00:00 – 20 نوامبر 1403
سهام متوفی از 24 آبان ماه به صورت الکترونیکی از طریق درگاه ذینفع یکپارچه به وراث (شامل سهام) منتقل می شود.
واگذاری الکترونیکی سهام متوفی به وراث متوفی محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، اظهار کرد: یکی از خدماتی که توسط سپرده گذاری مرکزی ارائه می شود این است که این شرکت تمامی خدمات را ارائه می دهد. مشاركت كنندگان در بازار سرمايه با امكان واگذاري سهام متوفي كه سهام آنها كامل نيست از سالهاي قبل از طريق دفاتر پيشخوان انجام مي شد ولي عملاً پس از ارائه درخواست تشكيل مي شود در دفتر پیشخوان قرار می گیرد و مدارک به دلیل نقص سند ارسال می شود. یا برقراری ارتباط با مشتریان و انتقال این اسناد به شرکت سپرده گذاری مرکزی، این فرآیند زمان بسیار زیادی می برد و به صورت کاملا الکترونیکی به وراث منتقل می شود.
این مسئول گفت: بر این اساس وراث سجمیان به درگاه یکپارچه مشمولان بازار سرمایه مراجعه و کلیه مدارک را درب منزل بارگذاری می کنند و مابقی مراحل به صورت کاملا الکترونیکی یکی از مزیت های این طرح ارتباط مستقیم با مرکز است شرکت سپرده گذاری. تخمین زده می شود که روش قدیمی حدود 20 روز طول بکشد تا سهام واگذار شود و امیدوارم با این اتفاق الکترونیکی کمتر از دو روز دیگر واگذار کنیم.
وی می گوید: این سامانه در ۲۴ آبان ماه به طور رسمی رونمایی شد و کلیه مشمولانی که نیاز به دریافت و توزیع سهم الارث خود دارند می توانند به درگاه یکپارچه مشمولان مراجعه و مدارک را بارگذاری کنند و پس از آن فرآیند کاملا الکترونیکی می شود و این فرآیند در حال حاضر به صورت رایگان ارائه می شود.
در ادامه محمود حسنلو معاون توسعه فناوری و نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه پول در گفت و گو با ای بی اس نیوز گفت: از 24 آبان ماه جاری سهام متوفی به صورت الکترونیکی به وراث واگذار شده است. و مهم ترین مزیت در ارائه این سرویس این است که در 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته در هر کجا که هستند با دسترسی به سامانه DDN می توانند درخواست خود را برای انتقال و ثبت اسناد ارسال کنند. به ما این فرآیند در گذشته با مراجعه به دفاتر منتخب انجام می شد. کنتور دولتی آماده است.
این مسئول ادامه می دهد: مهم ترین ویژگی این سرویس پس از ورود به اینترنت، کاهش هزینه های مالی و صرفه جویی در وقت کاربران است که از دیگر ویژگی های مهم این سرویس، تبدیل الکترونیکی است.
وی بیان کرد: نکته بعدی این است که همه وراث می توانند بلافاصله از طریق سامانه ddn وضعیت پرونده خود را پیگیری کنند که قبلا امکان پذیر نبود و مدارک از طریق پست سریع السیر به سپرده گذاری مرکزی ارسال می شود و اصلا ارتباط مستقیمی وجود نداشت. . وجود یک محیط تعاملی با کارشناسان مربوطه برای رفع نواقص به عنوان مثال کمبود مستندات از دیگر مزایای الکترونیکی شدن این فرآیند است که در گذشته فرآیندی زمان بر بود.
این مقام مسئول میگوید: اکنون بر اساس الکترونیکی شدن فرآیند واگذاری سهام متوفی به وراث، با توجه به ورود درخواستها به سپردهگذاری مرکزی، روندها سریعتر میشود و ظرف دو روز آینده واگذار میشود.
لازم به ذکر است واگذاری الکترونیکی سهام متوفی به وراث علاوه بر کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان، سرعت رسیدگی را نیز افزایش می دهد، روندی که به گفته مسئولان در حال حاضر رایگان خواهد بود.