چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

ضرورت حفاظت از آب و خاک کشور با آبخیزداری – اخبار کشاورزی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز؛ علی مریدی، مدیرکل دفتر حفاظت محیط زیست و مدیریت آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وسعت ایران 165 میلیون هکتار است که 90 میلیون هکتار آن فاقد خاک است. از سوی دیگر 76 میلیون هکتار از کشور ما خاک دارد که 18.5 میلیون هکتار آن به کشاورزی اختصاص دارد. بنابراین با وجود وسعت کشور، برای تامین امنیت غذایی با منابع خاکی محدودی مواجه هستیم.
وی با اشاره به مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده خاک‌های کشور، گفت: فرسایش خاک به صورت فرسایش آبی که به صورت رسوبات دیده می‌شود و فرسایش بادی به صورت گرد و غبار که کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، از مهم‌ترین تهدیدات خاک‌ها هستند. این کشور است، یکی دیگر از تهدیدهای مهم شوری و آلودگی خاک است که موضوع روز جهانی خاک امسال است.
مدیرکل دفتر حفاظت محیط زیست و مدیریت آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در کشور ما اطلاعات دقیقی از فرسایش خاک وجود ندارد، گفت: بر اساس برآوردها 16.4 تن در هکتار فرسایش خاک داریم. در سال، بیش از سه برابر میانگین جهانی. همچنین به طور کلی و در مجموع سالانه حدود 2 میلیارد تن فرسایش خاک در ایران رخ می دهد. فرسایش خاک علاوه بر از بین رفتن خاک بسیار با ارزش، تخریب و آسیب های محیطی را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: خاک بر اثر فرسایش آبی سدها و تالاب ها را پر می کند و فرسایش بادی نیز به صورت گرد و غبار به ما آسیب می زند.
مریدی با تاکید بر اهمیت عملیات آبخیزداری برای حفاظت از منابع آب و خاک کشور گفت: موضوع آبخیزداری باید به طور جدی در دستور کار دولت برای حفاظت از منابع خاک و آب در بالادست حوضه باشد.
وی یادآور شد: به دلیل شکننده بودن مراتع کشور و اغلب سست بودن خاک ها، هر بارندگی شدیدی که رخ دهد، علاوه بر شستشو و از بین بردن خاک، سیلاب های مخربی را ایجاد می کند که خساراتی را به همراه دارد.
مدیرکل آبخیزداری کشور گفت: متاسفانه در کشور ما بحث آبخیزداری در اولویت قرار نگرفته است و بیشتر به موضوعاتی مانند ساخت سازه های بزرگ و انتقال آب از دریا که هزینه های هنگفتی دارد می پردازیم. دفتر حفاظت محیط زیست و مدیریت آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست. اما اجداد ما با روش‌های ساده آبخیزداری مانند ساختن سدهای کوچک و کنترل آب حوضه، هم از وقوع سیلاب‌های وحشتناک جلوگیری می‌کردند و هم آب را مجبور به ورود به زمین می‌کردند.
مریدی گفت: مسائل آبخیزداری بسیار گسترده است، از حفظ پوشش گیاهی، حفاظت از جنگل ها و مراتع و کشاورزی حفاظتی گرفته تا ساخت سدهای کوچک و راه حل های سازه ای ناکارآمد.
او می گوید: خاک در کشور ما یک پایگاه بیولوژیکی تجدید ناپذیر است، هزاران سال طول می کشد تا یک سانتی متر خاک تشکیل شود. بنابراین اگر خاک حاصلخیز خود را از دست بدهیم، امنیت غذایی کشور به خطر می افتد.
مدیرکل دفتر حفاظت محیط زیست و مدیریت آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست، سیاست های کلان کشور در حوزه کشاورزی و خودکفایی در مقابل محصولات کشاورزی را از جمله مواردی دانست که باید برای تضمین آن مورد توجه قرار گیرد. امنیت غذایی پایدار
مریدی گفت: “حفظ ثبات زمین برای امنیت غذایی پایدار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.” همچنین به آینده فکر کنید.
وی با اشاره به جایگاه ویژه قیمت گذاری محصولات کشاورزی در مباحث سیاست کشاورزی، گفت: اگر قیمت محصولات کشاورزی بیش از حد بالا باشد، می تواند منجر به هجوم مراتع و تبدیل اکثر مراتع به اراضی خشک شود.
مدیرکل دفتر حفاظت محیط زیست و مدیریت آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه شخم معمولاً در زمین های شیب دار انجام می شود، بافت خاک سطحی این اراضی آسیب دیده و خاک به شدت فرسایش می یابد. . به همین دلیل، ارزیابی راهبردی زیست‌محیطی از سیاست‌های کشاورزی و خودکفایی در کالاها و تعریف این سیاست‌ها با رویکرد توسعه پایدار و حفاظت از منابع آب و خاک بسیار مهم است.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *