شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

عدالت در پرداخت یارانه بنزین خواسته مجلس است اما مخالف افزایش قیمت هستیم

نمایندگان شورای اسلامی با لایحه برنامه هفتم توسعه مبنی بر تساوی مزایای ایرانیان مقیم کشور از طریق یارانه حامل های انرژی مخالفت کردند.

به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان شورای اسلامی در جلسه صبح روز سه شنبه 9 آبان ماه 1402، در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی، به بررسی نکات ذکر شده پرداختند. . به کمیسیون، بند 31 بند الف این لایحه. وی تصریح کرد: به منظور توسعه عدالت اقتصادی و بهبود توزیع درآمد، دولت مجاز است در راستای عدالت در توزیع درآمد، مبارزه با قاچاق، بهینه سازی انرژی اقدامات زیر را تا پایان سال اول برنامه انجام دهد. مصرف با فراهم آوردن زیرساخت های لازم، بر اساس آیین نامه اجرایی که به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید، از زمان یارانه بردارهای انرژی، اقدامات لازم را در جهت نفع مساوی ایرانیان مقیم کشور به عمل آورد.

در ابتدای بررسی این بند جبار کوچچینی نژاد نماینده رشت و عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با انتقاد از متن قرائت شده در صحن مجلس گفت: در جریان مذاکرات کمیسیون تلفیق این طرح، تصمیم گرفته شد که عبارت «به استثنای بنزین و گاز نفت» به این متن اضافه شود، هرچند این کار انجام نشد.

وی همچنین تاکید کرد: در جلسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، متن مورد بررسی در اتاق اصلا به رأی گذاشته نشد که در آن عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، پاسخ داد. وی با بیان اینکه «ما وارد تشریفات در کمیسیون نمی شویم»، تاکید کرد: ملاک ما متن ارائه شده توسط رئیس کمیسیون به صحن است. متنی که به ما دادند حاوی حرف شما نیست.

در ادامه محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با حضور در محل رئیس مجلس توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: این ماده دقیقاً لایحه دولت است و بحث های زیادی در این زمینه در طول این مدت مطرح شد. جلسه کمیته، اما در نهایت آنچه کمیته به آن رای داد متن بود. این لایحه دولت است که به دولت اجازه می دهد تا از طریق یارانه حامل های انرژی، اقدامات لازم را به نفع یکسان ایرانیان مقیم کشور انجام دهد. با رعایت عدالت در توزیع درآمد، با مبارزه با قاچاق، با بهینه سازی مصرف انرژی با فراهم کردن زیرساخت های لازم.

وی گفت: چون در جلسه کمیته تلفیق سوالات زیادی مطرح شد در نهایت دوستان کمیته به همان لایحه دولت رای دادند.

پس از اظهارات سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، مهدی عسگری نماینده کرج در اخطاریه با استناد به اصل 110 قانون اساسی اعلام کرد: آنچه در متن مطرح شده مغایر با سیاست های ابلاغی است که بر تثبیت قیمت ها تاکید دارد. در سطح عمومی

وی با بیان اینکه اگر قرار است بنزین بین مردم توزیع شود باید تاکید شود که قیمت آن تغییر نکند، افزود: اگر بنزین بین مردم جامعه توزیع شود 50 درصد افراد جامعه که وسیله نقلیه دارند باید بنزین خود را از این افراد بخرید. » که وسیله نقلیه ای برای خرید ندارند و ممکن است بازار سیاه به وجود بیاید و بنزین به هر قیمتی فروخته شود. افزایش قیمت بنزین به هر نحوی به نفع مردم خواهد بود، اما عواقب تورمی جدی در پی خواهد داشت. یعنی مردم از گرانی بنزین منتفع می شوند اما گرانی بنزین باعث افزایش شدید قیمت سایر کالاها می شود که برخلاف بند ۲ سیاست های کلی ابلاغی در برنامه هفتم است.

به گزارش ای بی اس نیوز، با دستور رئیس جلسه پس از اخطار نماینده کرج، مجلس رای گیری در خصوص اصل بند الف ماده 31 لایحه برنامه هفتم توسعه کشور را آغاز کرد. بنابراین با تصویب آن مخالفت کردند.

در زیر طرح حذف بند مذکور توسط مالک شریعتی نماینده تهران و عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت. این نماینده مجلس در بیانیه ای گفت: دغدغه منصفانه ای که نمایندگان محترم در بررسی ماده اصلی داشتند، دغدغه آزادسازی قیمت ها بود.

وی افزود: در اینجا اگر دولت به طور شفاف و شفاف برای مردم توضیح دهد که این تصمیم صرفاً توزیع مجدد یارانه است و قصد آزادسازی ندارد، مجلس از آن حمایت می کند، اما چون لایحه قانون دولت ابهام دارد، با آن مخالفیم. و خواستار حذف آن باشیم.» اگر مسئول برگزاری برنامه توضیح واضحی بدهد، ما اعتراضی نداریم، در غیر این صورت موافق نیستیم؛ نظر آقای رئیسی را می دانیم و بارها گفته است که دنبال آن نیستیم. آیا رئیس سازمان می تواند برای ما توضیح دهد که پشت این دستور دولت چیست؟

در جلسه استماع پیشنهاد ملک شریعتی، محمدرضا صباغیان نماینده ابرکوه، بافق، خاتم و مهریز با تاکید بر اینکه عدالت در توزیع درآمد شعار همه ماست، با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت: الان سوخت داریم. قاچاق در کشور آیا ادامه این روند سودی دارد؟ » کشور است

وی ادامه داد: مصرف ما در دنیا بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی است و باید زیرساخت های لازم برای اصلاح این وضعیت فراهم شود. نگرانی مجلس این است که دولت از این موضوع برای افزایش قیمت سوخت استفاده کند که این نگرانی به حقی است. با حذف این بند، دست دولت را برای اصلاح مواردی که بر آن توافق داریم، می بندیم.

در ادامه سلمان اسحاقی نماینده قائنات ضمن پذیرش پیشنهاد حذف بند مذکور با بیان اینکه «اگر بخواهیم با قاچاق سوخت مبارزه کنیم راه های مختلفی وجود دارد»، گفت: می خواهیم در هواپیمای هفتم مواردی را در نظر بگیریم. اگر مبارزه با قاچاق سوخت عدالت است، باید به گونه ای عمل کنیم که مبارزه با تورم نیز صورت گیرد. تصمیمی نگیرید که بر افزایش قیمت سوخت تاثیر بگذارد.

وی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت سوخت می تواند شامل بسیاری از کالاها شود، گفت: در این متن باید به این نکته اشاره کنیم که قیمت بنزین و سوخت نباید افزایش یابد. زیرا افزایش قیمت بنزین و سوخت معیشت، خوراک و مسکن مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. عدالت در پرداخت یارانه بنزین خواسته مجلس است اما عدالت در پرداخت یارانه ها باید با هدف عدم تصور افزایش قیمت بنزین در سال های اجرای برنامه هفتم باشد.

به گزارش ای بی اس نیوز، پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق با حذف بند الف ماده 31 لایحه هفتم قانون برنامه توسعه ملی و رای به این موضوع، این پیشنهاد با 101 رای موافق، مخالف وصول شد. 62 رای مخالف و 11 رای ممتنع. از مجموع 197 رای ماخوذه به تصویب رسید و مجلس به این ترتیب با پرداخت یارانه به جمعیت حامل های انرژی مخالفت کرد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *