صندوق نوآوری آماده حمایت از شرکتهای دانشبنیان دارویی است

روحالله ذوالفقاری همچنین اشاره کرد که در حوزه دارو، از لحاظ «مقدار تولید»، بخش بزرگی از نیاز کشور در داخل تامین میشود، اما از جنبه «ارزش ریالی» همچنان با چالشهای جدی روبرو هستیم که نیازمند توجه و تحلیل عمیق است. باید به سهم فناوری و ارزشافزوده فناورانه در زنجیره تأمین دارو توجه کنیم.
وی به افتتاح کارخانه آوان شیمی بهعنوان گامی موثر برای خودکفایی در تولید مواد اولیه دارویی اشاره کرد و افزود: این اقدام نویدبخش یک گام مهم در مسیر خودکفایی و دستیابی به بازارهای صادراتی است، اما این مسیر تنها از طریق فناوری و نوآوری قابل پیمایش است و بدون آن، حرکت به سمت آینده ممکن نخواهد بود.
ذوالفقاری همچنین با توجه به حضور سه گروه اصلی شامل شرکتهای دانشبنیان، سرمایهگذاران و مدیران دولتی که نقش تسهیلگران را ایفا میکنند، در این مراسم تأکید کرد: از همه این عزیزان میخواهم که با یک دیدگاه مشترک به این باور برسند که تنها مسیر پایدار و راهبردی برای توسعه صنعت دارو و صنایع پیشرفته کشور، مسیر فناورانه است. ما نیز در صندوق معاونت فناوری، متعهد به حمایت حداکثری از این مسیر و شرکتهای دانشبنیان هستیم.
ذوالفقاری در پایان یادآور شد: صندوق نوآوری آماده است تا از پروژههای تحقیق و توسعه حمایت کند و این اقدام میتواند هزینههای اولیه را کاهش دهد و زمینه تجاریسازی فناوریهای دارویی را فراهم آورد.
محمدرضا عبداللهی، مدیرعامل آوان شیمی در این مراسم
بیان کرد که این صندوق یکی از نهادهای چابک در حمایت از شرکتهای دانشبنیان است. فرآیند سریع تصمیمگیری و اعطای تسهیلات، موجب توسعه چشمگیر شرکتهای دانشبنیان، بهویژه استارتآپها و شرکتهای نوپا شده است.
وی همچنین درباره نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در پیشبرد این پروژه گفت: از میان نهادهای مالی و شبکه بانکی، تنها صندوق نوآوری بود که در دو مرحله، مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ما اعطا کرد. این حمایت معادل ۱۰ درصد از کل سرمایهگذاری پروژه است و تأثیر بسیاری در تحقق آن داشت.