جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

صنعت هسته ای سیاسی شده است/ چقدر باید منعطف باشیم؟

بهروز کمالوندی در نشست گفت و گو; وی با تحلیل آخرین توافقات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: صنعت هسته‌ای قدرت را افزایش می‌دهد و سهم قدرت‌ها در عرصه بین‌الملل بر اساس قدرت آنها تعیین می‌شود نه با حقوقشان. می بینید که پنج کشور دارای حق وتو هستند و این یک واقعیت است و در این فضا کشورها تلاش می کنند قدرت خود را در ابعاد مختلف سخت و نرم گسترش دهند.

وی گفت: صنعت هسته ای به دلایل مختلف اعم از اقتصادی، صنعتی و فناوری منبع انرژی کشور است، آنها نمی خواهند ایران قدرت داشته باشد و به دنبال سلب این قدرت از ایران هستند.

واکنش ایران به ادعای غنی سازی 84 درصد

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: آنها هر زمان که بتوانند و فرصت دارند صنعت هسته ای ایران را بگیرند این کار را انجام می دهند. ایران یک کشور متوسط ​​و دارای موقعیت استراتژیک است و فکر می کنم اگر سیستم دیگری در ایران وجود داشت نمی گذاشتند ایران مستقل در این صنعت توسعه پیدا کند.

وی بیان کرد: امروز دستاوردهای ایران در زمینه مشتقات آب سنگین رشد فوق العاده ای داشته است و ما تنها کشوری در جهان هستیم که قادر به ایجاد انقلاب در نوع دوتریومی هستیم که می توان از آن برای تولید داروهای جدید استفاده کرد. درست است که این رشته دو بعد دارد، اما ابعاد صنعتی، تجاری و درمانی آن غیرقابل انکار است و وقتی بخواهند آن را از ما بگیرند، بخش گرانبهای صنعتی، تجاری و پزشکی را هم از ما خواهند گرفت.

وی تاکید کرد: موضوع هسته ای در ابعاد داخلی و خارجی سیاسی شده است. در سیاست خارجی از این منظر ایران را تحت فشار قرار می دهند و در داخل هم همه گروه های سیاسی به این موضوع نگاه می کنند.

کمالوندی در خصوص لزوم حفظ صنعت هسته ای گفت: حتی اگر روزی مثلاً همه این صنعت را دور هم جمع کنیم، در سایر حوزه های اقتصادی و فناوری های جدید با آنها مشکل خواهیم داشت، زیرا این صنعت در اقتصاد و اقتصاد تاثیرگذار است. فن آوری. انتقال و غیره. بنابراین لازم است آن را در داخل به عنوان یک موضوع ملی در نظر بگیریم. اختلاف نظر در مورد نوع تاکتیک طبیعی است، اما اصولاً برای حفظ این صنعت، همه ما باید در هر گروه و جناح سیاسی از آن دفاع کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: غنی سازی 60 درصدی فردو پاسخی به مصوبه قبلی شورای حکام آنها بود.

وی گفت: معتقدم که نمی توان به تنهایی مشکل را از راه های فنی و دیپلماتیک حل کرد. این مشکل باید از دو طریق فنی و سیاسی حل شود.

کمالوندی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: درست است که موضوع هسته ای با اقتصاد ما بیگانه نیست اما باید دید چقدر باید انعطاف داشته باشیم.

وی ادامه داد: در گذشته در پی برجام پانزده گزارش از آژانس داشتیم که نشان می‌داد ایران کوچک‌ترین تعهدات خود را نقض نکرده است. چه کسی این شرایط را تغییر داد؟ ما نباید آن را فراموش کنیم. اروپایی‌ها در اظهارات خود از آمریکا به خاطر خروج از برجام انتقاد می‌کردند، اما اکنون طوری صحبت می‌کنند که گویی ایران مسئول شرایط فعلی است.

وی گفت: صنعت هسته ای ایران در عرصه های مختلف در حال به ثمر نشستن است و دشمن در تلاش است تا ریشه این درخت را از بین ببرد. ما باید از این درخت مراقبت کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در 44 سال پس از انقلاب سرمایه گذاری عظیمی در حوزه نیروی انسانی در حوزه های مختلف علمی و فناوری های نوین انجام شده است و متأسفانه بخشی از این سرمایه عظیم از کشور خارج شده یا در حال رفتن است. ، اما این ظرفیت و توان نیروی کار در کشور ما بی نظیر است. از نظر فناوری و با نیروی مؤثر و توانمند فعلی، ده سال فرصت داریم تا از نظر علمی پیشرفت کنیم و همچنین برای دشمن مهم است که هرم جمعیتی ایران در سال های آینده و عملاً با تغییر هرم جمعیتی تغییر کند. نیروی انسانی جوانان ما از دنیای علم و دانشگاه بیرون خواهند آمد.

کمالوندی در خصوص نحوه رفع مشکلات باقیمانده با آژانس یادآور شد: حل و فصل مسائل باید از دو مسیر سیاسی و فنی انجام شود. مطالعات ادعایی یا PMD زمانی حل شد که توافق برجام محقق شد و ما به توافق فنی با آژانس رسیدیم.

وی در خصوص سوالات آژانس در مورد سه مکان و موارد جدید پشتیبان گفت: باید به این نکته اشاره کنم که آنچه در گزارش آژانس آمده 84 درصد ریزگرد است و 84 درصد غنی سازی ندارد. باید در کشور و در بیان این سوال از سوی مسئولان دقت شود. قبلا حداقل پنج مورد مشابه دیگر با آژانس داشتیم که با مکاتبه و مذاکره با آژانس مشکل حل شد. شما نمی دانید که نماینده رژیم صهیونیستی در جلسه توضیحات فنی آژانس که قبل از جلسه هیات دولت برگزار شد، در مورد این ذرات 84 درصدی چه هیاهویی به راه انداخت تا این موضوع را داغ نگه دارد. بهانه ای برای فشار بر ایران که خوشبختانه حق سوء استفاده از آن را ندارد.

وی در خصوص ادعای افزایش 50 درصدی بازرسی ها در سایت فردو گفت: برای اولین بار در فردو اورانیوم 60 درصد تولید کردیم که این موضوع از نظر پادمانی موضوع جدیدی است و حتی آژانس تجربه قبلی در این زمینه ندارد. در این خصوص گفت: تولید اورانیوم در فردو و نطنز از نظر تفاوت دارند. وقتی مواد با غلظت بالا به سایتی مانند فورد اضافه می شود، طبق توافق، کنترل های آژانس باید تشدید شود. بنابراین در بحث نظارت ها و بازرسی ها باید به نحوه انجام نظارت های فردو در بخش 60 درصدی پی برد و نوع بازرسی، سطح و تعداد آن در این چارچوب متفاوت خواهد بود. هشت بازرسی در فورد در یک ماه انجام شد که اکنون به یازده بازرسی افزایش یافته است.

وی در خصوص رویکرد آژانس در گزارش گیری گفت: مشکلی که داریم این است که آژانس هم به میخ می زند و هم به گرفتگی. ما ترجیح می دهیم آنچه به صورت شفاهی می گویند در گزارش کتبی مانند مطالب مطرح شده در جلسه فنی قبلی شورای حکام ثبت شود، اما متاسفانه اینطور نیست.

کمالوندی سفر رافائل گروسی به ایران را خوب و در جهت همکاری بیشتر دانست و افزود: در این روند همکاری و حل مشکلات گامی رو به جلو برداشته ایم اما آینده را در حال حاضر خاکستری می بینم، نه خوش بین هستم و نه بدبین. .

وی در مورد سوال نمایندگی منطقه مریوان افزود: قرار بود از ما در مورد رهاسازی مواد در این منطقه بپرسند اما وقتی آمدند به جای مشکل اصلی و سوال به موضوعات دیگری پرداختند که موضوع اصلی بحث ما با آنهاست. شما به سؤال خود پاسخ می دهید، با سؤالات دیگر چه می کنید؟ در حال حاضر بحث ما در اینجا در مورد اورانیوم 236 است که در آنجا کشف شده است. گفتیم اینها موادی است که توسط شرکتی که سالها پیش در زمان شوروی در آنجا فعالیت می کرد آورده است. رفتند پرسیدند که البته ما نمی دانیم از چه کسی و با چه کسی و پاسخ دادند که هیچکس نمی داند ما چه می گوییم. اورانیوم 236 ماده ای است که از فرآوری مجدد سوخت مصرف شده به دست می آید و این در صورتی امکان پذیر است که ما یک مرکز عظیم بازفرآوری داشته باشیم که به سختی آن را داریم، بنابراین سوال کاملاً روشن است.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *