سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

صادرات مواد تشکیل دهنده اصلی صنعت عطر به کشورهای اروپایی/درآمد بالای تولید اسانس در مقیاس CC


یکی از ارزشمندترین ارقام دارویی و صنعتی گیاه آنغوزه در نیشابور ایران می روید که با کشت این گیاه و فرآوری آن محققین یکی از واحدهای فناور توانستند اسانس این گیاه را تولید کنند که یکی از گیاهان دارویی است. مواد اولیه صنعت عطرسازی در حال حاضر این محصول به کشورهای اروپایی صادر می شود و به گفته این محققان، اسانس این گیاه در مقیاس چند سی سی درآمد زیادی هم برای کشاورزان و هم برای کشور ایجاد می کند.

تیمور تیموریان، مدیرعامل این واحد فناور در گفت وگو با ای بی اس نیوزگیاه دارویی-صنعتی آنغوزه را گیاهی مرتعی دانست که در طبیعت می روید و در کشورهای مختلف دارای گونه ها و گونه های متفاوتی است و خاستگاه این گیاه ایران می باشد.

وی بیان کرد: این گیاه در کشور دارای جمعیت های مختلفی مانند جمعیت های ‘شیراز’، ‘خراسان شمالی و جنوبی’، ‘اصفهان’ و ‘طبس’ است ضمن اینکه در تاجیکستان و افغانستان نیز می روید، اما صمغ و خواص هر کدام کدام یک از این جمعیت ها با یکدیگر متفاوت هستند؟

تیموریان با تاکید بر اینکه این گیاه از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، یادآور شد: صمغ این گیاه به صورت غیر خام و فرآوری نشده تا کیلویی 5 میلیون تومان خریداری می شود و این ضمن استفاده از روش های فرآوری از جمله اسانس گیری و تهیه آن می باشد. امکان افزایش ارزش اقتصادی این گیاه وجود دارد.

مدیر کل این واحد فناور با اشاره به اینکه کشت این گیاه می تواند منبع درآمدی جایگزین برای دامداران و کشاورزان ایجاد کند، افزود: در حال حاضر به دلیل خشکسالی، کشاورزان از نظر تامین معیشت تحت فشار هستند و کشت محصولات کشاورزی این گیاه را می توان به آنها عرضه کرد.

وی گیاه آنغوزه را گیاهی کم آب عنوان کرد و ادامه داد: این گیاه در شرایط 250 میلی متر بارندگی در سال رشد می کند.

تیموریان جوانه زنی این گیاه را یکی از چالش های کشت آن عنوان کرد و ادامه داد: در این تلاش این چالش حل شد و با استفاده از روش های علمی خواب فیزیولوژیکی بذر شکسته شد و موفق به جوانه زدن و استقرار این گیاه شدیم.

وی با اشاره به اینکه نهال های قابل انتقال گیاه آنغوزه در این شرکت تهیه شد، خاطرنشان کرد: کاشت این نهال ها نیاز به نگهداری خاصی ندارد و نهال های قابل انتقال را می توان به مدت چند ماه در یخچال بدون آسیب رساندن نگهداری کرد. به زمین مورد کاشت منتقل شود.

تیموریان جلوگیری از صادرات خام این گیاه را یکی از برنامه های اصلی این شرکت برشمرد و افزود: نه تنها برنامه ای برای صادرات این گیاه خام نداریم، بلکه بزرگترین طرح بهره برداری از آنغوزه که شامل برداشت 18 تن است. از گیاهان، در این تجارت تعریف شده است، ما ساخته ایم

به گفته وی، این طرح که شامل برداشت گیاه آنغوزه است در اراضی نیشابور اجرا شد.

وی یادآور شد: زمانی که عملیات بهره برداری اجرا شود، کارخانه را می توان تخریب کرد. زیرا این گیاه تاکنون برداشت شده است، اما معرفی مجدد این گونه به طبیعت صورت نگرفته است. از این رو این رویکرد به جمعیت این گونه آسیب جدی وارد کرده و حتی در برخی مناطق انقراض محلی نیز رخ داده است.

تیموریان افزود: برای جلوگیری از انقراض این گونه گرانبهای گیاهی، کاشت مجدد زمین ضروری است. اما از آنجایی که انگوزه گیاهی وحشی است; جوانه زنی آن بسیار کم و کمتر از 1-2 درصد است اما با تحقیقات دو ساله ای که انجام دادیم خواب بذر شکسته شده و جوانه زنی این گیاه صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: شاخه های تهیه شده از این گیاه آماده انتقال به مزرعه است و میزان زنده گیری این گیاه در مزرعه بالغ بر 80 درصد برآورد شده است.

مجری طرح خاطرنشان کرد: با این روش می توان این گیاه را در مناطق حساس کشت کرد.

وی با ارزش ترین رقم این گیاه را رقم رویش در نیشابور ایران دانست و گفت: تحقیقات ما نیز بر روی این رقم و بذرهای آن متمرکز بود.

تیموریان افزود: تفاهم نامه هایی برای توسعه این پروژه منعقد شده و همچنین مجوزهای کشت این گیاه نیز از مراجع ذیصلاح دریافت شده و سرمایه گذاری برای توسعه این گیاه نیز انجام شده است. شرکت. .

وی با اشاره به تولید فرآورده های جانبی گیاه آنغوزه گفت: 8 محصول فرعی این گیاه تولید کرده ایم که اسانس آنغوزه یکی از فرآورده های جانبی این گیاه است. این اسانس برای صنعت عطرسازی استفاده می شود.

به گفته این محقق، استفاده از این اسانس در عطرها باعث ماندگاری بوی عطرها می شود. از این رو اسانس آنغوزه یکی از پرمصرف ترین مواد اولیه در صنعت عطرسازی محسوب می شود.

تیموریان با تاکید بر صادرات اسانس این گیاه گفت: این گیاه به عنوان ادویه به هندوستان و به عنوان اسانس به کشورهایی مانند فرانسه، سوئیس و آلمان نیز صادر می شد. نمایندگی های ما در هند، افغانستان و اروپا بازاریابی و فروش را انجام می دهند.

وی با تاکید بر اینکه این محصول درآمدزایی بالایی در مقیاس «سی سی» دارد، خاطرنشان کرد: روغن آنغوزه نیز از دیگر محصولات تولیدی این شرکت است که کاربردهای صنعتی فراوانی دارد.

به گفته تیموریان، این گیاه خاصیت ضدعفونی کنندگی نیز دارد و تحقیقات آنها نشان می دهد که این گیاه می تواند عفونت ریه را درمان کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *