ساعت 14:30 – 14 نوامبر 1403
هانی تبارزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به گرانی مواد اولیه نسبت به سال قبل، تولیدکنندگان با مشکلات عدیده ای مواجه شدند و علیرغم اینکه مسئولان بارها 50 درصد از بودجه سال گذشته را برای ساخت دارو و شیر اعلام کردند. پودر اما تاکنون خبری از تخصیص اعتبار نیست.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سالانه 123 میلیون قوطی شیر خشک در کشور وجود دارد، افزود: با توجه به مشکل تامین نقدینگی برای خرید مواد اولیه، ظرفیت تولید کارخانه ها 40 میلیون قوطی خالی است و در حالی که حداکثر ظرفیت در حال استفاده است، کمبود عرضه نداریم.
تولید ماهیانه 7 میلیون قوطی شیر خشک در کشور
زاده تولید ماهیانه شیرخشک در کشور را 6 تا 7 میلیون قوطی اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال تولید شیرخشک به 80 میلیون قوطی برسد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه ادامه داد: دولت باید تمام تلاش خود را برای تامین نقدینگی مورد نیاز کارخانه های پودری به کار گیرد چرا که در 5 سال گذشته مصرف سالانه شیرخشک از 55 میلیون قوطی به بیش از 80 میلیون قوطی رسیده است. و این افزایش مصرف ناشی از سیاست های غذایی و دارویی سازمان است.
به گفته این مقام مسئول، با وجود قوانین سختگیرانه، صادرات شیرخشک به ندرت از محل ورود موقت صورت می گیرد.
افزایش 9.5 درصدی قیمت شیر خشک در سال گذشته
وی در پاسخ به نوسانات جزئی قیمت شیرخشک طی سال گذشته گفت: قیمت شیر خشک نوزاد از آبان ماه سال گذشته تا مهرماه امسال کمتر از 10 درصد معادل حدود 9.5 درصد افزایش یافت که نشان دهنده بی انصافی است. به محصول
زاده متوسط قیمت هر قوطی شیر خشک در کشور را 160 تا 190 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به پرداخت یارانه خانواده ها 50 درصد از این مبلغ را برای خرید 10 قوطی شیر خشک در ماه پرداخت می کنند که مبلغی است. و 50 درصد یارانه در این بخش منجر به اسراف و اسراف در این حوزه شد. در حالی که قیمت شیر خشک در کشورهای همسایه بین 4.5 تا 6.5 دلار است، قیمت شیرخشک در کشور ما معادل یک چهارم تا یک ششم قیمت آن در کشورهای همسایه است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه گفت: اگر دولت به دنبال تثبیت قیمت پودر بچه برای خانواده ها است، باید به پرداخت یارانه و بیمه سلامت ادامه دهد چرا که در شرایط فعلی بار پایین بودن قیمت از محل پرداخت می شود. جیب تولیدکننده که تولیدکننده را با مشکلات زیادی مواجه می کند، ضمن اصلاح قیمت با توجه به هزینه ها تولید: تولیدکننده برای تامین نقدینگی مورد نیاز خود نیازی به اخذ تسهیلات از بانک ندارد.
خبرنگار: آزاده محبی