در کنار نگرانی ها در مورد رکود، عاملی که بر کاهش قیمت نفت در روز جمعه تأثیر داشت، ترس از خارج شدن از کنترل شیوع ویروس کرونا در چین بود. اکونومیست نوشت: اگر کووید شیوع پیدا کند و بسیاری از مردم مراقبت های لازم را دریافت نکنند، این ویروس در ماه های آینده 1.5 میلیون چینی را خواهد کشت.
انتهای پیام
مواضع بانکهای مرکزی بزرگ جهان به این نگرانی دامن زده است که رکود برای اقتصاد ایالات متحده اجتنابناپذیر است و رکودی که در اروپا به وجود آمده در حال شتاب گرفتن است.
در همین رابطه، کریگ ارلام، تحلیلگر OANDA گفت: «عوامل زیادی در حال حاضر بر بازار نفت تأثیر میگذارند و چشمانداز تیره اقتصادی با سیگنال بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش بیشتر نرخ بهره، عامل اصلی تأثیرگذار بر معاملات در آخر هفته بود». هر دو شاخص در معاملات روز پنجشنبه تحت تاثیر رشد ارزش دلار آمریکا و افزایش نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی اروپا دو درصد کاهش داشتند، اما رشد هفتگی خود را ثبت کردند.
نفت خام برنت برای تحویل فوریه ۲.۱۷ دلار یا ۲.۷ درصد کاهش یافت و به ۷۹.۴ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت در اواسط معاملات به 78 دلار و 30 سنت کاهش یافته بود. این شاخص بازار جهانی در کل هفته رشد هفتگی 4 درصدی را به ثبت رساند، در حالی که هفته گذشته افت هفتگی 11 درصدی را تجربه کرد.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران این بانک سرمایه گذاری آمریکایی در یادداشتی نوشتند: ما متاثر از احیای تقاضای سوخت چین، عرضه محدود به دلیل سطح پایین سرمایه گذاری، خطرات عرضه روسیه، پایان استخراج هستیم. ذخایر استراتژیک نفت و رشد ضعیف تولید شیل ایالات متحده ما به قیمت نفت خوشبین هستیم. باد مخالف کلان در سه ماهه اول سال آینده منجر به مازاد عرضه جزئی در بازار خواهد شد و احتمالاً قیمت ها را در محدوده محدودی نگه می دارد، اما بازار در سه ماهه دوم به تعادل باز می گردد و عرضه در سه ماهه دوم حتی محدودتر خواهد شد. نیمسال. 2023. ما انجام می دهیم.
چهارشنبه گذشته، بانک مورگان استنلی با اشاره به رشد تقاضا و ادامه محدودیت های عرضه، پیش بینی کرد که قیمت نفت برنت تا اواسط سال 2023 به حدود 110 دلار در هر بشکه خواهد رسید.
افزایش قیمت نفت پس از بدترین هفته از ماه مارس متوقف شد، زیرا بانک های مرکزی جهانی نرخ های بهره را افزایش دادند و نگرانی ها در مورد کندی رشد اقتصادی و کاهش تقاضا برای سوخت را تشدید کردند.
خروج این ذخایر با تصویب برداشت 180 میلیون بشکه ای نفت در شش ماه که از اردیبهشت ماه آغاز شد، شتاب گرفت. قیمت نفت برنت در اوایل ماه مارس، اندکی پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، به حدود 140 دلار در هر بشکه رسیده بود و قیمت بنزین در پمپ بنزینهای آمریکا در ژوئن به رکورد 5 دلار در هر گالن رسید.
طبق آمار انجمن خودرو آمریکا، قیمت بنزین در روز جمعه 3 دلار و 18 سنت در هر گالن بود و در برخی مناطق که پالایشگاه ها قرار دارند، بنزین کمتر از 3 دلار در هر گالن خریداری می شود.
اما قیمت ها در روز جمعه با اخباری مبنی بر برنامه ریزی دولت بایدن برای شروع تکمیل ذخایر استراتژیک نفت در ماه فوریه با خرید اولیه سه میلیون بشکه افزایش یافت. طی یک سال گذشته، دولت آمریکا حدود 200 میلیون بشکه نفت را از ذخایر استراتژیک خارج کرده است تا کمبود عرضه جهانی ناشی از حمله نظامی روسیه به اوکراین و تحریمهای غرب علیه مسکو را برطرف کند و سطح این ذخایر را به پایینترین حد خود رساند. در 38 سال
خبر شروع دوباره پر کردن ذخایر استراتژیک نفت در حالی منتشر شد که سرمایه گذاران تحت تأثیر موضع گیری ها برای تشدید بیشتر سیاست های پولی توسط فدرال رزرو قرار گرفتند. فدرال رزرو آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که حتی در صورت رکود اقتصادی، نرخ بهره را در سال آینده بیشتر افزایش خواهد داد. بانک مرکزی انگلیس و بانک مرکزی اروپا پنجشنبه گذشته نرخ بهره را برای مبارزه با تورم افزایش دادند.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ژانویه روز جمعه به 74.29 دلار در هر بشکه بسته شد که یک دلار و 82 سنت معادل 2.4 درصد کاهش داشت. این شاخص در میانه روز به پایین ترین حد خود یعنی 73 دلار و 33 سنت سقوط کرده بود. با این حال، برای کل هفته، 4 درصد در هفته افزایش داشت، در مقایسه با کاهش 11 درصدی هفته قبل.