14:06 – 15 اوت 1403
احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن صنفی صاحبان صنایع پتروشیمی در برنامه رادیو اقتصاد گفت: امروزه پتروشیمی در همه عرصه های زندگی بشر از جمله پزشکی تاثیر دارد به طوری که تبدیل نفت به سایر فرآورده ها و افزایش تولید ملی باعث شده است. بخشی از مسیر توسعه پتروشیمی شود.
وی گفت: خوشبختانه در روزهای سخت تحریم پتروشیمی توانست خود را بفروشد و ارز خود را وارد کشور کند.
ابهری تصریح کرد: کشور ما در حال حاضر 96 میلیون تن انرژی پتروشیمی دارد و قرار است در برنامه هفتم به 131 میلیون تن برسد که البته برنامه سنگینی است.
وی افزود: برای این برنامه به 20 میلیارد دلار سرمایه طی پنج سال آینده نیاز داریم. در این برنامه پیش بینی شده است که رشد محصولات غیرنفتی سالانه 23 درصد باشد. اگر بخواهیم به این برنامه دسترسی داشته باشیم باید ساختار و پیشینه این رشته را ارائه دهیم. در این راستا باید موانعی که بر سر راه تولید محصولات پتروشیمی وجود دارد، برداشته شود.
دبیر انجمن صنفی صاحبان صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی یکی از الزامات غذای پایدار در این حوزه است. با قطعی های مکرر برق، نمی توانیم به قراردادهای خود عمل کنیم. با قرارداد 9 ماهه نمی توانیم گاز غذایی تهیه کنیم. امروز همچنین می خواهیم برای غلبه بر برنامه Natrazhi گاز تولید کنیم.
وی گفت: باید فضای کسب و کار را بهبود دهیم. زنجیره ارزش باید شامل تخفیف های درجه بندی شده باشد تا برای خریدار جذاب باشد یا می توانیم زنجیره را به محصولات دیگر توسعه دهیم. وقتی امروز تولیدکننده ای علاقه ای به این حوزه ندارد به این دلیل است که زنجیره این حوزه ناقص است.
ابهری تصریح کرد: برای رفع تعارض دو راه صرفه جویی و سرمایه گذاری وجود دارد. کشور ما دارای منابع غنی انرژی است که متاسفانه توجه خاصی به آن نمی شود. امروزه بخاری هایی در بازار وجود دارد که می توانند مصرف را به نصف کاهش دهند. اگر 5 تا 7 درصد صرفه جویی کنیم، گاز صنایع پتروشیمی قطع نمی شود. نباید در صنایع اولیه این حوزه حضور داشتیم.
وی افزود: از وزارت نفت آینده می خواهیم با رفع بروکراسی های غیرضروری از سرمایه گذاران فرار نکند. باید راه را برای سرمایه گذاری و تولید سود هموار کنیم.
خبرنگار: ردا زارعی