وی افزود: “در دوران اخیر ، عراق به دنبال نقش متعادل تری در منطقه بوده است و دستیابی به این نقش به اراده مردم و دولت عراق از یک سو و اراده کشورها و کشورهای همسایه بستگی دارد. به عنوان ایالات متحده ، فرانسه و بریتانیا ، “او گفت. جمهوری اسلامی حمایت خود را از نقش ثبات بخش عراق در منطقه اعلام کرده است.
وی تاکید کرد: نزدیک شدن این دو کشور ظاهراً به مذاق برخی از قدرتها و نیروهای منطقه و خارج از منطقه نمی رسد ، بنابراین آنها سعی می کنند این فاصله را افزایش دهند تا از مجاورت ، همکاری و همبستگی تهران و ریاض جلوگیری شود. به
زنگنه خواستار بازتعریف راه حل های موجود برای چالش های گوناگون سیاست خارجی دولت سیزدهم شد و گفت: “جمهوری اسلامی ایران باید در اسرع وقت سیاست خارجی خود را بازتعریف کند و با توجه به تحولات ، آن را برای جهان درک کند. منطقه ای و بزرگتر تحولات که در جهان اتفاق می افتد زیرا وجود یک دولت مبهم در معادلات بین المللی می تواند به ضرر کشور باشد.
وی افزود: جمهوری اسلامی باید به فکر نقش بزرگتری در منطقه و جهان باشد و خود را برای ایفای نقش های بزرگتر در مسائل منطقه ای و جهانی آماده کند.
وی ادامه داد: قدرت های بزرگ نمی خواستند این اتفاق بیفتد زیرا علاقه و فرصت آنها ادامه جنگ علیه یمن بود تا بتوانند سلاح های بیشتری بفروشند و حضور خود را در منطقه گسترش دهند و اراده دو کشوری را که در یمن حمله کردند ، گسترش دهند. نفوذ خود را دارند
وی با اشاره به منافع برخی مناطق و جهان گفت: “در عین حال ، برخی از کشورها مانند عراق می خواهند درگیری های بین تهران و ریاض را حل کنند زیرا ادامه تنش ها بر ثبات سیاسی آن کشور تأثیر منفی می گذارد.” اختلاف بین ایران و عربستان سعودی وجود دارد. بنابراین سعی می کنند تنش ها را کاهش دهند.
این دیپلمات سابق درباره نقش بغداد در میانجیگری بین تهران و ریاض گفت: «عراق در مقاطع مختلف ، به ویژه در روابط ایران و عرب ، نقش های متفاوتی در منطقه ایفا کرده است ، و حتی در یک بازه زمانی به یک ابزار فشار تبدیل شده است. علیه جمهوری اسلامی ایران. “شد.
نماینده سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی گفت که تنش بین تهران و ریاض وضعیت سیاسی یمن ، عراق ، سوریه و حتی لبنان را تحت الشعاع قرار داده است. ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند و آن را بپذیرند ». نمی توان یکدیگر را از بین برد و به سمتی دیگر رفت تا قدرت دو کشور و کشورهای منطقه وقف توسعه و صلح در منطقه شود.
این کارشناس مسائل بین الملل در مورد اختلافات تهران و ریاض در مسائل منطقه ای به ویژه جنگ یمن صحبت کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با رفتار عربستان سعودی با یمن و از ابتدا و قبل از حمله نظامی به ریاض و متحدانش خواستار راه حل سیاسی شدند. و پس از شروع حمله ، وی پیشنهاد کرد عملیات علیه یمنی ها متوقف شود تا در شرایط سیاسی بهتر ، احزاب سیاسی کشور بتوانند به سمت آشتی و همگرایی پیش روند.
صباح زنگنه در گفت و گو با ای بی اس نیوز ، سابقه اختلاف تهران و ریاض و مذاکرات اخیر دو کشور را یادآوری کرد که ممکن است بر این تحولات نیز تأثیر بگذارد.
وی افزود: حضور و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط متفاوتی را ایجاد کرد و این شرایط برای عربستان یا تعدادی از کشورها کمتر قابل هضم بود. به همین دلیل اقدامات مختلفی برای محدود کردن این حضور و نفوذ ایرانی انجام شده است.
زنگنه با تأکید بر اینکه شکل گیری یک نوع عقلانیت سیاسی در دو کشور می تواند وضعیت تحمیل شده به دو کشور را تغییر دهد ، گفت: تهران و ریاض می توانند ساختار جدیدی از روابط را بر اساس تفاهم و اعتماد شکل دهند و این چشم انداز بسیار دور است نیست ، اما کاملاً قابل دستیابی است و اراده سیاسی هر دو کشور می تواند این چشم انداز را اجرا کند و نتیجه به نفع هر دو کشور و کل منطقه خواهد بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز