد.
خبرنگار: کبری عزیزم