تفاهم نامه همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ارائه فناوری های گلوگاه صنعت از طریق کسب و کارهای دانش بنیان و تکمیل زنجیره ارزش منعقد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در این مراسم که با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. و جمعی از روسای دانشگاهها و فعالان کسبوکار دانشبنیان، قرارداد همکاری به ارزش 40 هزار میلیارد ریال امضا شد.
تجاریسازی و توسعه فناوریهای گلوگاه و راهبردی از طریق ایجاد کنسرسیومهای مشترک دانشبنیان، دانشگاهی و صنعتی یکی از محورهای اصلی این قرارداد همکاری است.
این حمایت 40 هزار میلیاردی در اشکال و قالب های مختلف اعم از اعتبارات مالیاتی، ضمانت ها و تسهیلات و … تخصیص می یابد. برای تولید محصولات اولویت دار و تنگناها.
بر اساس این قرارداد همکاری، معاونت علمی متعهد میشود تا با ارزیابی دقیق شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای دانشبنیان را که بیشترین توان مشارکت در کنسرسیومهای صنعتی دانشبنیان مشترک را دارند شناسایی کند تا ریسک فناوری و توسعه بازار کاهش یابد. . همچنین حمایت از شرکت های دانش بنیان عضو کنسرسیوم تا مرحله تولید نمونه اولیه یا تولید نیمه صنعتی بر اساس ضوابط موجود.
همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است زمینه تشکیل کنسرسیوم ها را با همکاری صنایع، انعقاد قرارداد با بنگاه های دانش بنیان و حمایت از پیوند کنسرسیوم های دانشمندان با صنعت فراهم کند.
همکاری، تعامل و هم افزایی موثر طرفین برای تحقق اقتصاد دانش
به گفته معاون علمی رئیس جمهور، در چارچوب این موافقتنامه، قراردادهایی نیز برای حمایت آموزشی کنسرسیوم های فناورانه، حمایت های پژوهشی کنسرسیوم ها و مشارکت های فناورانه منعقد شده است. این حمایت در قالب اعطای فرصت مطالعاتی صورت می گیرد و امکان توسعه پایان نامه ها، پروژه های تحقیقاتی و دانشگاهی در این قالب را با هدف توسعه کنسرسیوم ها فراهم می کند.
* کنسرسیوم همکاری مشترک برای تولید غشاهای پلیمری نازک الیاف توخالی (Halofiber) که جزو محصولات استراتژیک دیالیز محسوب می شود، امضا شده است. دیالیز سالانه 90 هزار میلیارد تومان هزینه را به کشور تحمیل می کند و بومی سازی این فناوری پیشرفته سالانه 4 هزار میلیارد تومان صرفه جویی را به همراه دارد. طرح توسعه فناوری و تولید این محصول با پیشرفته ترین فناوری دیالیز سالانه 25 میلیون یورو صرفه جویی ارزی به همراه خواهد داشت.
* کنسرسیوم زیر توسط دانشگاه امیرکبیر، صنعتی شریف و یکی از شرکت ها در راستای توسعه زنجیره ارزش سیلیکون امضا شد. این قرارداد زنجیره ارزش صنعت از سیلیس معدنی گرفته تا پنل های خورشیدی را پوشش می دهد. ارزش سرمایه گذاری در این فناوری 30 تا 35 تریلیون تومان است و در مجموع 16 کارخانه از 17 کارخانه لازم برای توسعه این فناوری و تولید محصولات ایجاد شده است و با امضای این قرارداد، روند تولید پنل خورشیدی در کشور سرعت بیشتری خواهد گرفت.
* قرارداد دیگری بین یکی از شرکت های فناور و دانشگاه صنعتی شریف برای راه اندازی خط تولید کاتترهای قلب و عروق منعقد شده است.
*همچنین کنسرسیوم حمایت از تولید میکروالکترونیک و تولید تراشه های پول خودرویی با تضمین خرید ریزتراشه های گلوگاه در صنعت خودرو بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارتخانه منعقد شد. صنعت، معدن و تجارت.
* کنسرسیوم توسعه فناوری باتری لیتیومی بین پژوهشکده مواد و انرژی باتری کرمان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر منعقد شد. شرکت کرمان باطری توسعه باتری های لیتیومی خودروهای برقی را ادامه می دهد و وارد خودروهای تولیدی می شود که در برنامه خودروسازان قرار دارند و خودروسازان باتری های لیتیومی را از داخل تامین خواهند کرد.
* توسعه و تجاری سازی فناوری استخراج و خالص سازی ماده موثره گیاهان دارویی با مشارکت سه شرکت فناور و دانشگاه یاسوج نیز در این مراسم امضا شد.
انتهای پیام