نیروگاه 10000 مگاواتی کلاس F در کشور ساخته می شود

absnews
وی ادامه داد: پروژه اول مربوط به نیروگاه همگا غرب بندرعباس است که تاکنون دو واحد گازسوز آن به بهره برداری رسیده است. پروژه دوم مربوط به نیروگاه دوکوه اندیمشک است که واحد گازسوز آن در زمستان امسال به بهره برداری می رسد.
مدیر پروژه نیروگاه های سیکل ترکیبی یک شرکت برق حرارتی:
مجری پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی گفت: نیروگاه 10 هزار مگاواتی (با راندمان بالا) کلاس F توسط بخش خصوصی و دولتی در کشور ساخته می شود.
نصرالهی در خصوص برنامههای بخش خصوصی برای راهاندازی نیروگاههای با راندمان بالا، افزود: پس از تصمیم دولت مبنی بر راهاندازی نیروگاههای کلاس F و ایجاد جهش بازدهی بسیار مناسب برای نیروگاههای حوزه برق کشور، تصمیم بر این شد که بخش خصوصی نیز باید وارد عرصه ساخت نیروگاه های کلاس F شود و در نتیجه دو نیروگاه در این منطقه توسط بخش خصوصی بهره برداری و تولید برق می کنند.
به گفته وی، بهره وری نیروگاه های سیکل ترکیبی کلاس F با ارتقای خروجی به 58 درصد افزایش یافته و توان خروجی یک توربین گازی به 300 مگاوات رسیده است. به عبارت دیگر، در نیروگاه های سیکل ترکیبی کلاس E با طرح 2.2.1، ظرفیت کل واحدها 500 مگاوات و در نیروگاه های سیکل ترکیبی کلاس F با همین طرح، ظرفیت کل نیروگاه حدود 900 مگاوات است. .
به گفته این مقام مسئول، از زمان آغاز پروژه ساخت نیروگاه 5000 مگاواتی کلاس F، تصمیم بر این شد که نیروگاه 5000 مگاواتی کلاس F به پیشنهاد بخش دولتی توسط بخش خصوصی اجرا شود. برای این منظور، اکنون با چشم انداز ساخت نیروگاه های کلاس F 10000 مگاواتی در کشور روبرو هستیم.
مجری طرح نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی افزود: سومین پروژه پیش بینی شده در این بخش مربوط به نیروگاه سهند بناب است که در حال حاضر بیش از 400 نفر از صنعت برق در این پروژه مشغول به کار هستند تا بتوانیم گاز آن را نصب کنیم. واحد سال آینده طبق برنامه وارد مدار تولید برق شوید. همچنین در پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F اهواز عملیات اجرایی مناطق مشترک آن در حال انجام است.
علیرضا نصرالهی با اشاره به آخرین وضعیت ساخت نیروگاه کلاس F در ایران گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده بالغ بر 5000 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی دولتی کلاس F در قالب 8 ساخت و ساز احداث شده است. خاطرنشان کرد: در فاز اول پروژه ساخت چهار نیروگاه کلاس F در دستور کار قرار دارد.
نصرالهی با اشاره به اینکه در نیروگاه های کلاس F مصرف آب بسیار کاهش یافته است. وی تصریح کرد: پیش از این در نیروگاه های کلاس E راندمان مجموعه سیکل ترکیبی حدود 50 درصد و توان خروجی هر واحد گاز با ارتقا بین 160 تا 200 مگاوات بود.
مجری طرح نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی با اشاره به نتایج ساخت نیروگاه های کلاس F در کشور گفت: در زمینه اثرات زیست محیطی سطح استاندارد پیش بینی شده برای اکسیدهای نیتروژن در کشور نیروگاه های برق حدود 200ppm است که این رقم نیروگاه های کلاس F است که به کمتر از 25ppm رسیده است. به عبارت دیگر میزان انتشار اکسیدهای نیتروژن در این واحدها یک دهم استاندارد است.
** نتایج ساخت نیروگاه های کلاس F در کشور