محمود عباس زاده مشکینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، با اشاره به تحولات اخیر بین ایران و جمهوری آذربایجان اظهار داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال همسایگان خود مبتنی بر تقویت روابط خوب با همه همسایگان از جمله جمهوری آذربایجان است. آذربایجان. “در نتیجه ، ایران در تلاش است موانع تقویت ارتباطات را برطرف کند.
عباس زاده مشکینی ادامه داد: من فکر می کنم رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد اختلاف در منطقه بین کشورهای همسایه است و اهداف خود را دنبال می کند. البته کشورهای منطقه نباید به گونه ای رفتار کنند که به آنها اجازه حضور در منطقه را بدهند که این یک اشتباه است. تکلیف مردم آذربایجان روشن است. آنها مسلمان و شیعه هستند. مقامات آذربایجان نباید به گونه ای رفتار کنند که تنش بین کشورهای همسایه ایجاد کند. ما سالهاست که خوب و خوشبخت با هم زندگی می کنیم ، بنابراین نباید اجازه دهیم خارجی ها به ویژه رژیم صهیونیستی در منطقه مداخله کنند.
سخنگوی کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان گفت: از سوی دیگر ، موضوع تاثیرگذار این توافق بحث نحوه استقرار نیروهای حافظ صلح در منطقه است. نقش این نظارت و نحوه انجام آن چیست. بسیاری از این موضوعات باید به طور واضح در توافقنامه تعریف شده باشند تا همه ، یعنی معامله گران و کسانی که سفر می کنند ، بسته به معیارها و قوانین سفر وظیفه خود را بدانند بنابراین ، رویدادهای اخیر تا حدی به دلیل عدم وجود شفافیت و جامعیت این توافق که بدون حضور جمهوری اسلامی منعقد شد.
عباس زاده مشکینی در پایان تاکید کرد: “ما اجازه نمی دهیم روابط خوب ایران با همسایگان از جمله جمهوری آذربایجان مختل شود و تنش ایجاد شود.
وی افزود: سال گذشته اتفاقی در منطقه قفقاز و منطقه قره باغ رخ داد که به گفته رهبران بخشی از قلمرو اسلام و متعلق به جمهوری اسلامی است ، از اشغال آزاد شد. بر این اساس ، طبیعتاً نظم جدیدی در منطقه قفقاز شکل گرفته است که طبیعتاً شامل اعمال قوانین کشورها و سفرها می شود.
وی افزود: رژیم صهیونیستی یک رژیم نامشروع است که کودکان را می کشد و تروریسم دولتی به نهادهای بین المللی که از سیستم سلطه پشتیبانی کامل می کنند پاسخ نمی دهد. این رژیم نامشروع کودک کشی سعی می کند هرجا فتنه ایجاد کند و طبیعی است که ما نگران حضور رژیم صهیونیستی در منطقه قفقاز هستیم که عمدتاً مسلمان است و دارای جمعیت نجیب و زحمت کش است. طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران باید بر تعاملات ، اقدامات ، واکنش ها و نیات عوامل رژیم صهیونیستی نظارت کند ، که این کار را نیز انجام می دهد.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از کشورهای منطقه یک سری خواسته های استراتژیک دارند و بر اساس داستان هایی که برای خود ایجاد کرده اند ، افق هایی را می بینند و به دنبال افتتاح کشوری در منطقه هستند. آنها بر اساس داستانهای دروغین و واهی در تاریخ ادعاهای تاریخی می کنند. داستانهای تخیلی که از آنها می خواهند ماجراجویی کنند. نباید به خارجی ها و حتی قدرت های بزرگ منطقه اجازه دخالت داده شود ، در این صورت کار از دست کشورها خارج خواهد شد. برای ملت ما و افکار عمومی منطقه روشن است که جمهوری اسلامی با اقتدار منحصر به فرد خود در منطقه ، اجازه تعبیر خواب های واهی برای برخی کشورها را نمی دهد. آنها باید محدودیت های خود را بدانند. ملتها نیز اجازه نمی دهند.
سخنگوی کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان گفت رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه است. نباید به خارجی ها ، به ویژه رژیم صهیونیستی اجازه ورود به منطقه داده شود.
انتهای پیام
عباس زاده مشکینی با تاکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران تقویت روابط با همسایگان خود از جمله جمهوری آذربایجان است ، گفت: ایران دارای مشترکات بسیار وسیع و تاریخی با جمهوری آذربایجان است. شاید ما تعداد بسیار کمی از علایق جغرافیایی ، فرهنگی و مشترک ، زبان ، دین و ایمان را با تعداد کمی از کشورها داشته باشیم. سابقه روابط دو کشور نیز نشان می دهد که ما هیچ تنشی نداشته ایم که همه اینها به دلیل نقاط مشترک ما است. با این حال ، چند نکته وجود دارد ؛ در آن سوی مرز ، می توان شاهد حضور برخی کشورهای خارجی ، منطقه ای و فرامنطقه ای در این کشور بود. رژیم صهیونیستی مدتهاست در منطقه قفقاز حضور دارد و سعی می کند این حضور را حفظ کند. سیاست رژیم صهیونیستی افزایش حضور خود در قفقاز است.
وی افزود: تا زمانی که دستور جدید به طور کامل نهادینه نشود ، یکسری اختلاف نظرها وجود خواهد داشت که برخی از آنها طبیعی است و این مسائل را می توان از طریق گفتگوی فنی مانند نحوه رسیدن به مناطق آزاد کرد. به
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه ایران قدرتمندترین کشور منطقه و یکی از قدرتهای جهانی است ، افزود: حضور جمهوری اسلامی قدرتمند و حتی مانور نیروهای مسلح در مرزها می تواند پیام روشنی برای غریبه ها و ماجراجویان باشد. به در منطقه ای که جمهوری اسلامی منطقه است و با اقتدار می تواند از امنیت و تمامیت ارضی کشورهای همسایه خود حمایت کند. با این حال ، جنگی در جریان آزادسازی قره باغ از اشغال رخ داد. برخی کشورها به توافق رسیده اند و کمک کرده اند و حتی تنش هایی را ایجاد کرده اند که ما هیچ ارتباطی با آنها نداریم. امروز جنگ تمام شده است و مردم کشور باید بتوانند فرار کنند و دخالت نکنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز