وی تاکید کرد: تصمیمی برای توقف صدور ویزای توریستی گرفته نشده است.
دکتر کمال حیدری معاون وزیر بهداشت نیز از ممنوعیت روادید برای افرادی که قصد سفر از این کشورهای آفریقایی به ایران را دارند خبر داد و گفت: یکی از شرایط ورود به کشور داشتن کارت واکسیناسیون و البته … از کشورهای دیگر وارد کشور شود.» فرد مبتلا نسبت به ما حساس تر است و اگر فرد علائمی داشته باشد معاینه و آزمایش می شود. وزارت راه ها محل قرنطینه را برای مبتلایان در نظر گرفته است و اگر آزمایش منفی باشد. دوباره می توان آن را قرنطینه کرد.
در ایران، ستاد ملی مدیریت ولیعهد، ورود شش کشور آفریقایی بوتسوانا، آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو و سواتینی را در روز شنبه 27 دسامبر ممنوع کرد.
لیلا اژدری، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این نگرانی ها تاکید کرد که بحث از سرگیری صدور ویزای توریستی ایران مطرح نیست.
انتهای پیام/
با گسترش سویه جدید کرونا، ویروسی به نام “omicron” توسط کشورهای بیشتری محدود شده است. برخی کشورها از جمله ژاپن به سرعت مرزهای خود را به روی همه مسافران بستند و برخی دیگر مانند ایالات متحده در آستانه بازنگری در سیاست های سفرهای خارجی خود هستند. با این حال، سازمان جهانی بهداشت (WHO) معتقد است که این ممنوعیتهای عمومی نه تنها از گسترش ویروس جلوگیری میکند، بلکه بر زندگی مردم فشار وارد میکند و در عین حال میتواند کشورهای دیگر را نیز به آن سوق دهد. اعمال ممنوعیت ها اطلاعات کامل مشابه این سازمان ارائه ندهید.
همزمان با بسته شدن حریم هوایی ایران به روی شش کشوری که ویروس Omkiron در آنها شناسایی شده است، نگرانیهایی در مورد صدور مجدد ویزای توریستی ایران نیز ابراز شده است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) همچنین در اطلاعیه اخیر خود از افراد آسیب پذیر واکسینه نشده از جمله افراد مسن خواست تا قبل از تعطیلات و کریسمس سفرهای خود را به تعویق بیندازند.
اگرچه دکتر محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، گفت: پرواز مستقیم از ایران به این کشورها نداریم، اما اعلام کردهایم از ورود غیرایرانیها به ایران جلوگیری میکنیم. این کشورها و ایرانیانی که می خواهند سفر کنند. آنها باید در پست های مرزی قرنطینه شوند تا زمانی که دو آزمایش PCR منفی شوند. حتی یک فرد می تواند تا 14 روز در مرز قرنطینه بماند. این اطلاعات در اختیار کارکنان ما و سفارت های ما در این کشورها قرار می گیرد.
وی افزود: ممنوعیتی که اجرا شده ربطی به موضوع ویزای توریستی ایران ندارد و مربوط به رفت و آمد به کشورهایی است که مسیر جدیدی مشخص شده و سازمان بهداشت جهانی نیز هشدار داده است که به این مقاصد سفر کنند. “
اعمال این محدودیت ها شایعاتی را در مورد از سرگیری صدور ویزای توریستی ایران به راه انداخته است. صدور ویزای توریستی ایران در اوایل سال 1399 با تصمیم ستاد کل مدیریت ولیعهد کشور متوقف شد و تنها برای اتباع خارجی که قصد سفر به ایران برای مقاصد پزشکی، آموزشی و تجاری را داشتند، روادید صادر شد. در آبان 1400، پس از 20 ماه تعلیق، صدور ویزای توریستی ایران با پیگیری های مکرر از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به دستور رئیس جمهور از سر گرفته شد. با این حال، پاسخ دهندگان نشان می دهند که گردشگران در انتخاب ایران به عنوان مقصد سفر محتاط هستند. بسیاری از آژانس ها و گردشگران خارجی از تعداد دقیق واکسیناسیون و درمان در ایران اطلاعی ندارند و وزارت خارجه در بسیاری از کشورها ایران را به عنوان کشوری در معرض خطر بهداشتی معرفی کرده اند که این خطر را افزایش داده است. . تورگردانان ایرانی اخیراً از وزارت امور خارجه، بهداشت و گردشگری خواسته اند تا برای رفع ترس از سفر به ایران، اطلاعات مشخصی در زمینه پیشگیری و واکسیناسیون شهروندان ایرانی در اختیار کشورها قرار دهد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز