جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

ظرفیت بالای نصب نیروگاه خورشیدی در پشت بام کشور – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

کریمی با بیان اینکه از گذشته تا به امروز حدود 4 هزار نیروگاه پشتیبان در کشور نصب شده است، گفت: خانوارهای روستایی که از سال 95 و 96 نیروگاه خورشیدی روی پشت بام نصب کرده اند، اکنون ماهیانه 5 تا 6 میلیون تومان درآمد دارند. فروش این برق، نیروگاه دارند.

موسوی با بیان اینکه از ظرفیت‌های بالقوه کشور با وجود تشعشعات خوب و وجود تونل‌های باد برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده نکرده‌ایم، گفت: می‌توانیم یک میلیون خانه مسکونی را به نیروگاه خورشیدی تجهیز کنیم. بیش از 5000 مگاوات از عدم تعادل در بخش برق کشور رفع شده و اشتغالزایی قابل توجهی در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: قیمت تجهیزات برای هر نیروگاه 5 کیلوواتی حدود 140 میلیون تومان است که برای خانوارهای تحت حمایت نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی این مبلغ به صورت نصبی و به صورت اقساطی پرداخت می شود. بیش از 7 سال از محل خرید برق به قیمت 2200 تومان به ازای هر کیلووات ساعت توسط دولت پرداخت می شود و به صورت درآمدی به خانوارها پرداخت می شود.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن ساتکا با بیان اینکه بخش زیادی از هزینه تجهیزات نیروگاه های خورشیدی مربوط به اینورتر و پنل است، گفت: از آنجایی که شرکت های تولیدی نیز 80 درصد تجهیزات را وارد می کنند و در داخل خانه مونتاژ می کنند. نرخ ارز و نوسانات آن تاثیر بسزایی در قیمت نهایی تجهیزات دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن ستکا گفت: متاسفانه با گذشت حدود 6 ماه از سال این اعتبارات برای احداث نیروگاه های خورشیدی تخصیص نیافته و این فرصت بزرگ رو به اتمام است.

وی ادامه داد: رویکرد دولت فعلی به توسعه انرژی های تجدیدپذیر خوب است، اما ایراداتی از جمله تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر وجود دارد به طوری که با وجود گذشت حدود هفت ماه از سال، نرخ سالانه هنوز 1401 اعلام نشده است و کار بر اساس نرخ 1400 در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سیدمحمدجواد موسوی، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالاها و خدمات انرژی های تجدیدپذیر (انجمن ستکا) در نشست خبری گفت: حدود 200 بنگاه اعم از پیمانکاران، تولیدکنندگان، تامین کنندگان، مشاوران، توسعه دهندگان فعالیت می کنند. و سرمایه گذار و سایر خدمات نیروگاهی تجدیدپذیر در 24 استان کشور در این انجمن عضویت دارند.

وی افزود: به این ترتیب بسیج سازندگی، کمیته امداد و سازمان اجتماعی در قانون بودجه سنواتی بودجه هایی برای اعطای تسهیلات اشتغال زایی دارند که می توانند برای ساخت نیروگاه های خورشیدی هزینه کنند.

موسوی با بیان اینکه سقف سیلوها و مراکز صنعتی ظرفیت بسیار خوبی برای نصب پنل های خورشیدی است، گفت: اگر روی هر مجتمع صنعتی یک نیروگاه 200 کیلوواتی نصب کنیم، نیاز به 10 هزار مگاوات توسعه تجدیدپذیر تامین می شود.

وی افزود: ظرفیت کل این 4 هزار نیروگاه برق پشت بام 20 مگاوات است.

نایب رئیس انجمن ستکا گفت: طبق مصوبات سال های گذشته قرار بود 20 درصد نیاز مصرفی ادارات با نصب نیروگاه خورشیدی تامین شود که این امر اجرایی نشد. اگر این مشکل محقق شود کمک بزرگی به شبکه برق کشور خواهد کرد. اخیراً ساتبا برای ترویج فرهنگ و حرکت نمادین، پنل های خورشیدی را در پشت بام ساختمان اصلی ستبا نصب کرده است.

در ادامه این جلسه محمود کریمی عضو هیئت مدیره انجمن ستکا گفت: پنج سازمان ستبا، بسیج سازندگی، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و معاونت روستایی ریاست جمهوری تفاهم نامه ای را امضا کردند. سالانه 110 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در اختیار ذی نفعان قرار می گیرد و طبقات محروم ساخته می شود.

وی افزود: در ایران هنوز به 1000 مگاوات ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر نرسیده ایم در حالی که وقتی به کشورهای همسایه نگاه می کنیم، ترکیه 8 گیگاوات نیروگاه خورشیدی و 10.5 گیگاوات نیروگاه بادی نصب کرده است در حالی که امارات متحده عربی. 3.2 گیگاوات نیروگاه نصب کرده است. سولار و پاکستان 1.7 گیگاوات برق خورشیدی و 1.4 گیگاوات برق بادی نصب کردند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *