جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

طبقه‌بندی درآمد خانوار از «دهک» به «درصد»/«کمک مالی» برای چه کسانی کاهش نمی‌یابد؟

در حالی که پیش از این معاون وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی اعلام کرده بود که تا پایان آبان ماه طبقه بندی درآمد خانوار از «دهم» به «سنت» می شود و امکان افزودن، حذف و اصلاح آن وجود دارد. وی در خصوص «یارانه» خانوارها، گفت: طبقه بندی «سنتی» انجام شده است، اما باید داده های نیمه دوم (داده های درآمد خانوار) ​​را اعمال کنیم و در این صورت قطعاً تغییراتی بین دهک ها وجود خواهد داشت.

علیرضا عسگریان در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی در خصوص رتبه بندی صدک خانوارها که قرار بود تا پایان آبان ماه انجام شود، گفت: در واقع صدک است. البته صدک بر اساس همان رقم اعشار است، اما تحلیل، دقت و انصاف ما را بهبود می بخشد. برای سهولت مردم دهک را به 10 قسمت تبدیل کردیم اما مثلاً بین صدک 31 و 39 فاصله است اما هر دو در دهک چهارم هستند بنابراین سیاست های دهک اعمال می شود. ، اما نظارت، تحلیل و دقت به صورت صدک اعمال خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه قبلا اعلام شده بود که با صدک درآمد خانوار می توان اعشار را نیز تغییر داد، آیا این تغییرات انجام شده است؟ وی پاسخ داد: باید داده‌های نیمه دوم (داده‌های درآمد خانوار) ​​را اعمال کنیم و در این صورت قطعاً بین دهک‌ها تغییراتی وجود خواهد داشت، زیرا بین صدک‌ها تغییراتی وجود دارد، در این صورت فرد می‌تواند در دهک سوم باشد اما در دهک دهک چهارم و با اعمال این تغییرات پنج یا حتی پایین تر می شود و وارد دهک سوم می شود. تعداد محدودی نیز ممکن است به دهمین دهم بروند و حذف شوند (از لیست ذینفعان یارانه حذف شوند). اما این یک حذف قانونی (دریافت کنندگان کمک هزینه) نیست، زیرا قانون می گوید که شما می توانید سه عشر (کمک هزینه) را حذف کنید، اما این قانون در حال حاضر اجرا نمی شود زیرا دولت اختیار دارد که آن را اعمال کند یا نه. .

معاون وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی ادامه داد: یعنی می توان عشریه ها را تغییر داد (بعد از اعمال درصد) اما این به معنای حذف یارانه آنها نیست.

یارانه 9 دهم درآمد حذف نمی شود

حذف یارانه صدک های بالای 92 تا 93

وی در پاسخ به این سوال که طبق گفته شما ممکن است فردی از دهک 9 به دهک 10 برود و همچنان مشمول دریافت یارانه باشد، پاسخ داد: بله; در حال حاضر از یک عشر حمایت می کنیم (یارانه پرداخت می کنیم) و ممکن است با تغییر دهک، یک خانوار مثلاً به صدک 92 یا 93 برسد. کسانی که بالاتر می روند حذف می شوند (از کسانی که یارانه می گیرند حذف می شوند) و البته افراد دیگری جایگزین آنها می شوند زیرا فاصله دهک ها ثابت است، یعنی یک نفر واجد شرایط است و دهک بالا می رود و فردی که واجد شرایط نیست (ظرفیت مالی) پایین می آید اما بین دهک یعنی تا دهم هر چقدر هم که باشد یارانه مردم گره خورده و حذف نمی شود.

طبق قانون باید برای دهک های هفتم یارانه بگیرند اما دولت شرایطش را دارد و برای دهک های هشتم و نهم هم یارانه می دهد.

وی همچنین از ترس برخی افراد از بررسی و توسعه مالی خود که باعث ورود آنها به دهم و حذف یارانه آنها می شود، گفت: این افراد تعداد محدودی هستند و البته حذف یارانه از افراد خاص باید داشته باشد. یک توجیه منطقی بالاخره در کشور ما 80 میلیون یارانه می دهیم اما آیا همه این افراد حق دریافت یارانه دارند؟ آیا 80 میلیون از جمعیت 85 میلیونی ایران مشمول دریافت یارانه هستند؟ اما دولت هزینه اش را می دهد و قانون هم می گوید باید تا دهم هفتم یارانه بدهید و مابقی یک دهم را (از دریافت یارانه) خارج کنید، اما الان دولت می گوید من در شرایطی هستم که می خواهم. کمک های مالی بمانم و به همه یارانه می دهم و به یک اندازه مطیع هستیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آخرین تغییرات دهک های درآمدی از بعد خانوار حذف شده و در رده «انفرادی» طبقه بندی می شوند تا دامنه دهک ها ساده شود. در مرحله بعد به «درصد» تبدیل می‌شوند تا تحلیل بین ارقام اعشاری عمومیت نداشته باشد و بسیار دقیق‌تر و دقیق‌تر بررسی شوند. بدین ترتیب هر دهک درآمدی به 10 قسمت و به عبارتی درصد می شود.

قبل از این عنوان باید از سود یارانه یک دهم درآمد کم می شد که حالا اگر باید کم شود به صورت درصدی می شود. از این روش نیز استفاده خواهد شد. فرض کنید فردی اکنون در دهک هفتم است و یارانه می گیرد و مشمول یارانه تشویقی کالا نیز می شود. حالا اگر دهک آنها مثلا به هشتم منتقل شود این فرد یارانه خود را می گیرد اما دیگر مشمول خرید تشویقی و یارانه مضاعف نمی شود.

شاخص های در نظر گرفته شده در رتبه بندی صدک خانوارهای دریافت کننده یارانه به تفصیل بیان شده است که مهمترین آنها اندازه و ساختار خانوار است. چند نفر در خانواده هستند؟ چند نفر از اعضای خانواده درآمد دارند؟ آیا این خانواده فرزند معلول یا بیمار خاص دارند؟ و… بنابراین در این پروژه شاخص های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین یکی دیگر از شاخص ها بررسی تراکنش های بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی موجودی حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و غیره و از این رو در کل حوزه امور بانکی است. مالکیت خودرو یکی دیگر از شاخص های مورد بررسی در نظام صدک یارانه ای خانوار است. البته داشتن خودرو از نظر کمیت، کیفیت و قیمت در این طرح حائز اهمیت است.

معاون وزیر کار و حمایت اجتماعی پیش از این اعلام کرده بود که 79 میلیون و 600 هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود 80 میلیون ایرانی) در چرخه صدک قرار دارند، این در حالی است که برخی افراد معادل حدود 6 میلیون نفر از ابتدا مشمول طرح هدفمندی شده اند. این کار را انجام نداده اند و خارج از چرخه دریافت کمک هزینه هستند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *