ظریف: بخش خصوصی سرافراز در عرصه تولید و اقتصاد است
وزیر سابق امور خارجه گفت: بخش خصوصی در شرایط سخت ۴۰ سال گذشته توانسته به تولید و اقتصاد افتخار کند.

ظریف با بیان اینکه سفرهای متعددی به کشورهای تحریم شده داشته است، گفت: اگر به کوبا و ونزوئلا سفر کرده باشید، ارزش، جایگاه و قدرت بخش خصوصی ایران را درک خواهید کرد. با وجود این همه زنجیر که به دست و پای شما کارآفرینان گره خورده است، چرخ تولید با تلاش شما کارآفرینان و تولیدکنندگان می چرخد.
ما باید قدر بخش خصوصی را بدانیم
ظریف با بیان اینکه باید قدر بخش خصوصی را بدانیم، گفت: باید قدردان افرادی باشیم که با وجود همه مشکلات اقتصادی سر کار آمدند.
وزیر امور خارجه پیشین افزود: قطعاً اکثر شما کارآفرینان در صورت انتقال سرمایه به خارج از کشور در وضعیت بهتری خواهید بود، اما با وجود همه مشکلات و موانع در کشور ماندهاید و در حال خدمت به ایران هستید. من می خواهم از شما تشکر کنم.”
ظریف با اشاره به هزینه گزاف نقل و انتقالات تجاری ایران افزود: متأسفانه نقل و انتقالات تجاری ایران 33 درصد است. سال گذشته حجم تجارت ایران اعم از نفت و فرآورده های غیرنفتی حدود 153 میلیارد دلار بود و با این حساب در سال گذشته 50 میلیارد دلار هزینه تحمیلی داشتیم.
ظریف در ادامه به آسیب های تحریم ها بر اقتصاد کشور اشاره و خاطرنشان کرد: دولت جدید برای رفع تحریم ها و FATF نیاز به حمایت داخلی دارد. این اقدامات بدون حمایت داخلی امکان پذیر نیست.
وزیر سابق امور خارجه با اشاره به تشکیل کمیته ای برای انتخاب وزرای دولت چهاردهم، اعلام کرد: دولت منتخب به زودی نامه ای در قالب فراخوان پیشنهادات برای ارائه تیم اقتصادی دولت به شما کارآفرینان ارسال خواهد کرد. ، تا بتوانید در هیات انتخاب وزرا شرکت کنید.
وی افزود: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده با هدف جوان سازی دولت، پیش بینی می شود 60 درصد وزرا برای اولین بار وزیر شوند و شرط سنی آنها نیز زیر 50 سال است.
ظریف گفت: در حال برنامه ریزی برای تشکیل دولت جوان هستیم و انتظار نمی رود امثال من که بارها در این دولت مسئولیت داشته ایم دوباره مسئولیتی را بر عهده بگیریم.
وی با تاکید بر تلاش برای تشکیل دولت صالح، گفت: من مخالف اقدام تحت هر شرایطی هستم و معتقدم روند انتخاب دولت باید شفاف باشد و به همین دلیل به دنبال مشارکت بخش خصوصی در انتخاب دولت هستیم. تیم اقتصادی دولت ما باید با هم این مسیر را طی کنیم و هر چه بیشتر دولت را در کاهش مشکلات اقتصادی و رفع موانع کمک کنیم.

در این دیدار رئیس هیئت مدیره انجمن کارآفرینان ایران با بیان اینکه کارآفرینان می توانند برای هر شرایطی آماده شوند، گفت: مجموعه ما به عنوان بخش خصوصی به بلوغ رسیده و آماده کمک به دولت هستیم. “
دیانی ادامه داد: باید بپذیریم که بدون «رفع تحریمها» و «رفع چالشهای اقتصاد دولتی» مشکل حل نمیشود. در واقع حتی اگر تحریم ها برداشته شود، هیچ راهی برای اقتصاد دولتی وجود نخواهد داشت. دولت باید نقش خود را در اقتصاد رو به زوال تعیین کند و این وظیفه و نقش را به بخش خصوصی بسپارد.
وی با بیان اینکه دولت باید به توسعه بخش خصوصی کمک کند، گفت: امروز در دنیا گروه های بزرگ اقتصادی در سیاست گذاری های خود موثر هستند بنابراین گروه خصوصی می تواند با سخنرانی به دولت کمک کند.
دولت باید قوی ترین افراد را در تیم اقتصادی منصوب کند
حمید کشاورز، کارآفرین در حوزه قطعات خودرو گفت: دولت باید قوی ترین افراد را در تیم اقتصادی به ویژه در تنظیم برنامه و بودجه تعیین کند.
وی با بیان اینکه مقرراتی که در ایران با آن مواجه هستیم سنگین است، گفت: با این شرایط نباید انتظار توسعه داشت.
رضا رضایی یکی دیگر از کارآفرینان حوزه قطعات خودرو نیز گفت: امروز گروه ما بیش از 16 هزار نفر پرسنل دارد و با این شرایط هیچ کمکی از دولت دریافت نکرده است.
