اجتماعی

صادرات برق به عراق به جای گاز/برای ما رقیب ایجاد نکنید • رکنا

حمیدرضا صالحی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در ارزیابی صادرات گاز ترکمنستان به عراق از طریق ایران، اظهار کرد: در این زمینه دو گزینه داریم، یا موافقت کنیم که مسیر ترانزیتی گاز ترکمنستان، روسیه یا هر کشور دیگری باشد. یا گزینه بهتری که می تواند ما را در مسیر تبدیل شدن به هاب در منطقه قرار دهد این است که خریدار گاز سایر کشورها باشیم و این گاز دریافتی را بفروشیم و در واقع از این طریق قیمت ها را در منطقه تعیین کنیم و بتواند با همه خریداران به توافق برسد.

وی افزود: ما می‌توانیم از ترکمنستان گاز بخریم و نیاز کشوری مانند عراق را تامین کنیم یا با این کشورها کنسرسیوم بین‌المللی ایجاد کنیم و گاز را از شرق به غرب ایران منتقل کنیم. در واقع ایران نباید یک مسیر ترانزیتی باشد، باید بخرد و بفروشد و در این بازی نقش تعیین کننده ای داشته باشد، اما مشکل دیگر این است که ما باید سپرده های خودمان را فعال کنیم، یعنی فقط گاز ترانزیت نکنیم و بپذیریم که گاز دیگران فروخته می شود و خریدار کشور همسایه ای است که زمانی مشتری ما بوده است. زیرا گاز کشورمان راضی نیست و سیاست هایی که تاکنون در حوزه انرژی در پیش گرفته ایم موفق نبوده است.

این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: بهترین راه حل در حوزه گاز توسعه میادین خود، شیرین سازی و برداشت گاز است. از این طریق می توانیم کسری خود را برطرف کنیم و همچنین نیاز گاز همسایگان خود را تامین کنیم. در این راستا می توان با عراق، ترکیه و سایر کشورهای همسایه قراردادهای بلندمدت گازی منعقد کرد و درآمدی را که به دست می آوریم بر اساس توسعه صنعت گاز هزینه کرد. این یعنی تامین نیازهای کشور و همسایگانمان.

وی گفت: به نظر می رسد تا 20 سال آینده انرژی های فسیلی به تدریج حذف شود و هیچکس حتی گاز خریداری نکند زیرا انرژی خورشیدی، خورشیدی و بادی جایگزین انرژی های فسیلی می شود، به عنوان مثال سال گذشته 84 درصد سرمایه گذاری ها در بخش تولید برق انجام شد. ; در زمینه انرژی های تجدیدپذیر قیمت پانل ها روز به روز کاهش می یابد و به این ترتیب نیاز به سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی در این زمینه کاهش می یابد و سوخت های فسیلی به تدریج کنار گذاشته می شوند، پس بهتر است ما باشیم. بتواند از منابع خریداران در 20 سال آینده استفاده کند. ما برای توسعه میادین گازی و ایجاد درآمد برای نسل آینده گاز دریافت می کنیم.

صالحی حفظ شرایط فعلی و موافقت با تبدیل شدن به مسیر ترانزیت گاز همسایگان در درازمدت را منجر به از دست دادن مشتریان و جایگاه بازیکن در حوزه گازی دانست و گفت: در صورت تبدیل شدن ایران به مسیر ترانزیت گاز همسایگان؛ ما مشتریان فعلی خود از جمله ترکیه، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس را از دست خواهیم داد، یعنی اگر بخواهیم مسیر ترانزیت گاز برای فروشندگان دیگر باشیم، برای خودمان رقیب خواهیم شد. اگرچه ما نمی توانیم گاز خود را قیمت گذاری و صادر کنیم، به عبارت دیگر، به یک فروشنده و بازیکن جدید کمک کرده ایم که وارد عرصه ای شود که ما نیز باید با آن رقابت کنیم: ما گاز می خریم و می فروشیم – به هر کشوری که مشتری است و می فروشیم. خریدار

وی یادآور شد: موضوع دیگری که می توانیم در زمینه صادرات انرژی به عراق دنبال کنیم، صادرات برق به این کشور به جای گاز است زیرا اگر گازرسانی به آنها کنیم، فرصت توسعه صنایع از جمله مجتمع های پتروشیمی را خواهند داشت. ما محصولات خود را نمی خریم و رقیب می شویم، اما اگر بخواهیم گاز را جایگزین کنیم. برق بفروشیم در واقع ما این ارزش افزوده را در کشور خودمان حفظ کرده ایم.



رکنا نیوز

اخبار خبرگزاری رکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا