دفتر بازرگانی ایران در روسیه آغاز به کار کرد
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: امسال دفتر بازرگانی اتاق بازرگانی در روسیه آغاز به کار می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، غلامحسین شفیع که در راس یک هیات تجاری برای شرکت در اجلاس بین المللی اقتصادی “فورم کازان 2023” به جمهوری تاتارستان سفر کرده است، در نشست اتاق بازرگانی و صنایع تاتارستان، افزود: رویکرد، مشارکت سازنده با همسایگان خود برای تحقق یک نظم پایدار مبتنی بر امنیت جمعی و حمایت از توسعه کشورهای منطقه از طریق ایجاد روابط اقتصادی متقابل است.
وی با اشاره به اولویت ایران برای توسعه روابط اقتصادی با جمهوریهای فدراسیون روسیه بهویژه جمهوری تاتارستان، تصریح کرد: وجود ظرفیتها و توانمندیهای ایران و جمهوری تاتارستان در حوزههای بسیار متنوع و با عمق قابلتوجه. ، در شرایط فعلی می تواند در فاصله کوتاهی تغییراتی ایجاد کند.در راستای توسعه روابط اقتصادی عمق ایجاد کند.
رئیس مجلس ایران ادامه داد: هرگز چنین فرصتی برای فعالان اقتصادی دو کشور وجود نداشته است. اما این فرصت بزرگ برای درازمدت و شرایط فعلی کافی نخواهد بود و باید از این فرصت استثنایی برای توسعه و تقویت تجارت دوجانبه استفاده کرد.
شفیع با اشاره به تمایل فعالان اقتصادی دو کشور برای توسعه مبادلات و روابط دوجانبه، افزود: البته میتوان از این فرصت در سایه روابط قوی سیاسی ایران و روسیه و تمایل سران دو کشور استفاده کرد. دو کشور برای توسعه تعاملات و روابط و توجه جدی به حل مشکلات زیرساختی تجارت دو کشور.
وی با تاکید بر اینکه در چند ماه گذشته شاهد رفع مشکلات و معضلات خاصی برای فعالان اقتصادی دو کشور بوده ایم، گفت: موضوع تجارت با ارزهای ملی دو کشور و امضای تفاهم نامه سبزها بود. کریدور گمرکی بخشی از خروجی هایی است که بخشی از مشکلات بخش خصوصی دو کشور است و توسعه تجارت را برطرف می کند.
بر اساس اعلام اتاق ایران، غلامحسین شفیع در نشست خبری گفتوگوی تجاری ایران و روسیه، افزود: حضور ایران و روسیه در اتحادیه اقتصادی اوراسیا که تبدیل به مبادله آزاد میشود و همچنین پیوستن به این اتحادیه دو کشور در اجلاس شانگهای که سهم بزرگی از تجارت را به خود اختصاص داده اند. او دنیا را در دست دارد و این یکی از موضوعات دیگری است که باعث توسعه روابط دوجانبه می شود.
شفیعی ادامه داد: در نهایت مشکلی که در حال حاضر در تاتارستان در حال رخ دادن است. یعنی رابطه متفاوت و نزدیک روسیه با سازمان همکاری اسلامی که جمعیت عظیمی در جهان دارد و در آینده منبع اصلی انرژی در جهان خواهد بود، باعث شده تا حساب ویژه ای برای توسعه باز شود. روابط اقتصادی و تجاری و روابط مختلف ایران و روسیه در آینده.
رئیس اتاق ایران در پاسخ به خبرنگار روس مبنی بر کمک دولت به توسعه تجارت دوجانبه گفت: در روابط تجاری و اقتصادی، دولت ها فقط باید راهگشا باشند و مشکلات را حل کنند. اما حرکت اصلی باید توسط بخش خصوصی انجام شود و فعالان بخش خصوصی انتظار دیگری از دولت ها ندارند.
وی ادامه داد: آنچه در دیدار دیروز با رئیس جمهور تاتارستان برای ما بسیار دلگرم کننده بود، اعتقاد راسخ وی به این بود که دولت جز با هموارسازی راه و رفع موانع نباید در کار تجار دخالت کند.
شفیعی تاکید کرد: در شرایط فعلی از دولت ها می خواهیم به زیرساخت های آینده تجارت دوجانبه توجه کنند تا مبادلات تجاری دوجانبه در مسیر پیشرفت مختل نشود.
انتهای پیام