توسعه کلان کشور در گرو تولید است
وی با بیان اینکه توسعه کلان کشور در گرو تولید است، گفت: امروز انقلاب فناوری مسیر توسعه را تغییر داده است و شرکت هایی که در خط مقدم نیستند محکوم به شکست هستند. امیدواریم بحث تکلیف دولت و دخالت آن در اقتصاد در دولت چهاردهم حل شود.
عضو مجمع کارآفرینان ایران افزود: بحران نقدینگی، قیمتگذاری اجباری، بحران نقدینگی بانکها و بازار سرمایه باید حل شود، زیرا جدای از آن، هیچ راهی برای برونرفت از وضعیت فعلی نداریم. » کشور برنامه توسعه صنعتی ندارد و هر دولتی که مداخله کند بر اساس سلیقه خود صنعت را مدیریت می کند.
غلامرضا منزوی زاده، کارآفرین نساجی در ادامه این نشست گفت: بر کسی پوشیده نیست که وضعیت اقتصادی کشور بد است، در این شرایط اگر دولت و وزرا سیاسی عمل کنند، مشکلات پابرجاست.
وی افزود: در این جلسه فقط یک سوال دارم که چرا بانک مرکزی صادرات فولاد از کشور را که سود ارزی قابل توجهی دارد متوقف کرد؟ دولت منتخب باید به این تصمیمات سلیقه ای توجه ویژه داشته باشد.
کارگران ظرفیت زندگی با این وضعیت را ندارند
محمدرضا گنجی دیگر کارآفرین حاضر در این نشست مهمترین وعده انتخاباتی همه نامزدهای ریاست جمهوری را بهبود وضعیت مردم دانست و گفت: کارگران در این شرایط توان اداره زندگی خود را ندارند.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با امید زندگی کردیم، ما کارآفرینان برای بهبود شرایط کشور در زمینه تولید، اشتغال، سرمایه گذاری، تولید ثروت و صادرات در کشور ماندیم. امروز وقت آن است که امید جدیدی پیدا کنید.
رضا یعقوب زاده دیگر کارآفرین دعوت شده به این نشست گفت: دولت باید دو اصل را در دستور کار خود قرار دهد. چرا اقتصاد ایران در 42 سال گذشته از کنترل دولت خارج نشده است؟ امروز 80 درصد اقتصاد کشور در دست دولت و دولت است. بنابراین دولت باید سیاست خود را در این زمینه اصلاح کند. ما تنها کشور در حال توسعه نیستیم و مانند سایر کشورها باید خطوط قرمز خاصی را رعایت کنیم. ما نباید تصمیماتی بگیریم که در هیچ جای دنیا گرفته نشده است.
چاره ای جز شکست دولت در دست گرفتن نیست
احمد خروش کارآفرین گروه فولاد با بیان اینکه چاره ای جز ناتوانی دولت در مدیریت اقتصاد وجود ندارد، گفت: تا زمانی که اقتصاد ما روی مردم متمرکز نشود نمی توانیم موفق شویم. درست است که تجار مشمول تحریم نمی توانند کار کنند، اما ما کارآفرینان با وجود تحریم ها فرصت های خوبی ایجاد کرده ایم، محصولات صادر کرده ایم و ثروت خلق کرده ایم.
مهدی کرباسی زاده کارآفرین صنایع غذایی حاضر در این جلسه نیز گفت: سوال اساسی این است که آیا ما در دولت جدید می خواهیم کشور را 4 سال به عقب برگردانیم یا می خواهیم از بحران عبور کنیم؟ ما نمی توانیم با روش ها، تکنیک ها و تفکر بد از بحران خارج شویم. این تغییر نیاز به جراحی علمی دارد.
فساد در کشور به یک سیستم تبدیل شده است
وی خطاب به آقای ظریف گفت: برخی از اطرافیان شما گاهی به دنبال سهم خواهی هستند، برای عبور از این شرایط نمی توان روی این افراد حساب کرد و ما راهی جز بازنگری در حوزه اقتصادی نداریم.
حسین مهری نماینده صنایع غذایی گفت: امروز 11 ابر بحران داریم که هر کدام از این بحران ها کشوری را سرنگون می کند مانند عدم تعادل انرژی، عدم تعادل بانکی، افزایش مهاجرت، اقتصاد دستوری، هر کدام از این بحران ها باید باشد. تبدیل به یک برنامه و رفع آن: مسئول تعیین و تشریح وظایف خود باید با یک جدول زمانی دقیق مشخص شود، در این صورت می توان به خروج از این وضعیت امیدوار بود وگرنه شاهد تجربیات دولت های گذشته در این زمینه خواهیم بود. دولت نیز
وی افزود: بخش خصوصی مستقل و قدرتمند باید در کشور به رسمیت شناخته شود. کشورهای همسایه ما مشغول اجرای پروژه های بزرگ هستند، اما ما درگیر تهیه مرغ و تخم مرغ هستیم. اگر تصمیمات سخت نگیریم مشکلات حل نمی شود.