دبير تيم توسعه اقتصاد علمي گياهان دارويي و طب سنتي با اشاره به اهداف معاونت علمي رئيس جمهور در زمينه گياهان دارويي و طب سنتي گفت: طب سنتي امروز در كشور دانش آموز است. بر اساس آن می توان از آن در حوزه سلامت استفاده کرد.» و درمان آن گره گشایی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا شمس اردکانی با بیان اینکه پزشکی از دیرباز یکی از موضوعات مورد توجه بشر بوده و در طول تاریخ مسیر تکامل را طی کرده است، افزود: در نتیجه اکثر دانشمندان در قرون گذشته علاوه بر تسلط بر سایر علوم، تحقیقاتی را نیز انجام داده اند. رشته پزشکی جامی داشتند، مهم ترین شخصیت در این، ابن سینا است.
شمس اردکانی ادامه داد: طب سنتی ترویج شده در ایران ویژگی هایی دارد که شاید تا امروز پایدار بوده است. از جمله این ویژگی ها، جامعیت، توحید و دانش بنیان است. دقیقا همین ویژگی ها باعث شده است که طب ایرانی از دیرباز در دانشگاه های اروپایی تدریس شود و مرجعی برای توسعه علم شود.
این مقام معاونت علمی گفت: طب سنتی ایران ریشه 1200 ساله دارد و از ابتدا مبتنی بر دانش بوده و بر اساس همین موضوع ماندگار شده و توسعه یافته است. طب سنتی امروزه مبتنی بر مجموعه ای از علوم از جمله شیمی، فیزیک و حتی مسائل فلسفی است.
وی افزود: ایران در سال گذشته رتبه چهارم را در بین تولیدکنندگان برتر گیاهان دارویی و طب سنتی جهان کسب کرد. در این زمینه مقالات بسیاری از متخصصان ایرانی در نشریات بین المللی به چاپ رسیده است که نشان می دهد مبانی علمی طب سنتی ایران مورد قبول جهانیان است.
شمس اردکانی خاطرنشان کرد: زمانی طب سنتی مورد غفلت قرار گرفت اما باز هم از سال 1385 و همزمان با راه اندازی دانشکده های طب سنتی که حرکتی شجاعانه و علمی بود، طب سنتی دوباره مورد توجه جدی قرار گرفت و آورده شد. ایران به جایگاه فعلی طب سنتی برسد.
وی افزود: طب سنتی و گیاهان دارویی ظرفیت قابل توجهی دارند و می توانند به افزایش صادرات کشور، کسب ارز، اشتغال زایی و توسعه فعالیت های پژوهشی و دانش بنیان کمک کنند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به اهداف این مجموعه در سال جاری گفت: امروز دانش و علم در کشور متولیانی دارد که هم افزایی این مجموعه ها می تواند مشخص کند. توسعه علمی کشور معاونت علمی ریاست جمهوری نیز به عنوان مرکز تسهیل کننده و توسعه علم وارد این عرصه شده است.
شمس اردکانی به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: چشم انداز معاونت علمی ریاست جمهوری رشد و توسعه ایران اسلامی است و برنامه های خود را بر همین اساس تدوین کرده است. اولاً به دنبال توسعه طب سنتی و دوم تقویت اقتصاد مرتبط با گیاهان دارویی و طب سنتی هستیم. کانالگذاری، پایهگذاری و جهتگیری فعالیتهای دانشبنیان در این حوزه نیز بهطور جدی در دستور کار قرار دارد. فضای جهانی به گونه ای است که حتی کشورهایی که تجربه ای در زمینه طب سنتی ندارند نیز به این سمت روی آورده اند. اکوسیستم و تنوع گیاهان دارویی ایران این فرصت را به ما داده است که به صورت جدی تری وارد این عرصه شویم و قطعا با سازمان های مردم نهاد و شرکت های خصوصی در این راه مشارکت خواهیم کرد تا گیاهان دارویی و طب سنتی ایران را به نمایش بگذاریم. در دنیا و در گام بعدی به موتور محرکه اقتصاد کشور تبدیل شوند.
انتهای پیام