شکاف نسلی منحصر به ایران نیست/کاهش تأثیر نهاد خانواده و سیاست بر جوانان

شاید نسل جدید ندانند به چه چیزی اعتراض می کنند
این فعال رسانه ای افزود: در گفتگو با نسل جدید متوجه می شویم که آنها پیشنهاد قطعی ندارند و فقط معترض هستند; حتی ممکن است ندانند به چه چیزی اعتراض می کنند. از طرفی در کشور ما ناهنجاری هایی وجود دارد و من هم با برخی کارکردهای کشور مانند آموزش و پرورش مخالفم.
وی با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات موجود باید اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت انجام شود، گفت: موضوع برگزاری اعتراضات قانونی باید حل شود. دولت ها دوست ندارند معترضان را ببینند، بنابراین وزارت کشور اجازه اعتراضات سیاسی را نمی دهد.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: یکی از دلایل اعتراضات نسل جوان ناامیدی از آینده است که ریشه آن را در مسائل اقتصادی می توان جست. اکثر مشکلات تا زمانی که مشکلات اقتصادی حل نشود حل نمی شود. جامعه مضطرب است و نسل جوان بیشتر مضطرب است. باید به مطالبات نسل جوان توجه شود و اگر مشکلات اقتصادی حل نشود این اعتراضات تکرار می شود.
عبدی با طرح این سوال که چگونه آموزش و پرورش نتوانسته دهه 80 را شناسایی کند و جوانان و مجموعه آنها باعث شکل گیری نسلی شده که شناخته نشده باشد و افزود: این چیزی نیست که جامعه می خواهد. در نتیجه، این نسل، نسلی بیگانه با ارزش های گذشته، به شدت فردی است که توسط نهاد دین و سیاست اجتماعی نشده است.
این فعال رسانه ای اصلاح طلب اعتراضات امروز را محصول جهل دهه 80 عنوان کرد.
وی با بیان اینکه نباید نقش رسانه های خارج از ایران را در شکل گیری نسل جدید نادیده گرفت، افزود: البته قبول دارم که بخشی از این تاثیرات ناشی از ضعف رسانه ماست. کل نظام رسانه ای ما در مقابل رسانه هایی که متعلق به کشور نبودند بسیار بد رفتار کردند.
به گزارش خبرنگار احزاب ای بی اس نیوز، نشست گفت و گو با موضوع «تحلیل نقش و خاستگاه دهه 80 در تنش های اخیر» صبح امروز یکشنبه با حضور عباس عبدی پژوهشگر و فعال رسانه ای و ناصر ایمانی پژوهشگر و پژوهشگر برگزار شد. فعال رسانه ای
این فعال رسانه ای با بیان اینکه با پیشرفت بشریت، روند اجتماعی طولانی شده است، گفت: روند جامعه پذیری در ایران در سه دهه گذشته دچار مشکلاتی بوده است. خانواده، مذهب، سیاست، رسانه و اقتصاد نهادهایی هستند که کودک را اجتماعی می کنند، اما این نهادها در طول زمان تغییر کرده اند.
ایمانی اضافه کرد: سیاستمداران باید اجازه دهند تحقیقات جدی توسط روانشناسان اجتماعی انجام شود تا ریشه این اختلافات را ببینند و ببینند چه تغییراتی در بخشی از این جامعه رخ داده است. با اعتراف به مسائل می توان شکاف نسلی را کاهش داد.
این فعال رسانه ای درباره راه های برون رفت از شرایط فعلی گفت: فرض کنید همه مشکلات کشور تقصیر اصلاح طلبان ماست. اگر امروز بگوییم دروغ و ریا غلط است و آن را اصلاح کنیم، یک گام به جلو است. من با پیشنهاد آقای ایمانی موافقم که باید دید واقعیت چیست.
وی بیان کرد: در گذشته پذیرش فرهنگی نسل ها از طریق خانواده و پس از آن به محلات و مساجد محدود می شد. اما در طول 20 یا 30 سال گذشته، یک شکاف نسلی وجود داشته که فضای مجازی بسیار موثر بوده است. در واقع، محل اصلی انتقال اطلاعات به نسل ها که زمانی خانواده بوده، وارونه شده است.
عبدی خواستار احترام به خواست مردم شد و گفت: شاید اراده مردم را هم دوست نداشته باشم اما باید بپذیرم. یک راه هم برای پرسیدن نظر مردم وجود دارد که نظرسنجی، نظرسنجی و رفراندوم است. اما باید نظر مردم را جویا شوید.
عبدی که به عنوان محقق و فعال رسانه ای در این نشست حضور داشت، گفت: وضعیت کشور و نسل ها منحصر به ایران نیست و بین نسل های جدید و نسل های گذشته در کشورهای دیگر نیز فاصله وجود دارد.
ایمانی با اشاره به نقش رسانه ها افزود: رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید به خواسته های مردم توجه کنند. صداسیما فقط برای بخشی از شرکت برنامه دارد و این رویه باید اصلاح شود.
عبدی در ادامه به نقش دهه 80 در اعتراضات اخیر اشاره کرد و گفت: این اتفاقات مختص این نسل نیست. در دهه 60 در ایران نیز حوادثی رخ داد و با تغییر رئیس جمهور و برکناری بنی صدر، منافقین جرقه قیام کردند. در هفدهم تیرماه سال 60 مقامات ارشد کشور در یک حادثه تروریستی ترور شدند و در 17 شهریور همان سال نخست وزیر و رئیس جمهور به شهادت رسیدند و ترورهای دیگری نیز رخ داد و از سوی دیگر کشور همچنین با مشکل جنگ مواجه شد.
ناصر ایمانی یکی دیگر از فعالان رسانه ای حاضر در این نشست نیز به بروز اختلاف نسلی در ایران اشاره کرد و گفت: این مشکل مختص ایران نیست. نباید فکر کنیم موجودی در ایران متولد شده است که در هیچ جای دنیا یافت نمی شود. این موجود در تمام دنیا وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در تحلیل مسائل اجتماعی مخالف مسائل سیاسی است، افزود: در این کشور این نسل را به رسمیت نشناخته ایم و اراده ای برای شناخت این معضل نمی بینیم.
این فعال رسانه ای خاطرنشان کرد: تاثیر نهاد خانواده و سیاست بر جوانان کم شده و نفوذ فضای مجازی بیشتر شده و مسائل زیادی به ذهن جوانان وارد می شود که نمی توان به آنها پرداخت و به همین دلیل شناخت کمتری دارد. منتقل شده است.
وی منافقین را تشکل مخوفی دانست که در تاریخ مشابهی ندارد و در این باره توضیح داد: به خود بمب وصل می کردند و مردم را در آغوش می گرفتند و منفجر می کردند اما روزی که به خیابان می رسند مردم به مدت 5 ساعت آنها را جمع می کردند. . . بعد از آن مردم فکر می کنند همسایه آنها کیست. در سال 60 هیچکس نمی توانست تصور کند جمهوری اسلامی در فکرش نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور به یکی دو سال گذشته و حداقل به 20 سال گذشته مربوط نمی شود، گفت: ادبیات رئیس دولت سابق علیه معترضان مبنای این رفتارها نبود. ?
برای دهه هشتاد حکم کلی صادر نکنید
این فعال رسانه ای گفت: این اتفاقاتی که افتاد قابل پیش بینی بود. مثلا تورم 80 درصدی که وجود داشت، اینطوری از دل جامعه بیرون آمد. بهتر است تحولات دو ماه اخیر کشور را تحلیل کنیم و ببینیم این تحولات از کجا می آید.
وی افزود: در گذشته فرآیند جامعه پذیری بر عهده خانواده بود. اما امروز مسئول نهاد آموزش و پرورش و نهاد سیاست اداره دیگری است. نهاد دین نیز مسئول بخش بزرگ دیگری از جامعه پذیری است.
این فعال رسانه ای گفت: این سوال از یک طرف کلی نیست و صفر و صد هم نیست. اجازه ندهیم که همه دهه 80 مانند معترضان در خیابان ها در دو ماه گذشته رفتار کنند. معترضان دهه 80 ممکن است در اقلیت باشند، شاید اکثریت باشند، اما نه همه. ما هشت ساله هایی هم داریم که متفاوت از این معترضان فکر می کنند و زندگی می کنند.
ایمانی درباره راهکارهای خود برای برون رفت از شرایط فعلی گفت: همه ما در شرایط فعلی چه خوب و چه بد مسئولیت داریم. چندین راه برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد. آنچه باید در بالای لیست اقدامات باشد این است که به راحتی مشکلات را نادیده نگیرید.
ایمانی ادامه داد: نگرانی از تکرار این وضعیت وجود دارد و تجربه نشان داده است که پس از پایان اعتراضات و آرام شدن جامعه تحقیقات فرهنگی، روانی و سیاسی نیز کمرنگ می شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه باید با منطق جوانان امروز با آنها صحبت کند، گفت: اگر به ابهامات و مطالبات این نسل پاسخ داده نشود اعتراض آنها به آتش زیر خاکستر تبدیل می شود.
وی افزود: طبق قانون اساسی مردم حق دارند آزادانه تظاهرات کنند. اگر مجوزی از سوی وزارت کشور صادر شده باشد، نظارت خواهیم کرد. من هم قبول دارم که سوال مردم اقتصادی است اما مساله ایران سیاسی است.
ایمانی ادامه داد: قبلا معرفت از نهاد خانواده ایجاد می شد، اما اکنون معرفت ضعیف شده و عواطف حاکم است. در خانواده هم اختلاف نظر زیاد داریم چون احساسات جای معرفت را گرفته است و با ایجاد هرگونه نابهنجاری در خانواده، جامعه و سیاست احساسات خود را بروز می دهند.
ایمانی با اشاره به اینکه مشکل اصلی در آموزش و پرورش نظام تک گویی است، ادامه داد: مشکل اصلی ما نوع نظام آموزشی است که معلم مطالب خود را می گوید و می رود و دانش آموز حق بحث، انتقاد و صحبت ندارد. .
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی، سیاسی و آموزشی داریم، گفت: همه این مشکلات انباشته شده و اعتراضاتی را به دنبال داشته که دور از انتظار نبوده است. معلوم بود که قرار بود اعتراض کنیم. البته این مظاهر در کشورهای دیگر هم وجود دارد که به دلیل عدم پوشش دیده نمی شود.