سرپرست اداره کل تعاون، کار و حمایت اجتماعی استان تهران از شناسایی 80 تعاونی صادراتی طی دو ماه گذشته خبر داد و بر تسهیل صادرات تعاونی ها ضمن ارائه تسهیلات و مشوق های قانونی تاکید کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بخش تعاون بهعنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد، از قابلیتهای اجتماعی و اقتصادی بالایی برخوردار است و به رشد و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، ایجاد مشاغل مولد و پایدار و انباشت نیروی انسانی کمک شایانی میکند. سرمایه های خرد
تعاونی ها مشاغلی هستند که نقش موثری در توسعه صادرات و شناسایی بازارهای هدف صادراتی دارند و محصولاتی مانند پسته، خرما، فرش، زعفران و خاویار از جمله کالاهای صادراتی غیرنفتی هستند که عمده صادرات آن توسط تعاونی ها انجام می شود.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و حمایت اجتماعی استان تهران از شناسایی 80 تعاونی صادراتی طی دو ماه گذشته خبر داد و بر تسهیل صادرات تعاونی ها ضمن ارائه تسهیلات و مشوق های قانونی تاکید کرد.در عین حال تعاونی های مرزبانی در زمینه صادرات محصولات غذایی، خشکبار، برنج و چای، لوازم خانگی و محصولات پلاستیکی فعالیت گسترده ای دارند. بنابراین با توجه به ظرفیت های بالای تعاونی ها در زمینه صادرات و شرایط اقتصادی کشور، ضرورت دارد بیش از پیش از ظرفیت های صادراتی بخش دولتی تعاونی استفاده شود.
بر اساس آخرین آمار، صادرات تعاونی ها در سال گذشته به 1.5 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال 1400 با 20 درصد افزایش و نرخ رشد دو برابری صادرات غیرنفتی سایر بخش ها افزایش یافته است. ماه امسال حاکی از آن است که در سال 1401 صادرات تعاونی های استان تهران نسبت به سال 1400 21 درصد افزایش داشته و این آمار طی 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 45 درصد افزایش داشته است. . .
در این خصوص محمد آذرپناه – سرپرست اداره کل تعاون، کار و حمایت اجتماعی استان تهران – بر لزوم استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت اتاقهای تعاون تاکید کرد و گفت: ظرفیتهای خوبی در اتاقهای تعاون وجود دارد. استان تهران برای فعالیت های تعاونی صادرات محور و هر انگیزه و تسهیلات قانونی از سوی دولت در نظر گرفته شود، باید شرایط و بستر صادرات بخش تعاون را فراهم کنیم.
وی از شناسایی تعاونی های صادراتی خبر داد و گفت: در دو ماه گذشته 80 تعاونی با ظرفیت و ظرفیت صادراتی شناسایی شده که باید برای افزایش این تعداد تلاش شود.
آذرپناه بر تسهیل در روند صادرات تعاونی ها و بهره مندی آنها از امتیازات در نظر گرفته تاکید کرد و اعلام کرد: خروج تعاونی ها از پیله هایی که بخش تعاونی را بافته اند به بخش تعاونی این امکان را می دهد که به سهم و جایگاه 25 درصدی خود در این صنعت دست یابد. بازار ملی اقتصاد
در دولت سیزدهم با توجه به استفاده از توانمندی های بخش تعاونی، توسعه صادرات تعاونی در دستور کار قرار گرفت و به گفته مسئولان وزارت تعاون، تعاونی ها در دولت سیزدهم به سمت صادرات گرایش پیدا کردند.
بر این اساس و به منظور توسعه و تقویت هر چه بیشتر صادرات بخش تعاونی، گمرک ایران در قالب تفاهم نامه ای با معاونت تعاون وزارت کار، گمرکات اختصاصی و حداکثر استفاده از خط سبز به منظور تسهیل و ساده سازی فرآیند و رویه های تجاری صادرات تعاونی. سازمان توسعه تجارت با عنایت به چشمانداز دولت سیزدهم مبنی بر توسعه صادرات غیرنفتی، رویکرد خود را بر شناسایی بازارهای صادراتی جدید از جمله کشورهای آفریقایی و تلاش برای فعالسازی تشکلها و تعاونیهای فعال در حوزه غیرنفتی قرار داده است. -صادرات نفت
به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان بر این باورند که فراهم کردن بستر رشد و توسعه اقتصادی مستلزم توجه به صادرات به ویژه صادرات غیرنفتی است و رشد اقتصادی پایدار زمانی اتفاق می افتد که شرکت های تولیدی بتوانند با ارائه محصولات و کالاهای رقابتی بازارهای جهانی را در اختیار بگیرند. رویکرد اساسی وزارت تعاون در راستای کسب ارز و درآمدزایی برای کشور، تصاحب سهم قابل توجهی از بازارهای هدف صادراتی است و شرکت های تعاونی در این زمینه نقش سازنده و موثری دارند.
انتهای پیام