یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

طرح رفع موانع توسعه صنعت برق بازنگری شد

ماده 11 نیز حذف شد که در آن آمده بود: «وزارت نیرو موظف است فهرست تجهیزات و ماشین آلات تولید برق مورد نیاز کشور را بر اساس مجوزهای صادره که در داخل کشور تولید نمی شود، سالانه ارائه کند. یا پاسخگوی نیازهای کشور نباشد، به کارگروه موضوع تبصره (1) ماده (16) قانون حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و خدمات کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب 15/2/13 ابلاغ شود. وزارت نیرو موظف است حداکثر ظرف مدت دو سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون برای بومی سازی این تجهیزات با استفاده از انرژی داخلی حمایت های لازم را به عمل آورد.

ماده 12 به شرح زیر اصلاح شد:

انتهای پیام

تبصره 2 ماده 6 نیز اصلاح شد:

به گزارش ای بی اس نیوز، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) ایرادات شورای نگهبان به طرح رفع موانع توسعه صنعت برق رفع و تصویب شد.

تبصره – شهرداری‌های شهرهای بالای یک میلیون نفر و شهرهای ساحلی مجازند با خرید بیست و پنج درصد (25%) برق مورد نیاز ساختمان‌های خود و همچنین سازمان‌های تابعه و تابعه نسبت به اجرای مفاد این ماده اقدام کنند. ، بنگاه ها، مؤسسات و تأسیسات، با اجرای تضمینی نرخ خوراک برق از پسماندهای نیروگاه های حرارتی در شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت و شهرک های ساحلی. درآمد حاصل از اجرای این تبصره پس از کسر و واریز بهای برق مصرفی به حساب شرکت مادرتخصصی توانیر نزد خزانه داری کل کشور در اختیار دستگاه ذی صلاح وزارت کشور قرار می گیرد تا پس از پایان گردش این گنجینه صرف ساخت و تکمیل نیروگاه های زباله سوز می شود.

ماده 12 – وزارت نیرو موظف است با همکاری وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به اجرای طرح کاهش تدریجی قیمت‌گذاری انرژی در سراسر زنجیره تولید، انتقال و توزیع برق و برق اقدام کند. انتقال کلیه یارانه ها به انتهای زنجیره قبل از عرضه به مصرف کننده نهایی ظرف سه ماه از تاریخ تهیه این قانون و تصویب هیأت وزیران. صددرصد (100%) منابع حاصله در قالب قبوض مالی سالانه ابتدا برای تسویه یارانه در انتهای زنجیره و سپس برای حمایت از پروژه های بهینه سازی انرژی در صنعت برق هزینه می شود.

نمایندگان شورای اسلامی به منظور جلب نظر شورای نگهبان در طرح رفع موانع توسعه صنعت برق تجدید نظر کردند.

تبصره 2- قیمت برق مصرفی خانگی کمتر از الگوی مصرف ماهانه مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان اجتماعی کشور و حداکثر تعرفه قابل اعمال و همچنین قیمت تمام شده است. برق مصرفی واحدهای مسکونی که مشمول ماده (54) مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 12/3/1366 با تغییرات و الحاقات بعدی، بالاترین قیمتی است که دولت در فروش داخلی یا خارجی تعیین می کند. برق هر سال

بر این اساس تبصره ای به شرح زیر به ماده 3 الحاق شد:

تبصره ماده 18 حذف شد که مقرر داشت: بالاترین مقام کلیه وزارتخانه‌ها، دستگاه‌های اجرایی، مراکز نظامی، شهرداری‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و سایر تأسیسات و ساختمان‌ها موظفند از منابع داخلی، اورژانس ژنراتور با ایجاد ظرفیت کافی استفاده کنند. و علاوه بر مواقع اضطراری از این ژنراتورها برای تامین بخشی از مصرف خود و یا تحویل برق به شبکه در مواقع کمبود شبکه برق کشور استفاده کنند.

