چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

صالح آبادی عامل اصلی رشد نقدینگی را اعلام کرد

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در رابطه دولت و بانک ها تعهداتی وجود دارد که بر دوش بانک ها گذاشته می شود و باید این رابطه اصلاح شود زیرا با افزایش تسهیلات تکلیفی، بدهی از دولت به بانک‌ها افزایش می‌یابد، به بانک مرکزی می‌رود که یکی از مولفه‌های پایه پولی را بیشتر افزایش می‌دهد. عدم کفایت سرمایه، مسدود شدن دارایی های بانک ها در بخش های فاقد نقدینگی و افزایش معوقات بانکی نیز ریشه نابرابری بانک هاست. اضافه برداشت بانکی کاهش یابد و عملکرد سیستم بانکی شفاف شود.

رئیس کل بانک مرکزی خرید ارز از سامانه نیما و فروش آن با نرخ 4200 تومان در سال گذشته را یکی از دلایل اصلی افزایش پایه پولی در آن سال دانست.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در سال گذشته خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی از محل واحد خرید ارز به صورت نیم بها و فروش با نرخ ترجیحی افزایش یافت. وقتی بانک مرکزی ارز را از دولت می خرد و ریال را به دولت می دهد، بحث افزایش پایه پولی به دست دولت می افتد.

بانک ها 170 هزار میلیارد به بانک مرکزی بدهکار هستند

وی با تاکید بر اینکه بودجه سال آینده نباید نامتعادل باشد، گفت: سال گذشته 459 هزار میلیارد تومان پایه پولی بود که 110 هزار میلیارد تومان آن مربوط به 4 میلیارد دلار درآمد خرید کالاهای اساسی بود که 6 کسری داشت. میلیارد این کسری از 6 میلیارد بازار با نرخ نیم خریداری و با نرخ 4200 تومان هزینه شد که منجر به ایجاد نقدینگی شد.

وی با بیان اینکه در ابتدای سال جاری دولت 55 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی وام گرفته است، افزود: میزان پول پایه تاکنون 560 هزار میلیارد تومان است که 530 هزار میلیارد آن خالص دارایی های بانک مرکزی است. دولت و بانک مرکزی روابط پولی و ریالی دارند که بر پایه پولی و رشد نقدینگی تاثیرگذار است که باید اصلاح شود.

مقدار پایه پولی 560 تریلیون است

ادامه بده…

صالح آبادی با اعلام اینکه حدود 170 هزار میلیارد تومان بدهی بانک به بانک مرکزی که یکی دیگر از عوامل رشد پایه پولی است، گفت: ارائه تسهیلات و خدمات و ارتباطی که بین بانک و مشتریان شکل می گیرد باید برای بهتر شدن اصلاح شود. توزیع و شفافیت یک قدم برداریم البته این موضوع تنها در اختیار بانک مرکزی نیست و سایر دستگاه های دولتی و غیردولتی نیز باید همکاری کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، علی صالح آبادی در یک برنامه تلویزیونی اصلاح نظام بانکی را یکی از مهمترین محورهای اصلاح نظام اقتصادی خواند و گفت: برای اصلاح نظام بانکی، رابطه بانک مرکزی و دولت، دولت و بانک ها و بانک مرکزی با بانک ها و همچنین بانک ها باید با مشتریان اصلاح شود. یکی از ریشه های ایجاد نقدینگی از پایه پولی، افزایش خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی است. زیرا بانک مرکزی بانکدار دولت است و زمانی که ارزهای خارجی به ریال تبدیل می شود، پایه پولی را افزایش می دهد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *