صنعت سنگ با چهار مدل قانون مواجه است/ وجود پتانسیل تولید 30 میلیون تن سنگ در کشور
ای بی اس نیوز/ مرکز رئیس انجمن سنگ ایران درباره انواع قوانین و تاثیر آن بر این صنعت بیان کرد: برخی قوانین مانند پذیرش پروانه معدن به عنوان ضمانت نامه بانکی بسیار واضح است اما اجرا نمی شود، برخی قوانین مانند نحوه استفاده از حقوق دولتی، به درستی اجرا نمی شود، برخی از قوانین دقیقا اجرا می شوند، هر چند نامطلوب هستند، و برخی قوانین دو طرفه هستند و دولت قوانین را به صلاح خود تفسیر می کند.
بهرام شکوری شامگاه چهارشنبه 27 مهرماه در هفتمین نشست میز سنگ کشور که همزمان با پانزدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم ور محلات برگزار شد، گفت: تولید محدود به تغییر شکل سنگ نیست. مواد، اما هر فرآیندی که ارزش افزوده ایجاد کند، تولید محسوب می شود. ممکن است با این تعریف، اکتشاف نیز در زیر مجموعه تولید قرار گیرد و این روند ایجاد ارزش افزوده تا تولید محصول نهایی ادامه یابد.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم به مراحل پایانی هر زنجیره برویم، بیشتر تولید می کنیم و سپس ارزش افزوده بیشتری ایجاد می کنیم، اما با ایجاد عناوینی مانند محصولات خام و نیمه خام، معافیت های مالیاتی حذف می شود که مشکلاتی را ایجاد می کند. . . » برای تولیدکنندگان ایجاد شده است.
وی در خصوص حقوق دولتی معادن نیز گفت: حقوق دولتی تنها در استخراج مواد معدنی از زمین موضوعیت پیدا می کند و سود هر گونه اقدامی که بر ماده معدنی پس از استخراج که منجر به ایجاد ارزش افزوده برای آن شود به دولت باز می گردد. . کاربر.
شکوری با اشاره به ماده 14 قانون معادن و اصلاحیه شورای اسلامی در رابطه با این قانون گفت: تفسیر نادرست معاون سابق صمت از این قانون مشکلاتی را ایجاد کرد.
وی در خصوص انواع قوانین و تاثیر آن بر این صنعت گفت: برخی قوانین مانند پذیرش مجوز معدن به عنوان ضمانت نامه بانکی بسیار شفاف است اما اجرا نمی شود. شخصیت نامطلوب دقیقاً اعمال می شود و برخی از قوانین مضاعف هستند. دولت تفسیر خود را از قوانین انجام می دهد.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از بازگشت ارز ناشی از صادرات، ادامه داد: ارز ناشی از صادرات وارد بانک مرکزی می شود و به قیمت روز دلار در بازار آزاد به صادرکنندگان تحویل نمی شود و ارز لازم برای واردکنندگان به مقدار کافی عرضه نمی شوند.
شکوری گفت: سال گذشته پیشنهادی برای برگزاری شورای سیاسی سنگ مطرح شد و با وجود اینکه جلسه این شورا تشکیل شد، جلسات بعدی تشکیل نشد. با توجه به حضور کارشناسان این حوزه در شورا، برگزاری منظم جلسات آن ضروری است.
وی گفت: در صورت فعال شدن تمامی معادن کشور و فعالیت تمامی واحدهای فرآوری با ظرفیت کامل، پتانسیل تولید 30 میلیون تن سنگ در کشور وجود دارد. اگر این حجم وارد چرخه فرآوری شود و علاوه بر آن صادرات سنگ کوپ مانند ترکیه به میزان قابل توجهی انجام شود، رسیدن به حجم صادرات یک و نیم تا دو میلیارد دلاری دور از انتظار نیست.
رئیس انجمن سنگ کشور گفت: یکی از راه های افزایش فروش سنگ، شرکت در نمایشگاه های بین المللی و تسهیل در صدور ویزا است.
محمد حلاجیان، مدیر اجرایی نمایشگاه بین المللی سنگ ایران نیز در این نشست گفت: تصویب جدول سنگ کشور یک راهکار تخصصی و پیشنهادی برای وزارت حراست است که می تواند به حل مشکلات این حوزه کمک کند. ترکیه چه به عنوان هدف صادراتی و چه به عنوان بندر صادراتی به کشور ثالث در دسترس ترین کشور صادراتی سنگ ایران محسوب می شود.
انتهای پیام