ماده 17- مجوز به روز رسانی انتسابهای مربوط به تجدیدنظر در تعرفه های قراردادی وزارت نیرو مندرج در بند «ج» ماده واحده لایحه قانونی اصلاحی تبصره (80) قانون دارایی سال 1356. کل کشور مصوب 3/11/1358 در سقف مصوب هیات وزیران نزد وزیر نیرو تفویض می گردد.

ماده 4 – صنایع انرژی زا موضوع ماده (3) این قانون با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو موظفند حداقل 9000 مگاوات نیروگاه حرارتی با راندمان حداقل پنجاه و پنج درصد (55%) و 1000 مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال 1404 برای احداث صنایع مذکور از منابع ملی. در صورت عدم ساخت و ساز، تامین برق این صنایع در شرایط کمبود برق در اولویت برنامه های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می گیرد. وزارت نیرو موظف به تامین برق این صنایع، حمایت و انتقال برق مازاد آنها است. برق مازاد نیروگاه های فوق را می توان به شرکت باهابازار انرژی و یا طی قراردادی دوجانبه فروخت. وزارت نفت موظف است سوخت مورد نیاز نیروگاه های مذکور را با هماهنگی وزارت نیرو تامین کند.

همچنین ماده 4 به شرح زیر اصلاح گردید:

ماده 13 اصلاح شد که به موجب آن کلیه نهادهای موضوع ماده (29) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14/12/1395. نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 22/12/1374 و همچنین افراد مستثنی شده از آن ملزم به دستیابی به سطح استاندارد مطلوب می باشند. ظرف چهار سال سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است بر اساس قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب 12/4/1389 و ماده (12) قانون رفع موانع، گواهی صرفه جویی قابل فروش در بازار انرژی صادر کند. تولید رقابت پذیر و بهبود نظام مالی کشور ارائه گواهینامه به شرکت های خدمات انرژی واجد شرایط جهت استفاده در تامین سرمایه در گردش طرح های صرفه جویی انرژی این شرکت ها در دستگاه های اجرایی فوق. پس از گذشت دو سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، میزان صرفه جویی انرژی محقق نشده این دستگاه ها با میانگین نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر محاسبه و درآمد حاصل از آن صرف حمایت از توسعه انرژی های تجدیدپذیر و برق آبی خواهد شد. ایستگاه های برق.

تبصره ماده 13 به شرح زیر اصلاح شد:

آیین نامه اجرایی این ماده از جمله دستورالعمل نحوه سوخت رسانی به این نیروگاه ها به پیشنهاد وزارتخانه های نفت، نیرو و صنعت، معادن ظرف دو ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود. و بازرگانی و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

ماده 8 اصلاح شد که به موجب آن به منظور تامین تعادل تولید و مصرف و همچنین رعایت حقوق مشترکین موجود، ارائه گواهی ظرفیت نیروگاه برای کلیه انشعابات غیرخنگاب الزامی است. متقاضیان (هم مشترکین جدید و هم افزایش ظرفیت شعب موجود). وزارت نیرو موظف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، آیین نامه نحوه اعطای گواهی ظرفیت برای کاربری های مختلف و مناطق مختلف را تدوین و به تصویب هیأت وزیران برساند.

وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است فرآیند اخذ گواهینامه برچسب انرژی محصولات انرژی را در تمامی صنایع اجرا و بر این اساس در جهت ارتقای بهره وری انرژی اقدام کند.

تبصره – نحوه تعیین بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی موضوع این ماده حداکثر تا پایان فروردین ماه هر سال توسط کارگروهی مرکب از نمایندگان وزارت نیرو و وزارت متبوع. سازمان صنعت، معدن و تجارت و عضو ناظر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بر اساس شاخص‌های «سهم درآمد حاصل از صادرات محصولات صنایع»، «شدت انرژی صنایع مذکور» و «سهم بهای تمام شده» برق در قیمت تمام شده محصولات این صنایع» توسط وزیر نیرو تهیه و ابلاغ می شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *