شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

صدور پروانه ساختمانی هفت خوان در کشور / تاثیر بی رویه تقاضای سازنده بر تمدید پروانه های ساختمانی – اخبار راه و مسکن – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

محقق مرکز پژوهش های مجلس در برخی موارد این سازندگان تخلفات جدی دارند، افزود: باید برای صدور پروانه مسکن همان طور که بسیاری از شرکت ها تعریف کردند، یک فروشگاه تک مرحله ای در نظر گرفته شود.

عبدلی گفت: در این راستا شورای عالی استان ها و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور برای راه اندازی این سامانه با همکاری وزارت راه و شهرسازی پیشقدم شوند. با انجام این کار، شخصی که پرونده او را مدیریت می کند می تواند پرونده خود را در تمام مراحل پیگیری کند.

absnews

محمدرضا عبدلی در گفت وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با اشاره به اینکه میانگین پروانه های ساختمانی در بسیاری از کشورها دو هفته است، اظهار داشت: دو هفته کاری در کشور ما به طور رسمی 43 روز تعریف شده است، اما حتی در دورافتاده ترین شهرها 60 روز فرصت نداریم تا پروانه ساختمانی صادر کنیم.

وی با اشاره به اینکه در برخی موارد طولانی شدن روند صدور پروانه های ساختمانی ناشی از طمع سازندگانی است که به دنبال صرفه جویی حداکثری هستند، ادامه داد: این گروه از سازندگان خواهان بیشترین تراکم هستند.

عبدلی یادآور شد: اگرچه در دوره های قبلی شوراهای شهر مانند تهران از شهرداری خواسته شده بود لایحه ای در این زمینه ارائه کند، اما این لوایح همچنان در شورای شهر باقی مانده و روندی – مثبت – را شاهد نیستیم.

محقق مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در خصوص میزان پولی که این دلالان از مالک و سرمایه گذار دریافت می کنند، گفت: طبق صحبت هایی که با بسیاری از سازندگان داشته ایم، هزینه رسمی پروانه بین 5 تا 10 درصد است. و از سوددهی منطقه بالاتر است.»

وی ادامه داد: حتی در مناطق شمالی تهران در منطقه یک، منطقه 3، منطقه 5 که جزو مناطق با سودآوری بالا برای سازندگان هستند، حتی به بیش از 20 درصد هم رسید. اما در بیشتر شهرها، 2-3٪ در واقع بالای آن 5-10٪ است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر دفاتر خدمات الکترونیک شهرستان آن صلاحیتی که باید و شاید ندارند را ندارند. قرار بود تمام حمایت ها از معاونت معماری شهرداری به دفاتر خدمات الکترونیک شهر برود و شهرداری ها بیشتر نقش دولتی داشته باشند اما متاسفانه هنوز مصوبات نهایی توسط خود شهرداری ها صادر می شود.

وی در پاسخ به این سوال که چه گروه هایی در این دفاتر خدمات الکترونیکی در سطح شهر نفوذ کرده اند، افزود: افرادی که به جرأت می توان گفت سوداگر و دلال هستند. این افراد در ازای کاهش زمان لازم برای تکمیل مراحل به عنوان مثال و جابجایی شیفت از مالک یا سرمایه گذار غرامت دریافت می کنند. به عنوان مثال، برای تأیید نزولی، کارشناسان دفتر باید مراجعه کنند. ممکن است اداره به شما بگوید که سه روز دیگر نوبت شما می‌رسد، اما افرادی هستند که می‌توانند آن نوبت را به همان روز منتقل کنند.

عبدلی افزود: متأسفانه گروه‌هایی به برخی از دفاتر خدمات الکترونیک شهر نفوذ کرده‌اند.

وی با بیان اینکه به طور میانگین در شهر تهران صدور پروانه ساخت بیش از 240 روز طول می کشد، افزود: در منطقه یک تهران دریافت برخی از پروانه ها بیش از یک سال طول می کشد. به گفته برخی از تولیدکنندگان، این زمان 13 ماه، 14 ماه و حتی 30 ماه به طول انجامید.

کارشناس مرکز پژوهش های مجلس پیش از این به روند سخت صدور پروانه ساختمانی در کشور اشاره کرده بود و می گفت: در فرآیند صدور پروانه ساختمانی با شوراهای معماری در مناطق به ویژه کلانشهرها از جمله تهران مواجه هستیم. . ما با کمیته‌های نما مواجه هستیم که بسیاری از آن‌ها مکانیسم مدونی ندارند و به شکلی دقیق‌تر عمل می‌کنند.

کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرداری ها وارد شرکت ها می شوند، گفت: به عنوان مثال برای دریافت امضا علیرغم اینکه رسما اعلام می شود روز کاری باید درج شود اما شاهد این موضوع هستیم. هنگامی که توسط دفتر خدمات الکترونیکی ارجاع می شود.” شهرداری ممکن است مجبور باشد روزها و در برخی موارد یک هفته برای یک تاییدیه منتظر بماند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *