ظرفیت تولید کاشی و سرامیک 2.5 برابر مصرف کشور است
مدیرعامل انجمن تخصصی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور گفت: ظرفیت صنعت کاشی و سرامیک ایران حدود 750 میلیون متر مربع در سال است به طوری که در سال گذشته 500 میلیون مترمربع کاشی و سرامیک تولید و 200 میلیون متر مربع تولید شد. صادر شدند.
وی افزود: بخش کمی (5 درصد) از مواد اولیه این صنعت وارداتی است، البته این بدان معنا نیست که در داخل تولید نمی شود، برخی از واحدهای تولیدی از مواد اولیه وارداتی برای ارتقای کیفیت کالا استفاده می کنند و در عین حال واردات را انجام می دهند. کالاها همیشه بد هستند اینطور نیست و تا حدودی به رفع انحصار تولید و ایجاد رقابت کمک می کند.
مدیرعامل انجمن حرفهای تولیدکنندگان کاشی و سرامیک گفت: نرخ رشد این صنعت در سالهای اخیر از نظر توسعه کمی و کیفی بالا بوده است، اما موانعی وجود دارد که علاوه بر تلاش واحدهای تولیدی، مدیران باید آن را تعریف کنند. و مکانیسم های بهتری را اجرا کنند.
عزیززاده با اشاره به اینکه ایران زمانی واردکننده کاشی و سرامیک بود اما امروز علاوه بر تامین نیاز داخلی، بخش قابل توجهی از این محصول را صادر می کند، افزود: باید توجه داشت که با ادامه تولید ممکن است با ضرر مواجه شویم. . سرمایه گذاری، بنابراین سرمایه گذاری های جدید در این صنعت باید به خوبی جهت گیری شود زیرا بازار اشباع شده است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور گفت: ایران هم اکنون در صنعت کاشی و سرامیک هم در تولید و هم صادرات رتبه پنجم جهان را دارد. در کشور با توسعه زیرساخت ها و برنامه ریزی دقیق می توان این کار را انجام داد. به وضعیت بهتری رسیده ایم اما می بینیم که اگر چند روزی تولیدشان متوقف شود، واحدهای تولیدی با کمبود انرژی یا کمبود انرژی مواجه هستند. سال به دلیل کمبود انرژی
عزیززاده ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی در صنعت کاشی و سرامیک نبود یا محدود بودن برق و گاز است. بنابراین در چنین شرایطی باید برنامه ریزی مناسبی انجام شود، زیرساخت ها اصلاح شود و مسائل زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد. باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و با توجه به نیاز به بازارهای جهانی، تولید ادامه یابد.
صدور مجوز خودسرانه
وی همچنین مشکل این صنعت را صدور بی رویه پروانه تولید عنوان کرد و گفت: زمانی که مجوز تولید حدود 600 میلیون متر مربع اسلب (کاشی و سرامیک سایز بزرگ) صادر می شود، بازار داخلی و خارجی این امر را می طلبد. تولید – محصول؟ انرژی آن از کجا تامین خواهد شد؟ بنابراین سازمانهای سپردهگذاری باید در صدور مجوزها دقت بیشتری داشته باشند.
عزیززاده افزود: حدود 500 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت از حمل و نقل و معدن گرفته تا مقواسازی مشغول به کار هستند و به عبارتی به اشتغالزایی در کشور کمک شایانی می کند، بنابراین مسئولان باید نسبت به رفع موانع و مشکلات توجه بیشتری داشته باشند. قطره چکان ها دارای مجوزهای نامحدود و تامین انرژی هستند.
عزیززاده بیان کرد: پیشنهاد می شود برای حمایت از تولیدکننده داخلی، عوارض گمرکی مواد وارداتی افزایش یابد، اما اگر واحد تولیدی نیاز به واردات داشته باشد، باید بررسی دقیق تری در این زمینه انجام شود تا سطح کیفی محصول، شرایط و شرایط بهبود یابد. مسیر این واحد باید هموار شود زیرا بازدهی ارز حاصل از این محل بسیار بیشتر است.
وی افزود: بیشتر ماشین آلات تولید کاشی و سرامیک از پرس تا تولید نهایی وارداتی است. اما در زمینه کاشی و سرامیک از نظر فناوری و خدمات ماشین آلات وارداتی اتفاق خاصی نیفتاده است. توسط تامین کنندگان خارجی عرضه می شود. بنابراین محصولات ما می توانند با همتایان خارجی خود رقابت کنند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان کاشی و سرامیک افزود: استانداردهای داخلی صنعت کاشی و سرامیک سختگیرانه است. در حال حاضر محصولات این صنعت تقریباً به 50 کشور جهان صادر می شود. تعدادی از واحدهای تولیدی استانداردهای اروپایی را دریافت کرده اند، بنابراین در صورت نیاز به استانداردهای جهانی; از آنجایی که استانداردهای ملی سخت گیرانه هستند، استانداردهای اروپایی را پوشش می دهد.
عزیززاده با تاکید بر اینکه مشکل اصلی این صنعت در حوزه صادرات است، گفت: محصولات این صنعت از کیفیت خوبی برخوردار است. کاهش حجم صادرات با محدودیت در بازده ارز و مشکلات انتقال مالی توضیح داده می شود.
وی افزود: با وجود اینکه بیش از 70 درصد کاشی و سرامیک مورد نیاز عراق از ایران تامین میشود، اما به دلیل محدودیتهای صادراتی مانند مشکلات ارزی (هر تولیدکننده ایرانی بین 20 تا 29 درصد تبدیل پولی ضرر میکند)، قدرت رقابتی کار را با مشکل مواجه کرد. برای تولیدکنندگان ایرانی، بنابراین جایگاه ما در بازار عراق به تدریج توسط هندی ها و چینی ها گرفته شد، زیرا آنها از مزایای بالایی مانند دریافت یارانه و فروش نسیه برخوردارند.
عزیززاده خاطرنشان کرد: تولید کاشی و سرامیک به آب و انرژی زیادی نیاز دارد، بنابراین کمبود انرژی از دیگر مشکلات این واحدها است.
وی گفت: دولت پیشنهاد داده است که واحدهای تولیدی با استفاده از انرژی سبز، انرژی خورشیدی، استفاده از گاز مایع و احداث نیروگاه، شکاف عرضه انرژی را پر کنند که این امر در عمل مشکل است، زیرا نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی دارد.
وی افزود: در زمینه فروش محصولات نیز مشکلاتی وجود دارد، انبارهای واحدهای تولیدی اشباع شده است بنابراین با توجه به نیاز مشتریان داخلی و خارجی باید بسترهای فروش و صادرات تقویت شود.
عزیززاده گفت: پاکستان گزینه مناسبی برای صادرات کاشی و سرامیک زیاد است اما به دلیل محدودیت های صادراتی کشورهایی مانند هند و چین از ما پیشی گرفته اند. »
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور افزود: تا سال های اخیر 25 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک به پاکستان صادر می شد که امروز این رقم به 3 تا 5 میلیون مترمربع کاهش یافته است. اگر بتوانیم بازار پاکستان را به راحتی تامین کنیم، اما با افزایش تعرفه گمرکی، مشکلات نقل و انتقال ارز و هزینه بالای حمل و نقل، ورود به بازار پاکستان و رقابت با رقبا دشوار شده است.
عزیززاده ادامه داد: برای رونق اقتصادی دولت باید در سطح کلان برای تسهیل بسترهای صادراتی و با تقویت مشاوران اقتصادی، اعطای تسهیلات، پرداخت یارانه و لجستیک نمایشگاهی، انجام تهاتر، معاملات و تجارت دوجانبه، تسویه تعهدات ارزی اقداماتی انجام دهد. (تبدیل ریال یا دینار به ارز خارجی) برای حمایت از این صنعت همانند سایر کشورها.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور گفت: بیش از 60 درصد واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک در استانهای یزد، میبد و اردکان و تعدادی نیز در شهرهای صنعتی قزوین، اصفهان و مشهد مستقر هستند.