چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

صنایع مجبور بودند 1 تا 5 درصد برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کنند

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر ادامه داد: راه دوم اتصال و اتصال از راه دور واحدهای صنعتی مجهز به کنتور و کنتاکتور هوشمند است و شرکت توزیع می تواند هر واحد را متصل و قطع کند. از راه دور کند، در این صورت هنگام مدیریت بار توسط شرکت های توزیع برق، واحدهای صنعتی که نیروگاه های خورشیدی نصب کرده اند می توانند به صورت جداگانه از قطع بار خارج شوند.

وی با بیان اینکه 50 هزار واحد صنعتی در بخش صنایع کوچک و متوسط ​​تنها در شهرها و نواحی صنعتی ایران وجود دارد، گفت: اگر هر واحد صنعتی به طور متوسط ​​200 کیلووات نیروگاه خورشیدی نصب کند، 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید برق خورشیدی خواهد بود. گیاهان ایجاد خواهد شد. وی گفت: وزارت نیرو بر اساس قرارداد خوراک 20 ساله، برق را با نرخ خوراک از صنایع سازنده نیروگاه های خورشیدی تا 3 مگاوات خریداری می کند. نرخ ها قیمت های خرید تضمینی پایه برای نیروگاه ها با ظرفیت تا 20 کیلووات معادل 1750 تومان و برای نیروگاه های 20 تا 200 کیلووات معادل 1650 تومان نیروگاه تا 3 مگاوات و خرید گارانتی.

به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر، انجمن ساتکا با شرکت‌های توزیع برق که در دوره کمبود برق و مدیریت برق توسط شرکت‌های توزیع، صنایعی که دارای انرژی خورشیدی هستند رایزنی می‌کند. نیروگاه های نصب شده شامل مدیریت از برق مستثنی شده و برق آنها قطع نخواهد شد. این امر به دو صورت امکان پذیر است. ابتدا تعدادی از واحدهای صنعتی مستقر در خط 20 کیلوولت داخل شهر باید نیروگاه خورشیدی بسازند تا مجموع توان تولیدی آنها به ظرفیت معینی از بار خط فوق برسد و در نتیجه کل خط از کاهش بار خارج شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتکا) گفت: بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایعی که تقاضای آنها بیش از یک مگاوات باشد، موظف به پرداخت 1 درصد در اولین دوره هستند. سال و تا سال پنجم 5 درصد برق مصرفی خود را از طریق احداث نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند. در غیر این صورت 1 تا 5 درصد برق مصرفی این صنایع با تعرفه تجدیدپذیر محاسبه و در قبوض آنها اعمال می شود که این قانون از ابتدای سال 1402 اعمال می شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: نرخ خوراک تضمینی تابع عوامل تعدیلی است که با تورم و افزایش نرخ ارز افزایش می‌یابد، به طوری که نرخ‌های پایه سال‌های گذشته در حال حاضر مشمول ضرایب تعدیل هستند تا اینکه پنج برابر و درآمد این مراکز پنج برابر شده است.

صالحی با بیان اینکه احداث نیروگاه توسط صنایع نیازمند مشوق است و یکی از این مشوق ها تضمین عدم قطع برق صنایع در صورت احداث نیروگاه تجدیدپذیر است، گفت: بر اساس مصوبه وزارت نیرو که ابلاغ شده است. در ژوئیه امسال، صنایع می توانند برق تجدیدپذیر تولید کرده، آن را به شبکه تغذیه کنند و همان مقدار برق را از شبکه دریافت کنند. به همین منظور قراردادی سه جانبه بین واحد صنعتی ستبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر) و توانیر منعقد شده است. درخواست بخش خصوصی این است که توانیر هر چه سریعتر برای تعیین انعقاد این قرارداد اقدام کند، زیرا موضوع قطع نشدن برق به توانیر مرتبط است. مبحث جبران برق با شبکه برای صنایع بزرگ مناسب است اما برای صنایع کوچک قابل اجرا نیست.

به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان کالاها و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر، بر اساس ماده 16 قانون جهش‌های تولید دانش‌بنیان، یک چهارم منابع بدست آمده که در سال 1402 برابر با حدود 400 میلیارد تومان تسهیلات در واحدهای صنعتی برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر با توجه به اینکه قانونگذار از یک سو به واحدهای صنعتی اقدام به احداث نیروگاه برق تجدیدپذیر کرده و از سوی دیگر مشروط بر اینکه تسهیلات لازم برای احداث نیروگاه نیز بر اساس این قانون نیمی از منابع بدست آمده برای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از صنایع مصرف می شود. این منابع در سال 1402 معادل حدود 800 میلیارد تومان است.

صالحی با بیان اینکه دو شهرک صنعتی شمس آباد و عباس آباد برای این منظور در نظر گرفته شده و در دست بررسی است، گفت: انجمن ساتکا با هدف پذیرایی از صنایع متقاضی احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و هماهنگی آنها با شرکت های فعال است. نیروگاه های تجدیدپذیر بستری را طراحی کرده اند که صنعت گران مصرف برق خود را بر روی آن وارد می کنند تا شرکت های فعال در حوزه انرژی های تجدیدپذیر بتوانند مشاوره های لازم را در زمینه ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر به آنها ارائه دهند. به لطف حضور حدود 200 شرکت فعال در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در این انجمن، این شرکت ها قادر به طراحی، امکان سنجی، تامین تجهیزات و احداث نیروگاه صنایع هستند.

وی با تصریح بر اینکه یک چهارم دیگر از منابع به دست آمده از طریق ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان صرف حمایت از آزمایشگاه های مرجع، شتاب دهنده ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر می شود که مقوله بسیار مهمی است. ما هنوز یک آزمایشگاه هستیم.» مرجع و تجهیزاتی برای آزمایش پنل های خورشیدی در کشور نداریم و تولیدکنندگان داخلی مجبورند محصولات خود را به آزمایشگاه های خارجی بفرستند که این امر مستلزم هزینه های بالایی است و باید با شرایط تحریم کشور مقابله کند. همچنین استارت آپ ها و شتاب دهنده ها می توانند نقش مهمی در توسعه صنایع انرژی های تجدیدپذیر در کشور داشته باشند و توجه ویژه ای را می طلبند.

به گفته وی، با توجه به اینکه ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان از ابتدای سال 1402 اجرایی می شود، انجمن ساتکا در روزهای 18 و 20 اسفندماه برای صنایع بزرگ همایشی را برگزار می کند که در آن به بحث حقوقی می پردازد. ، جنبه های فنی و اقتصادی مربوط به ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در صنایع مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم پتانسیل تولید برق از منابع تجدیدپذیر را به فعلیت برسانیم، گفت: این بازار چند میلیارد دلاری برای شرکت های انرژی های تجدیدپذیر است که ضمن تامین برق کشور می تواند صدها هزار شغل در کشور ایجاد کند. بخش انرژی به تنهایی در تمامی استان ها و شهرستان های کشور نیروگاه های تجدیدپذیر ایجاد می کند، اما این امر تاکنون مغفول مانده است، گفت: پیشنهاد ما به صنایع این است که صنایع مشمول این قانون حداقل 5 درصد نیروگاه های تجدیدپذیر را از محل احداث کنند. شروع، و لازم نیست هر سال این کار را انجام دهید توانایی را افزایش دهید. همچنین در صورت امکان برای آنها باید ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر بیشتری تا 50 درصد تقاضای مصرف کننده خود نصب کنند تا بتوانند درصد بیشتری از برق خود را از شبکه خارج کنند و دچار قطعی برق نشوند.

به گزارش ای بی اس نیوز، حمید صالحی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال های اخیر شاهد قطعی برق در اواخر بهار و تابستان بوده ایم، گفت: صنایع بزرگ با محدودیت در مصرف برق و در نتیجه کاهش تولید و همچنین کاهش برق واحدهای صنعتی مواجه شده اند. که در شهرهای صنعتی قرار دارند، یک روز در هفته قطع می شد، وی گفت: در فصل زمستان در سال به دلیل کسری سطح گاز در کشور شاهد قطعی مکرر برق در صنایع بوده ایم. این کاهش بار برای کشوری که پتانسیل بسیار قوی برای ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر، به ویژه نیروگاه های بادی و خورشیدی دارد، سازگار نیست.

400 میلیارد تومان تسهیلات برای صنایع برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر

انتهای پیام

پتانسیل 10000 مگاواتی نیروگاه خورشیدی بر پشت بام صنایع شهرهای صنعتی

باز کردن قفل برق تجدیدپذیر از صنایع بزرگ با شبکه

وی شرایط را برای صنایع کوچکی که در شهرها و نواحی صنعتی مستقر هستند متفاوت دانست و گفت: بسیاری از این صنایع روی یک خط برق 20 کیلوولت قرار دارند و شرکت های توزیع برق در هنگام مدیریت بار از کل منبع تغذیه استفاده می کنند. این خط را قطع می کنند بنابراین برق تمام واحدهای صنعتی که روی این خط هستند با هم قطع می شود. به قول معروف با هم خشک می سوزند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *