عامل رانت در واردات چای چه بود؟ / ماجرای خیانت چای ایرانی در وزارت حجتی + فیلم – اخبار کشاورزی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز | ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز
احمدرضا بخشی، خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز، مدیرعامل انجمن چای، چای و فرآورده های گیاهی ایران در نشستی با حضور فعالان حوزه چای سازمان تعاون روستایی ایران، گفت: به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی، انجمنی متخصص در حل مسائل کارگری. ما با حوزه چای آشنا شدیم و در رابطه با موضوع اخیر تخلفات در حوزه چای، مدارکی به مراجع قضایی ارائه شد.
وی افزود: دستگاه های قضایی و نظارتی به این پرونده رسیدگی خواهند کرد و با توجه به ابعاد مختلف این پرونده به نظر می رسد رسیدگی زمانبر باشد.
مدیرعامل اتحادیه چای با اشاره به اینکه تخلفات صورت گرفته توسط یک سازمان خاص زیر نظر مراجع قضایی و نظارتی است، ادامه داد: با توجه به تخلف یک شرکت در 6 ماه گذشته، ثبت سفارش های جدید واردات چای انجام شده است. به طور کامل جلوگیری کرد.
بخشی بیان کرد: شرکت های پاک و شناخته شده زیادی در کشور وجود دارند که می توانند برای رفع نیاز این کالا در کشور اقدام کنند زیرا کمبود این کالا در کشور نیز باعث التهاب می شود.
عامل رانت در واردات چای چه بود؟
او بیان کرد: در ماه های اخیر واردکنندگان برای واردات چای باید علاوه بر تایید معاونت توسعه کسب و کار از یک سازمان مجوز دریافت می کردند که خلاف قانون و باعث ایجاد رانت شد.
بخشی افزود: قانون ثبت سفارش بر اساس میزان واردات دو ساله مشاغل در سال های گذشته و تا سقف 500 هزار دلار در سال برای کسب و کارهای نوپا تنظیم شده است که هرگونه تخلف از این قانون باید رعایت شود.
این مسئول ادامه داد: لازم به ذکر است که طبق قانون تجار می توانند بدون کسب مجوز از ارگان خاصی برای ثبت سفارش اقدام کنند.
ایجاد یک شهر متخصص در چای
وی گفت: اولین شهرک چای کشور در جایی ایجاد می شود که دانشگاه صنایع غذایی متمرکز را در آن قرار داده است و دانشجویان آن می توانند تمامی مراحل تولید کارخانه را مشاهده و تجربه کنند و شغل تضمینی داشته باشند.
بخشی گفت: از گمرک، سازمان استاندارد و وزارت بهداشت برای ایجاد دفاتری در این شهرستان رایزنی شده تا تجار بتوانند به صورت متمرکز و در مدت زمان کوتاهی تمامی استعلام های خود را سامان دهند. همچنین آزمایشگاه مشارکتی توسط انجمن ایجاد می شود.
چای ایرانی و خارجی را ادغام کنید و به عنوان چای خارجی بفروشید
علی رمضانی مدیرعامل اتحادیه چای سازان نیز در این جلسه گفت: متاسفانه در مواردی شاهد بوده ایم که چای ایرانی در داخل یا خارج از کشور با چای خارجی ادغام شده و به مردم فروخته شده است.
وی افزود: چای ایرانی کیفیت بالایی دارد و برای تهیه آن از کود و سموم شیمیایی استفاده نمی شود که توسط بسیاری از کشورهای دنیا خریداری می شود.
مدیرعامل اتحادیه چایکاران ادامه داد: در صورت حمایت از تولید چای در کشور می توان حجم واردات را کاهش داد و حجم صادرات را افزایش داد.
وی تصریح کرد: از آنجایی که ایران در کریدور شمال به جنوب قرار دارد، می توانیم چای را از هند خریداری و در ایران بسته بندی کنیم و به کشورهای دیگر صادر کنیم.
خیانت وزیر جهاد کشاورزی به چای ایران
محمد ایرانپور، رهبر صنعت چای کشور نیز در این نشست گفت: در دولت گذشته مهمانان خارجی از هند و سیلان نمونه چای ایرانی را برای تولید همان سوزن یا قلم شکسته در کشور خود دریافت می کردند.
وی افزود: پایه و ریشه چای ایرانی بسیار بالاتر از هند بود. محصولاتی که در حال حاضر در سیلان، هند و سریلانکا کشت می شوند از چای ایرانی تولید می شوند.
ایرانپور گفت: این دمنوش ها در دولت قبل به عنوان هدیه گرانبهایی به روسای جمهور کشورهای دیگر داده شد، به همین دلیل چای ایرانی پدرشوهری شده است.
این پیشکسوت صنعت چای کشور با بیان اینکه از زمان آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی تاکنون حقوق صنعت چای اجحاف شده است گفت: در این مدت واردات چای به مدت چهار سال ممنوع می شود و در از سوی دیگر، یک شرکت 36 برند را در حجم زیاد در داخل کشور قاچاق می کند به طوری که روزانه تنها 100 کانتینر در محل اجرا به فروش می رسید.
وی افزود: با این کار آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی دولت قبل، چای ایرانی معدوم شد و به انبارها رفت و به دلیل عدم نگهداری از انبارها هزاران تن چای ایرانی ریخته شد. نابود. .
ایرانپور گفت: با توزیع این میزان چای قاچاق در کشور، تقاضا برای چای ایرانی در کشور از بین رفته و چایکاران را از اداره زندگی خود ناتوان کرده است.
absnews